Gazete Vatan Logo

Şemdinli şehitleri törenle uğurlandı

Şemdinli şehitleri törenle uğurlandı

HAKKARİ’nin Şemdinli ilçesi’nde PKK’lı teröristlerin askeri üs bölgesine yaptığı saldırıda şehit olan 2 Uzman Çavuş için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Şehit askerler, törenin ardından memleketlerine uğurlanmak üzere helikopterlerle Van’a gönderildi.

Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü’nün Kuzey Irak’a sıfır noktada bulunan Mergesav bölgesindeki askeri üs bölgesine PKK’lı teröristler, dün saat 12.00 sıralarında havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 26 yaşındaki Balıkesir nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Küssen ile 28 yaşındaki Afyonkarahisar Çay ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade uzman Çavuş Mehmet Esen şehit olurken, 6 asker de yaralandı.

Şehit askerler için bugün sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugayında tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcıları, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri , askerler, polisler ve kurum amirleri katıldı. Şehit cenazelerinin tören alanına gelişi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla birlikte Şehit askerlerin özgeçmişleri okundu, ardından dualar okundu. Şehit askerler, daha sonra bir süre omuzlarda taşınarak helikoptere konuldu. Şehit uzman çavuşların arkadaşları, tabutları başında ayrılmadı.

Haberin Devamı