Gazete Vatan Logo

Selfie ustasını tanıttı

Venus’ün fotoğraf ve selfiede iddialı modeli Z20’yi tanıtan Vestel’in İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Global rakiplerimiz arasında yeniyiz ancak Türkiye’de üçüncü marka olduk” dedi

Selfie ustasını tanıttı

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC) 5’inci kez katılan Vestel, bu yıl Venus markasının en üst modeli Venus Z20’yi tanıttı.

Nisan ayında 2 bin 99 TL’den satışa sunulacak telefon için düzenlenen basın toplantısında konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “GSM dünyasının kalbinin attığı bu fuarda yer almak, 155 ülkeye ihracat yapan bir marka olarak gurur verici. Sergilediğimiz ürünlerimiz dünya devleriyle nasıl yarıştığımızı gösteriyor. Global rakiplerimiz arasında çok yeniyiz ama 4 yılda makul fiyat, teknoloji ve tasarımımızla Türkiye’nin en çok satılan üçüncü akıllı telefon markası olduk” diye konuştu.

Venus serisi telefonlarla çıtayı her geçen gün yükselttiklerini belirten Erdoğan, “Z20 yazılımı, donanımı ve arkasındaki Ar-Ge gücü ile sınıfındaki en gelişmiş akıllı cihaz. Bir akıllı telefondan bekleneni fazlasıyla karşılayan Z20 özellikle fotoğraf ve selfie çekmeyi sevenlerin vazgeçemeyeceği bir telefon olacak. Üstelik fiyat/performans olarak da rakiplerini geride bırakacak” dedi.

Haberin Devamı

8 ülkeye ihracat

Erdoğan, Venus’un ihracatının da giderek arttığını belirterek, şunları söyledi: “Yakın coğrafyamızdaki 8 ülkeye akıllı telefon ihracatına başladık. Henüz yolun başındayız ancak Vestel olarak diğer ürünlerde olduğu gibi akıllı telefon ihracatımızı da giderek artıracağız. Ayrıca yurt dışı operatörlerle iş birlikleri yaparak ihracat hacmimizi artırmaya çalışıyoruz.”

Akıllı ulaşım çözümü: Flytaxi

HuaweI geliştirdiği 5G teknolojisi ile akıllı ulaşım araçlarının mobil entegrasyonunu sağlamayı hedefliyor. Ehang ile ortak üretilen Flytaxi’nin tüm alt yapısı Huawei’ye ait.

Çok fonksiyonlu kamera

Venus Z20, 16 MP+5MP arka ve 8 MP flaşlı ön kamerası ile yüksek kalitede fotoğraflar vadediyor. Çift kamera sistemi, portre modunda çekilen fotoğraflarda arka planı bulanıklaştırarak objeyi daha keskin efektle ön plana çıkarıyor. Hareketli objelere otomatik odaklanma özelliği Pdaf ile anı yakalayan Z20, 4K kalitesinde saniyede 30 kare, 1080p HD kalitesinde saniyede 120 kare 1080p HD video kaydı yapabiliyor. Ayrıca inceltilmiş ekran çerçevesi ile genişletilmiş bir görüş alanı sunuyor.

Haberin Devamı