Ahalimiz sandıktan ne mesajlar verdi?

Haberin Devamı

Sandık sonuçlarına bakıp, çıkan rakamları papağan gibi tekrarlamak marifet değildir.. Asıl marifet satır aralarını okumak, vatandaşın dillendirmediği şeyleri sezmektir.. Ben kendi payıma bu seçimden çok mesaj çıkardım..

Bu seçimde vatandaş, Beşiktaş’ın eski yöneticisi Celal Kolot’a “Kanal projesi yolu üzerinde aldığın tarlayı satma, ileride çok kıymetlenecek” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş milletvekili adayı futbolcuların durumunu değerlendirdi ve “Maça Hakan Şükür başlasın, Saffet Sancaklı oyuna ikinci yarıda girsin..” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş yönetmen Sırrı Süreyya Önder’e “Artistlik yapacaksan git Meclis’te yap..” mesajı verdi..

***

Bu seçimde vatandaş; referandumda sandığını bulamadığı için oy veremeyen ancak bu kez oyunu kullanan “Mülayim Bakışlı Gözlüklü Şahsiyet”e demek ki azmedince oluyormuş, mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş Altı Kazık Partisi’nden milletvekili seçilen Aydın Ayaydın’a “Bundan sonra gömleğine tavla oynama, senin için hayırlısı budur..” mesajını verdi..

Bu seçimde vatandaş Reha Muhtar’a “Boynuna poşu niyetine sardığın mutfak perdesini çıkar, kendine başka bir şekil yap..” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş Seyrek Bıyıklı Asabi Şahsiyet’e “Bu kadar bağırıp çağırıp kendini paralama.. Çık balkona, güzel güzel konuş..” mesajı verdi..

***

Bu seçimde vatandaş bir yerlere “Sadece püskevit yemekle karın doymaz..” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş Altı Kazık Partisi yöneticilerine “Yeşilçam filmleri tadında reklam filmlerine fazla bel bağlama.. Senin genel başkanın bir melekti, söylemini vatandaş yemiyor..” mesajını verdi..

Bu seçimde vatandaş Hülya Avşar’a “Reklamlarda Teenage kızı oynamaya devam edeceksen bari mahkemeye git, yaşını küçült.. Uff! Şaşkaloz!” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş Deniz Baykal’a “Antalya’da yeniden birinci parti olmak istiyorsan parasını cebinden verip güzel bir cami yaptır..” mesajı verdi..

***

Bu seçimde vatandaş Ajda Pekkan’a “Ampul Partisi’ni bir güzel örttün ama bak akranların umre yapıyor, bu işin yarınını da düşünme zamanı..” mesajını verdi..

Bu seçimde vatandaş siyasete girmek isteyen gazetecilere “İlle de milletvekili olmak istiyorsanız önce hükümet adamları ile başınızı belâya sokun..” mesajını verdi..

Bu seçimde vatandaş, kendi partisinden aday olamadıkları için çaktırmadan kendi partileri aleyhinde kulis yapanlara “Nazar etme ne olur, çalış senin de olur..” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’e, değerli bir yazarını güzel bir mekânda yemeğe götür, yedir içir, hesabı da sen öde..” mesajını verdi..

***

Bu seçimde vatandaş seyrek Bıyıklı Asabi Şahsiyet’e “Bak seni üçüncü kez seçtik ama sen de arkadaşlarını doğru seç.. Muammer çatlağıyla, Beşir’le düşüp kalkma..” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş Güvercin Partisi’nin başkanı Masum Türker’e “Bu işlerden sana ekmek yok.. Hem şişmansın, hem partinin başında oturuyorsun.. Yaşın geçmeden gir bir işe güzel güzel çalış..” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş, yaz tatiline çıkmaya hazırlanan annelere “Çocuklarınızı deniz otobüslerinde eskisi gibi ortaya salıp, diğer yolcuların kafasını istediğiniz gibi ütüleyebilirsiniz.. Memlekette demokrasi var..” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş Afyon’-daki sandıklardan “Kaymaklı lokum imal ederken manda kaymağı şart değil, inek kaymağına da alışılabiliniyor..” mesajı verdi..

***

Bu seçimde vatandaş yetmiş yedi kadın adayı Meclis’e sokarak, siyasetle ilgilenmeyen diğer kadınlara “Artık Altın Günü Partisi’ni kurmanın zamanı geldi..” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş, şampiyonluk yarışında kendini mağdur hisseden takım taraftarlarının sandıkta ne kadar gücü varsa o takımları mağdur eden hakemlerin de o kadar gücü var, mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş köşe yazarı Hasan Cemal’e “Demokrasi diye diye dört senedir kafamızın etini yedin, istediğin buysa al sana demokrasi” mesajını verdi..

Bu seçimde vatandaş iyi yerlerden aday gösterilmeyip, milletvekili seçilemeyen siyasilere “Lideriniz grup toplantısına girdiğinde oturduğunuz yerde kaykılıp kalmasaydınız başınıza bunlar gelmezdi..” mesajını verdi..

***

Bu seçimde vatandaş hâlen görev başındaki belediye başkanlarına “Aha manzara bu.. Hesaplarınızı yeni baştan yapın..” mesajı verdi..

Bu seçimde vatandaş Van’da iktidara verdiği oyların bir kısmını geri alırken “Deniz Hidrografi ve Oşinografi Dairesi’nin (Van Gölü bugün de kaba dalgalı) tahminlerine inanmıyoruz..” mesajı verdi..

***

Bu seçimde vatandaş, sandıktan seçip çıkardığı erkek milletvekili adaylarına “Kim ne derse desin, karından kaçmak istiyorsan sığınacağın en güvenli yer Meclis’in çatısıdır..” mesajını verdi..

Bu seçimde vatandaş, milletvekili seçtiklerine “Asıl olan aday değil partidir” mesajını verirken “Bak partimiz karpuz gibi.. Liderimiz topuz gibi.. O söylediği zaman.. Oynayacaksın kız gibi..” şartını hatırlattı..

Bu seçimde vatandaş, gazeteci milletine “Kendinize sahip olun, bizi tahriklendirmeyin.. Yoksa bir sonraki seçimde yüzde altmışı kafanıza çakarız..” mesajı verdi..

SONUÇ

Bu seçimde vatandaş, son tahlilde binbir türlü mesaj verirken “Suya resim çizerem.. Göğe boncuk dizerem.. Medya ne derse desin.. Bildiğimi seçerem..” deyip noktayı koydu..

DİĞER YENİ YAZILAR