Gazete Vatan Logo

Sema Hunca'nın ölümünde 'ankesör' şüphesi

Sema Hunca'nın ölümünde 'ankesör' şüphesi

Ünlü işadamı Adnan Hunca’nın eşi Sema Hunca, geçtiğimiz salı günü saat 14.00’te İstanbul Sarıyer’deki evinden “markete gittiğini” söyleyerek ayrıldı. Sema Hunca eve dönmeyince, ailesi durumu polise bildirdi. Hunca’nın telefonunun en son Fatih Ormanı’ndan sinyal verdiği belirlendi. AFAD ve polis ekipleri bölgede arama çalışması başlattı. Çalışmalara bir polis helikopteri de havadan destek verdi. Ancak salı ve çarşamba günleri yapılan aramalardan bir sonuç alınamadı.

ÇALIŞANLARIN İFADESİ ALINDI

Soruşturmayı derinleştiren polis, Sema Hunca’nın, evinden ayrıldıktan sonra markete gittiğini, ardından Tarabya’daki terzisine uğrayarak bazı eşyalarını aldığını tespit etti. Polis, 2004 model siyah renkli lüks cipiyle kaybolan Hunca’nın izini, güvenlik kameralarında da aradı. Hunca’nın aracının aynı gün Bahçeköy’deki Belgrad Ormanları girişinden saat 14.40’ta geçtiği belirlendi. Ancak aracın Belgrad Ormanları’ndan çıkış görüntüsü bulunamadı. Evdeki 3 çalışan ile terzinin de aralarında olduğu 5 kişinin ifadesini alan polis, tüm bu araştırmaların sonucunda trafik kazası ihtimaline yoğunlaştı. Cep telefonu sinyal vermeye devam eden Hunca için aramalar dün Belgrad Ormanları’nda yoğunlaştırıldı.

Haberin Devamı

CEP TELEFONUNA MESAJ ATTILAR

Bölgenin geniş bir alan olması nedeniyle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinden de destek isteyen arama kurtarma ekipleri, Hunca’nın cep telefonuna mesaj atarak yön tespiti yaptı. Bu tespitle birlikte polis helikopteri dün bir kez daha havalandı ve saat 15.00 sıralarında Hunca’nın aracı şarampole yuvarlanmış halde bulundu. Hemen ormanlık alandaki AKUT ekiplerine koordinat verildi.

KEMER BAĞLI, HAVA YASTIĞI AÇILMIŞ

AKUT görevlileri yaklaşık 10 metreden şarampole yuvarlanmış aracın içinde Sema Hunca’nın cesedini buldu. Hunca’nın emniyet kemerinin bağlı, aracın hava yastığının açılmış olduğu görüldü. Hunca’nın cesedi, savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından morga götürüldü.

KAYBOLDUĞU GÜN ANKESÖRLÜ TELEFONDAN ARANMIŞ

Teknik incelemede Hunca’nın cep telefonunun, kaybolduğu gün saat 12.30 ile 14.00’te Ümraniye’deki bir ankesörlü telefondan arandığı da belirlendi. Polis aramaların sırrını çözmek için çalışma başlattı. Hunca daha önce telefon dolandırıcılarının kurbanı olmaktan son anda polis tarafından kurtarılmıştı.

Haberin Devamı

SON GÖREN 15 YILLIK TERZİSİ

Sema Hunca’nın 15 yıllık terzisi Fatma Can, “Dükkânımda 10 dakika kaldı. Evde sıkıldığını, hava almak için çıktığını söyledi. Sağlığında şüpheli bir durum olsaydı kesinlikle bırakmazdık. Dükkândan çıktı, arabasını almak için otoparka gitti. Yaşlılığa bağlı olarak hareketleri biraz yavaştı” dedi. (HABERTÜRK)