Mesajlardaki acı gerçek

Bende fikr-i takip vardır.. "Sevgililer Günü" meselesine takık kalmamın gerekçesi budur.. Görevimin başındayım.. Gün münasebetiyle gazetelere verilen ilânları didik didik ediyorum.. Bu zararlı günün erkekler üzerindeki yan etkilerini araştırıyorum..

Haberin Devamı

Doğrudan ilânlara geçiyorum.. Bay Caner biricik aşkı Bayan Hilâl'e seslenirken "Dün gece seni düşündüm, hayatımdaki yerini.." diye başlamış..

Biz de yedik..

Sağlıklı, beslenmesine dikkat eden, yeterince testosteron üreten bir erkek geceleri kızları düşünür ama bu düşüncenin içinde "hayatımdaki yerin" konu başlıklı birşey olamaz..

Bu tür düşüncelere "Dirty Dream" derler..

Playboy veya Penthouse gibi kültür dergilerinin ilk sayfalarında bunlara bol bol yer verilir.. Düşünürken uykuya dalma halinde bu etkinlik "ıslak rüya" tabir ettiğimiz sonuçlar yaratır..

***

"Kontes" kod adıyla gazete ilânlarında onurlandırılan küçük hanıma sesleniyorum..

"Tutkunum sana ancak / serçenin göz yaşları kadar özgür" cümleleri ile biten şiiri senin için yazan Bay Özgür'ün önce başını okşayıp aferin, de.. Sonra kolundan tut.. Nikâh masasına götür..

Bu türlerden iyi koca olur..

Akşama yemek yapmasan bile kızmaz, içlenip şiir yazar..

Sıyırtma çekişi
"Ölü karga gözümü oysun ki susuz havuzda boğulayım ki boş tabanca beni telef etsin ki duran araba bana küt diye çarpsın ki seni her şeyden çok seviyorum.."

Bu cümleyi de tuttum yazanı da..

Delikanlı şahıs sevgisini ancak böyle ilân eder.. Bay Bülent belli ki aşk olayına balıkçılık deyimi ile "sıyırtma" çekiyor.. Tutarsa Bayan Esengül oltasına takılacak..

Belki nikâh bile kıyar ama okey masasından kalkıp eve getiremezsiniz.. En iyisi karışmayalım işlerine, doğanın dengesini bozmayalım..

Bir de kafası iyice karışmış tipler var..

Öyle bir kafadan çıkan aşk cümlesi "Sana her şeyimsin diyemem" sözcükleri ile başlıyor.. Lafı uzatmıyor.. "Çünkü her şeyimsin.." deyip bitiriyor..

İhtimaldir ki muhatabı olan kızcağız dumura uğruyor.. Bunun bir kafa testi olma ihtimali de var.. Oğlan bakacak.. Kız bu cümleye tepki vermiyorsa "İdeal eştir.." sonucuna varacak..

***

Aşkın "pişmanlık yasası"ndan sebeplenmek isteyenler de var.. Temsil Bay Memoli.. Artık ne yaptıysa "Papatya" kod isimli hanım kız yüzüne bakmıyor.. Oğlan dellenmiş durumda..

İçinde "Artık bırak şu inadı.." cümlesi geçen sevgi mesajında bir şuursuzluk hali var.. O da "Sana ne yaptımsa.." sözcüklerinden belli.. Bir icraat yapmış ama nerede "corkladığını" kendi de bilmediğinden kızdan yardım istiyor..

Fikrimce Bayan Papatya bu işten uzak durmakla, kendince en iyisini yapıyor.. Çünkü aşk ilânından da belli ki bu işin sonunda papatya falı olmak, kendini yoldurmak da var..

Kod adı kondom
Yanlış okumadınız.. Eğer işin içinde bir dil cehaleti yoksa durum vahim.. Çünkü İngilizce okunuşu "kondom" olan sözcük, prezervatifin günlük konuşma dilindeki karşılığıdır..

Kendisini "kondom"a benzeten bir zihniyet "Ayrı akvaryumlarda da dolaşsak bir gün okyanusta buluşacağız.." mesajını gönderdiği Bay Sılo'ya günün birinde bir güzellik yapacak..

Eğer Bay Sılo akıllı olmazsa bu iş "kondom"un bizzat kafasına geçmesiyle biter.. Şık olur.. Yakışır!

Dikkatimi çekti..

Belki de Kurtlar Vadisi'nin etkisindendir.. Aşk mesajlarına bolca şiddet de karışmış.. "Kalmadıysa sana olan sevgimin tadı.. / Vur boynuma ol aşkımın celladı.." şeklindeki aşk dizeleri eninde sonunda "Ya benim olacaksın ya kara toprağın.." noktasına getirir işi..

Ben yine de kalbimi bozmuyorum..

Gazete yazıları, televizyon programları ve esnafın verdiği kışkırtıcı "Sevgililer Günü" ilânları ile günde kırk vakit manipüle edilen "erkek zihninin" olağan bulanıklığı diye bakıyorum olaya..

***

Sevdiği kız için yazdığı aşk mesajına "Domuzum.." diye başlayan, kendini de "Pembe beyaz" kod ismi ile ifade eden kararlı erkek arkadaş hariç; diğerlerinde bir perişanlık, bir umutsuzluk tespit ettim.. Şiddetli bir yalvarma hali var..

"Sen benim kâinatta gördüğüm en yüce varlıksın.."

"Bir tanem sen benim için her şeysin.."

"Sensiz güneş doğmuyor.."

"Bir çiçeğin suya ihtiyacı gibi sana mecburum.."

"Çiçeğim ne olur mesajlarımı karşılıksız bırakma.."

"Haberin gelmedi gitti.. Beni şarkılara mı gömdün yoksa.."

Hayal kırıklığı
Yukarıdaki türden cümlelerle başlayan yalvarma halleri sayfa sayfa verilen aşk ilânları arasında birinci sırada..

Besbelli bizim inatla savunmaya çalıştığımız "erkekliğin son kalesindeki henüz ele geçirilmemiş burç" da tehlikede.. Eğer erkeklik onurunu, gururunu bu yiğitler koruyacaksa işimiz iş..

Kıçı en büyük olan çıkarsın donunu versin.. Bir sırığa geçirip teslim bayrağı niyetine sallayalım..

Nedir bu kardeşim? Bu memlekette kadına, kıza kıran mı girdi? Bu karşı cins dediğimiz tür karaborsaya mı düştü? Biraz onurlu olun, biraz gururlu olun..

Bakın onca ilânlar arasında kızların verdiklerini de taradım.. Genelde sevgilerini tarif eden kısa bir cümle kuruyorlar.. Lafı lastik gibi çekiştirip, adamı baymıyorlar..

Kızların ilanlarında (ki yüzlerce) topu topu iki posta atma vak'ası var.. "Sana yıllarımı verdim.." sözcüklerinden anlaşılacağı gibi klasik kadın savunması yapmışlar o kadar..

Ama yalvarmıyorlar..

"Bir gün elime düşersin nasıl olsa.. O zaman gösteririm sana.." göndermesiyle yetinmişler.. Helal olsun kızlara..

***

Sevgililer Günü münasebetiyle gazetelere erkek kısmı tarafından verilen "aşk mesajları" yarasa yarasa Unkapanı sektörünün işine yarar.. İki mesajdan biri şarkı sözü gibi..

Hem de arabeske müsait..

İkinci olarak da özel rakı imalatçıları sebeplenir..

Bestele iki üç mesaj.. Adam dinlerken bir büyük devirsin.. Hem rakıcılar kazansın hem plakçılar..

(Mücadelemiz sürecek ama eskisi kadar umudum yok.. Alem global olmuş..)

DİĞER YENİ YAZILAR