Gazete Vatan Logo

Şemdinli’de baş tacı öğretmenler

Derecik’e atandıklarında adeta ağlayarak göreve başlayan üç öğretmenin düşünceleri, vatandaşların kendilerini bağırlarına basmasıyla değişti

Şemdinli’de baş tacı öğretmenler

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesine eğitim-öğretim yılı başında atanan kadın öğretmenler, adeta ağlayarak geldikleri ilçede karşılaştıkları sevgi ve hoşgörüyle kendilerini farklı bir dünyada buldu.

‘Artık Derecikliyiz’

İlçeye 75 kilometre mesafedeki Öntepe’de görev yapan öğretmenlerden Bircan Erkan, “Ailemin karşı çıkmasına rağmen ‘Bismillah’ diyerek yola çıktım. İlk geldiğimizde ön yargılarımız vardı ancak bunların hiçbiriyle karşılaşmadık. Geldikten sonra gözyaşım gurbetten değil, buradaki insanların bize bakış açısı, sahiplenmeleri ve bizi baş tacı etmelerinden aktı. Biz de artık Derecikliyiz” diye konuştu.

Kahramanmaraş’tan gelen öğretmen Merve Okyay ise 15 Eylül 2015’deki atamada isminin ekranda yer aldığı anın, hayatındaki en uzun anlardan biri olduğunu söyledi. Okyay, ailesindeki herkesin karşı çıkmasına rağmen ilçeye geldiğini belirterek, “Herkes bizi o kadar sahiplendi ki aylarca evimizde yemek pişiremediğimiz zamanlar oldu. Kendimizi buraya ait hissediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Osmaniyeli öğretmen Emel Ülkü de “Biz Kürtçe, onlar da Türkçe bilmezken iletişim dilimiz ‘sevgi’ oldu. Biz burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Herkes bize yardımcı olmaya çalışıyor” diye konuştu.