Gazete Vatan Logo

Şemdinli’de uçak hareketliliği

Şemdinli’de uçak hareketliliği

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde bugün öğle saatlerinde savaş uçaklarının hareketliliği gözlendi.

Şemdinli’deki uçak hareketliliği saat 12.30 sıralarında başladı. Yüksekova İlçesi yönünden gelen ve alçaktan uçan savaş uçakları, Şemdinli üzerinden geçerek, PKK kamplarının bulunduğu Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Basyan ve Balkaya dağlarına yöneldi.

14 F-16 İLE SURİYE SINIRINDA DEVRİYE UÇUŞU
Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının 14 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattında devriye uçuşu yaptığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bir deniz karakol uçağı Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra ederek, NATO'nun Etkin Çaba Harekatı'na yardımcı destek sağladı.
Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatı'na iştirak eden TCG Bozcaada Lübnan açıklarında, Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli TCG Burakreis Doğu Akdeniz'de karakol görevi yürüttü. NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de görevli TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG Akçakoca, Yunanistan'ın ev sahipliğinde Orta Akdeniz'de icra edilen Ariadne-2015 Tatbikatı'na iştirak etti. Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 14 geminin seyir icra ettiği bildirildi.
EGE'DE TÜRK JETİNE YUNAN TACİZİ
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca 6 adet F-16 uçağı ile Ege Denizi'nin Uluslar arası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildi. Bu sırada Yunanistan'a ait F-16 uçakları tarafından bir Türk F-16 uçağına 40 saniye süre ile "radar kilidi atılarak" tacizde bulunulduğu bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları tarafından gerekli reaksiyonun gösterildiği belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığı, 14 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiğini açıkladı.
AKDENİZ'DE "MOBİL RADARLI" MÜLTECİ KONTROLÜ
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca bir arama kurtarma gemisi ile Ege'de keşif gözetleme görevi icra edildi. 3 adet bot ve bir adet "mobil radar" ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi gerçekleştirildiği bildirildi.
TSK unsurlarının 30 Kasım-4 Aralık 2015 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek "Türkiye-İngiltere Bilgisayar Destekli K/Y Tatbikatı"na katılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı