Gazete Vatan Logo

Selen Vadi Konakları'nda son durum

EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu, Milliyet Emlak'ın sorularını yanıtladı.

EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu, EKBA Holding'ten Selen Vadi Konakları'na kadar birçok konuda Milliyet Emlak'ın sorularını yanıtladı.

1)Öncelikle EKBA Holding’ten bahsedelim. EKBA Holding’in geçmişini, projelerini ve hedeflerini anlatır mısınız?

EKBA Holding olarak bizim savunma sanayi şirketimiz, inşaat şirketimiz, yurtiçi ve yurtdışında bir takım yatırımlarımız ve taahhütlerimiz var. Bünyemizde EKS İstanbul, CEMD Savunma ve Cemd Teknoloji ve Martebo Savunma Şirketi var. Savunma şirketinden bir tanesi Dubai’de, diğeri de Türkiye’de yer alıyor.

İnşaat olarak Bodrum Güllük yarım adasında biri biten biri de bitmek üzere olan iki tane projemiz var. Gümüşlük’te de yeni bir projeye başladık. İstanbul Bağdat Caddesi’nde de Selen Residence diye bir projeye başlıyoruz. Beyaz Rusya’da ve Rusya’da da taahhüt işlerimiz var. Dubai’deki savunma sanayi şirketimizde de Zeplin –yakın yer uydusu- adını verdiğimiz bir balon üretimi yapıyoruz. Aynı zamanda da insansız hava aracı üretiyor, Arap ülkelerine ve Türkiye üzerinden NATO üye ülkelerine pazarlıyoruz.

Haberin Devamı

2)Selen Vadi Konakları projenizi anlatır mısınız?

Selen Vadi Konakları, 30 tane dubleksten ve 5 tane özel villadan oluşan, yüksek korunaklı, konsepti tamamen yeşil olan, mimari kısmını Eren Talu’ya emanet ettiğimiz bir proje. Bodrum’un Güllük Beldesi’nde, havalimanına 10 dakika mesafede yükseliyor. İçerisinde hayvan barınağı, helikopter pisti, kapalı otopark, evlerin içinde de sessiz asansörler var. Villaların önünde private havuzların olduğu, tenis kortu ve basketbol sahasının yer aldığı, yürüyüş yollarının ve açık spor alanının olduğu bir proje. Projenin yüzde 75’i şu anda tamamlandı. Turizm bölgesi olduğu için yaz döneminde inşaat yapmak yasak. Yüzde 25’lik kısma da Ekim ayı itibariyle başlayacağız ve yıl sonunda projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.

3)Satışlar ne durumda?

Şu anda projenin geneline baktığımızda yüzde 70’i satılmış durumda. Geriye yüzde 30’luk bir kısım kaldı. Çok fazla bir satış zorlamamız yok. Projeyi tamamen bitirip satmaya çalışıyoruz. Daha çok arkadaşlarımıza, dostlarımıza ve bizden daha önce ev almış, bizi tanıyan insanlara satış yapmak istiyoruz. Bilmediğimiz insanlara pek yer satmıyoruz, satmamaya gayret gösteriyoruz. Komşuluk ilişkileri dostluk ilişkileri bizim için daha ön planda.. Ocak ayı itibariyle de projeyi tamamen bitirmeyi düşünüyoruz.

Haberin Devamı

4)Yabancılara satış yaptınız mı?

Yabancılara satış yapmayı düşünüyoruz ve sattığımız yerler de var. O bölgede talep çok. Orada yaşayan birçok İngiliz ve Hollandalı aile var. Projeyi çok beğeniyorlar. Proje şekilllendikçe ilgi daha çok artıyor. İnsanlar projenin bitmiş halini görmek istedikleri için en azından yüzde 70’i 80’i tamamlandıktan sonra daha çok rağbet gösteriyorlar. Yabancılar arasından talep daha çok Avrupa ülkelerinden ama bizim Azeri ve Arap müşterilerimiz de var.

5) Lokasyon olarak neden Bodrum’u seçtiniz?

Bence Bodrum Türkiye’nin incisi. Güllük de orada çok gelişen, sakin ve güzel bir tatil kasabası.Tatil yapmak isteyenler için çok ideal bir yer. Sevdiğim bir yeri daha kolay pazarlayabileceğimi ve daha kazançlı olabileceğini düşündüm. Güllük’ü seçmemizin sebebi de, Güllük Bodrum’un en son gelişmeye başlayan koylarından bir tanesi. Eski bir balıkçı kasabası. Eskiden orada bir liman varmış, sonra kaldırılmış. Şimdi yeni yollar yapıldı, yeni oteller yapıldı. Hızla gelişen ve ulaşımı çok kolay bir yer. Yani İstanbul’dan uçakla 50 dakikada gelinip 2 saat arabayla dolaşmaktansa, 10 dakikada denizde ve havuzda olabileceğiniz bir yer olması bizim için büyük bir avantaj. Bu yüzden burayı tercih ettik.

Haberin Devamı

6)Selen Vadi Konakları yatırımcısına ne kadar kazandırır?

Bize göre Selen Vadi konakları birkaç yıl içerisinde yüzde 50’nin üzerinde bir prim artışı sağlayacak. Çünkü Güllük hızla gelişen bir yer. Başka açılardan da analiz ettiğinizde yeni oteller, yapılan yeni bir marina var. Nüfus artıyor, talep artıyor, restoranlar artıyor. Bu da bu bölgeyi daha cazip hale getiriyor. Havalimanına yakın olması da en önemli avantajlardan bir tanesi.

Haberin Devamı

7) Projede ticari alan olacak mı?

Siteye ait sosyal tesis ve havuz tesisleri dışında herhangi bir ticari alan olmayacak. Tamamen site içerisinde özerk bir alan olacak. Açık ve kapalı spor salonları ve site içerisinde 8 tane havuz olacak. Bunlardan 5 tanesi villalara ait private havuzlar, diğerleri ise tüm siteye açık büyük havuzlar olacak. Havuz başlarında bar şeklinde havuza ait bir kafeterya, yeme içme alanı olacak.

8) Fiyatlar hakkında bilgi verir misiniz?

Şu anda villalar 750 bin euro, dubleksler ise 400 bin euro olarak şekilleniyor. Dövizdeki artış nedeniyle bunlara bir takım indirimler yapıyoruz. Belli bir peşinatın üstüne de ödeme planı çıkarıyoruz. Müşterinin istek ve arzuları çerçevesinde esnek bir ödeme planına yayma imkanımız da var.

9) Selen Vadi Konakları’nı diğer projelerden ayıran en önemli şey nedir?

Bir kere turizm bölgesi olması ve ulaşım olarak havalimanına çok yakın olması. Panoramik bir deniz manzarasına sahip, gün batımı tam karşınızda. Ayrıca yeşil bir proje ve doğayla çok barışık. Sosyal imkanları çok geniş olduğu için tercih edebileceklerini düşünüyorum. Üstelik inşaat kalitemiz de çok yüksek. Bu konuda yüzde yüz geri dönüş alıyoruz.

10) Diğer projeniz hakkında bilgi verir misiniz?

O projeyi bitirdik ve yüzde 90’ını sattık, yüzde 10’luk kısmı kaldı. Aynı bölgede yer alan ve 36 daireden oluşan daha küçük bir proje. Selen Vadi Konakları bizim için daha gözde bir proje. O bölgede daha çok Selen Vadi Konakları üzerinde yoğunlaşıyoruz.

11)Bağdat Caddesi’ndeki projeniz hakkında bilgi verir misiniz?

Bağdat Caddesi’nde biliyorsunuz kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Eski binalar yıkılıp yeni binalar yapılıyor. Bu çerçevede birkaç yerle anlaşmamız var. Şu anda eşzamanlı olarak projelerimizi başlatıyoruz. Tek bloklar halinde, Selen Park, Selen Residence ve Selen Cadde isimli rezidanslar olacak. Bu projelerin de yakın zamanda lansmanları yapılacak.