Gazete Vatan Logo

Selimoğlu'na yeni ortak

Selimoğlu Group’un yüzde 48’sine Arap yatırımcı ve Pana Yapı talip

İnşaat sektöründe 53 yıllık bir tecrübeye sahip olan Selimoğlu Group, gerçekleştirdiği projeler ile yatırımcısına kazanç sağlarken, kurduğu güçlü ortaklıklar ile de yatırımcısına güven, kazanç ve prestij kazandırıyor. İnşaat sektörünün öncü şirketleri ile kurduğu ortaklıklar aracılığıyla Brooklyn Park, Brooklyn Life, Çengelköy Park Evleri, Kartal Eagle, Bağdat Caddesi’nde 6 farklı, Çeşme’de çok sayıda projeye imzasını atan Selimoğlu Group hisselerinin yüzde 48’sine, Arap yatırımcı ve Pana Yapı talip oldu
Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektöründe yabancıların Türkiye’ye yatırım yapmasına imkan sağlayan koşulların hayata geçirilmesiyle, yabancı ortaklık talepleri gelmeye başladı. Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancıların ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda proje geliştiren şirketler, yabancı yatırımcıların ortaklık teklifiyle karşı karşıya kalıyor. Bu yöndeki talep ağırlıklı olarak Körfez ülkelerinden gelirken, kentsel dönüşüm projelerinin bu talebi tetiklediği gözleniyor.
İnşaat sektöründe 53 yıllık bir tecrübeye sahip olan Selimoğlu Group olarak kurduğu güçlü ortaklıklar aracılığıyla sektöre en son teknolojinin sunduğu, en yüksek kalite ürünü olan prestijli projeler kazandırarak öncülük ettiklerini belirten Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, bu projelerdeki başarının yabancı yatırımcıların ortaklık talebini de beraberinde getirdiğini söyledi.
Pana Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen Brooklyn Park projesinin gruba güçlü bir ortaklık yapısı kazandırdığını belirten Hızır Selimoğlu, grup hisselerinin yüzde 48’sine körfez Sermayesinin ve Pana Yapı’nın talip olduğunu belirtti. Ortaklıkla ilgili olarak henüz görüşme aşamasında olduklarına değinen Selimoğlu,
“Pana Yapı ile gücümüzü birleştirerek kurduğumuz ortaklık yapısı, Fikirtepe’de hayata geçirdiğimiz Brooklyn Park projesinin bir yansıması oldu. Bu ortaklığın yeni projelere vesile olacağına, yabancı yatırımcının grubumuza yönelik ortaklık talebinin de, grubumuzun sektördeki 53 yıllık deneyiminin ortaya koyduğu başarısı olduğuna inanıyoruz. Ortaklık konusundaki görüşmelerimiz sürüyor. En kısa sürede nihayete erdirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Yeni dönemde de değer kazandırma misyonu
Grup olarak kurulan ortaklıklar ile imza attıkları Brooklyn Park, Brooklyn Life, Çengelköy Park Evleri, Kartal Eagle, Bağdat Caddesi’nde 6 farklı, Çeşme’de çok sayıda projeyi ortaklarına devrettiklerini vurgulayan Selimoğlu, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Bu ortaklıklar ile her projemizde güven tazeleyerek, parmakla gösterilen bir grup olma başarısını sergiledik. Gerçekleştirdiğimiz projelerimizin hepsini ayrı bir başarı örneği olarak kurumumuza kazandırırken, yer aldığımız lokasyonlarla faaliyet alanımızı hızla genişletiyoruz. Bulunduğu lokasyona değer katan, yatırımcıya kazanç sağlayan projeler aracılığıyla yer aldığımız bölgelere de artı değer katıyoruz. Hayata geçirdiğimiz her proje, sektördeki 53 yıllık tecrübemizin bir yansıması olarak ayrı bir kazanç ve prestij örneği oluşturuyor. Yeni dönemde de bu misyonu gözeterek ilerlemeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı