Borcunu da bileceksin burcunu da.. Hakkındır!

Gökte yıldız sayılmaz, çiy yumurta soyulmaz (1)

Haberin Devamı


Madem ki astroloji denilen burçlar âleminin müridisin, madem ki başına gelen her türlü şeyi “bellediğin on iki yıldızın birinden” biliyorsun.. Günah benden gitmiş olur.. Oturur, yeni yılda başına gelebilecekleri burçlara böler, beynine tıkarım..

“Nereden başlasam?” deyip bir eyyam beynimi mıncıkladım.. Sonunda geleneklere uyup Koç Burcu’ndan başlamaya karar verdim..

Bu zihin açıcı yazımı, akıllara ziyan astroloji âlemine armağan ediyorum..

***


KOÇ (21 Mart / 20 Nisan) Oğlak ile birlikte “Davar Grubunu” oluşturan bu burcun birinciye gelen özelliği, tıpkı temsil edildiği erkek koyun gibi gamsız olmasıdır.. Bu burcun erkekleri bahar aylarında doğduklarından, havalar ısınmaya başladıktan itibaren karşı cinse meyil edip, aranırlar.. Belediyelerin toplu kurban kesim yerlerindeki koçlar, başlarına geleni nasıl umursamadan son bir gayretle dişilere binmeye çalışırsa Koç Burcu erkeği de nisanın vergi ayı olduğuna aldırmayıp, bineceği bir şey arar.. Yeni yılda bunlar için bir şey değişmeyecek.. Yeme, içme, o mesele arasında koyunca yaşayacaklar..

Aşk hayatları: Erkek yeni yılda önüne gelene hamle yapacak.. Artık kimi denk getirirse.. Kadını ise kiminle tanışırsa ona inanacak..

BOĞA (21 Nisan / 20 Mayıs) Erkek sığırdan ilhamını alan bu burcun üyelerini yeni yılda toplu kesim demeyeyim ama dertler bekliyor.. Bu kötü haber.. İyi haber ise burcun özelliğinden dolayı geniş bir gamsızlık içinde olmaları.. Bu burcun erkeği her daim pozitif olduğundan mezbahada kasabın bıçağını yalayıp, mutlu olmayı başarır.. Dişisini “inek” olarak tesmiye etmek ayıp olduğundan sıfat üzerinde durmuyoruz.. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bol süt vermelerini diliyoruz..

Aşk hayatları: Otuz yaşın altındaki erkeklerini bu yıl da zaptetmek kolay olmayacak.. Çoğu aileleri tarafından zorla evlendirilip, öküzleştirilecek.. Dişisinin başına gelenden fikri bile olmayacak.. Tek dertleri bu yıl da kiloları olacak..

İKİZLER (21 Mayıs / 21 Haziran) Burçlar âleminin günah keçisi olduğundan, aslında bu burcu da “Davar grubuna” katmak lazım.. Geleneksel tariften gidelim.. Bunların erkeğinde de dişisinde de hayır yoktur.. Burç tanrısı bir kere bunları lanetlemiştir.. Lakin her şeye rağmen işlerinin iyi gitme ihtimali var.. Bu burcun erkekleri gel git akıllı olduklarından bu yıl içinde iki kez arabalarını değiştirip, otomotiv sektörünü şenlendirecekler.. Kadınlar ise kendilerini eğlenceye verecek.. Mahalle düğünlerinde pistten inmek bilmediklerinden, eve gittiklerinde onları “aile içi şiddet” bekleyecek.. İnşallah kaba etlerine denk gelir..

Aşk hayatları: Bunların ilişkilerine dair yorum yaparsam “müstehcen yayın yapmaktan” hakkımda dava açılır.. En iyisi okurun hayal gücüne havale etmek..

YENGEÇ (22 Haziran / 22 Temmuz) Şair, denizden babam çıksa yerim, demiş.. Kader de aynı lafı Yengeç Burcu sakinleri için söylemiş.. Amerikalı’nın “luzır” dediği, elini alnına götürüp “L” harfi yaparak tiye aldığı insanların, astroloji âlemindeki “toplama kampı” bu burçtur.. Yan yan yürüyüp, ileri gitmeye çalışırlar.. Hayatları da böyledir.. Bu burçtan çıkan memurlar terfilerini geç alır.. Buna karşılık çalışkan olup, ömürleri didinmekle geçer.. “Senin için saçımı süpürge ettim..” lafı bu burcun kadınından çıkmıştır.. Erkeği evlilikte sadıktır.. “Ben olmasam seni kim alacaktı..” rahatlığı ile yaşar.. Kokmaz bulaşmaz bir burç olduğundan Susan Miller’dan başka ünlü takanı yoktur.. Yengeç insanı için yeni yıl bir şey getirmeyecek, getirse de İkizler Burcu’ndan birine çaldıracaklar..

Aşk hayatları: Koca, Sevgililer Günü’nde eve bir kutu bezelye konservesi getirse bile kadın sevinecek.. Erkek ise karısı maç sırasında TV’nin önünden geçmezse mutlu olacak.. Vah Vah!

ARSLAN (23 Temmuz / 22 Ağustos) Memlekette kendi kendine yetişmiş ne kadar megaloman varsa bu burçtan çıkar.. Bunların egosunun sınırı yoktur.. Ego takometresi taksanız haftasında çatlatırlar.. Al erkeğini vur dişisine.. Bu kadar coşkulu ve iddialı olmalarına rağmen erkeği yatakta başarısızdır.. Tıpkı ormanlar kralı aslanın; dişisini ancak yüz, yüz elli çiftleşmede gebe bırakması gibi bunların insan kısmı da yatakta verimsizdir.. Aslan kadını ise daha farklı olup sınır tanımamakla ünlüdür.. mallarını, mülklerini kocalarına, âşıklarına yedirmekten özel bir zevk alırlar.. O sebepten yeni yılda başlarına gelmeyecek kalmayacak.. Evlisine koca, bekârına sevgili dayanmayacak..

Aşk hayatları: Erkek için.. Ha gayret, ha gayret.. Yok muzafferiyet.. Sebebi için doğa belgesellerine bakın! Kadını için “kendim ettim, kendim buldum..” durumları yeni yılda da sürecek..

BAŞAK (23 Ağustos / 22 Eylül) Çiftçi burcu.. Tepeden tırnağa bireysellik, aykırılık, sosyal hayatla uyumsuzluk.. Titizlikleri, mükemmelci olmaları ise dışa dönük uyumsuzluklarının içe dönük ters tepkisi.. Özellikle bu burcun dişisi, plân üzerine plân yapar.. Bir tanesini bile tutturamaz.. O kadar çok plân yaptığından her şeyi birbirine karıştırır.. Yılgınlığa düşüp çareyi evlenmekte bulur.. Nikâhtan sonraki ilk plânları ise erkeğin hayatını dar etmektir.. Başak erkeği daha iddiasız ve sessizdir.. Bunlardan iyi tapu memuru, seyir hidrografi ve oşinografi uzmanı çıkar.. Evlenir evlenmez çocuk yaparlar.. Üç çocuktan sonra isimleri karıştırırlar.. Yeni yıl diyeceğim ama ihtimal onu da fark etmeyecekler..

Aşk hayatları: Tarif yukarıda ama bunlara aile plânlaması uzmanlarının da faydası yok.. Yeni yılda niye değişsin ki?

(Devamı var)

DİĞER YENİ YAZILAR