Gazete Vatan Logo

Senatörle ağız dalaşına girdi

ABD lideri Trump, daha önce kendisini ırkçı şiddeti körüklemekle suçlayan Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker’la ağız dalaşına girince ortalık karıştı

Senatörle ağız dalaşına girdi

ABD Başkanı Donald Trump ve Dış İlişkiler Komitesi’nin başkanlığını yürüten Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker arasında Charlottesville olayları sonrası bozulan ilişkiler iyice gerildi. Trump, emekliliğini açıklayan Corker’ın kendisinden bazı taleplerde bulunduğunu ama kabul etmediğini öne sürdü. Corker da Trump’ın ülkesini 3. Dünya Savaşı’na sürüklediğini iddia etti.

‘Bakanlık istedi’

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Senatör Bob Corker, Tennessee’de yeniden seçilmek üzere ona onay vermem için ‘yalvardı.’ ‘HAYIR’ dedim ve bıraktı (Benim onayım olmadan kazanamayacağını söyledi). Ayrıca dışişleri bakanı olmak istedi, ‘TEŞEKKÜRLER’ dedim. Ayrıca ‘korkunç’ İran Anlaşması’ndan da büyük ölçüde o sorumlu! Dolayısıyla Corker’ın olumsuz konuşmasını ve yolumuzu kesmesini beklerim. Devam edecek cesareti yoktu!” Geçen hafta emekliliğini açıklayan Corker ise Trump’a bir tweet’le yanıt verdi. Corker mesajında, “Beyaz Saray’ın huzurevine dönüşmesi utanç verici. Belli ki birileri bu sabah mesaisini kaçırmış” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Herkes endişelenmeli’

Corker, New York Times gazetesine verdiği demeçte de Trump’ın ABD’yi 3. Dünya Savaşı yoluna sokabilecek davranış ve söyleminden duyduğu endişeyi dile getirdi ve “Trump, ulusumuzu önemseyen herkesi endişelendirmeli” dedi.

Corker’ın adı geçen yıl dışişleri bakanlığı görevi için geçmişti, ancak daha sonra Trump ve Corker tartışmaya başlamıştı. Uzmanlar, Trump’ın son açıklamalarına, Corker’ın yine Trump ile görüş ayrılığı içinde olan Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a destek mesajının neden olduğunu düşünüyor.

Corker, geçtiğimiz Ağustos ayında Trump’ı, Charlottesville kentinde yaşanan ırkçı şiddet olaylarını körüklemekle suçlamıştı.