Gazete Vatan Logo

Sendikalar 1 günlük iş bıraktı!

Sendikalar Taksim’in kapısından döndü...

Sendikalar 1 günlük iş bıraktı!

Gezi eylemlerine yapılan müdahaleleri protesto için dün 2 sendika ve 3 STK ülke genelinde 1 günlük iş bıraktı. İstanbul’da Harbiye ve Tünel’den Taksim’e yürümek isteyen sendikalar, polisle yapılan uzun görüşmeler sonucu kendiliğinden dağıldı

DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği), TTB (Türk Tabipleri Birliği), TDB (Türk Diş Hekimleri Birliği) dün Gezi olaylarını protesto için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. İstanbul’da DİSK Şişli’de, KESK ise Tünel’de bir araya geldi. Şişli DİSK binasında toplanan 500 kişilik grup saat 16.30’da Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. DİSK korteji Pangaltı’na geldiğinde polise 100 metre mesafede durarak, basın açıklaması yaptı. 500 kişilik grubun Şişli’den Pangaltı’na kadar yürümesine izin veren emniyet güçleri, DİSK üyelerine müdahalede bulunmadı. Ergenekon Caddesi’nin çıkışında konuşlanan çevik kuvvet ekiplerine jandarmaya ait bir TOMA’da destek için eşlik etti. CHP Milletvekili Süleyman Çelebi DİSK kortejinin içinde yer alırken, basın açıklaması DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu tarafından okundu. DİSK korteji basın açıklamasın ardından alandan ayrıldı. KESK üyeleri de Taksim’e yürümek için saat 16.00 sıralarında Beyoğlu Tünel Meydan’da toplandı. İstiklal girişine barikat kuran polis, gruba izin vermedi.

Sendikalar 1 günlük iş bıraktı

KESK’e de müdahale yok

Sendika temsilcileri ile BDP Milletvekili Levent Tüzel polis müdürleriyle konuşarak yürüyüş için izin almaya çalıştı. Görüşmelerden sonuç alamayan grup ‘Polis şiddetine ve meydanların etrafındaki ablukaya son verilsin’ pankartı açarak oturma eylemi yaptı. Ardından da basın açıklaması yapan grup olaysız dağıldı.

Bazı gruplar polisle çatıştı

DİSK alandan olaysız ayrıldı ancak Pangaltı’nda bekleyişini sürdüren 100 kişilik küçük bir grup yolda oturma eylemine başladı. Ardından saat 18.30’da Taksim yönüne yürümeye başlayan 100 kişilik gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Az sayıdaki gösterici müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Ancak ara sokaklarda toplanan başka bir grup, polisin müdahalesinden kaçan göstericilere tepki gösterip Polis ve AK Parti lehine slogan attı.

Haberin Devamı