Dikkat! Venüs'ün etkisindesiniz..

"Ben Türküm.. Bana bir şey olmaz.." demeyin.. Bu Venüs denilen gezegenin özellikle haziran ayı içindeki etkisi doğrudan kafaya oluyor.. Güneşi tepeden yedikçe iki küçük eriği meze yapıp bir büyük Tekel rakısı içmişe dönüyorsunuz.. Ne yazık ki bu durum hafifletici sebep sayılmıyor..

Haberin Devamı

Benimki hayal işte.. Olur ya! Türk Ceza Kanunu'nun maddeleri üzerine yapılan değişiklikler yürürlüğe girmeden önce kapıma bir heyet gelir..

"Bay Duman.. Yeni kanun yürürlüğe girmeden önce bir defaya mahsus istediğinizi yapabilirsiniz.. Ceza da görmezsiniz.." derler.. Takdiri bana bırakırlar..

İşte o zaman memlekette ne kadar astrolog varsa bir meydana toplatırım.. Yanı başlanna da Devlet Senfoni Orkestrası'nı ful kadro dikerim..

Onlara Gürer Aykal yönetiminde "Lingo lingo şişeleri.." çaldırırım..

(Ama türküyü kendi haline bırakmam.. Dinleyene zulüm olsun diye "kafası müziği modernleştirmeye.." takılı bir besteciye yeniden düzenletmek şartıyla..)

Astrologları da devamlı tekrarlanan bu müzik eşliğinde 48 saat aralıksız oynatırım..

"Aman yoruldum.. Dayanamıyorum.." deyip yere düşene "Uykum var.." diye kaytarmaya kalkana da mesleklerinden men cezası..

Hem içim soğumuş olur hem de memleket rahat nefes alır.. Niye gazaplandın, diye sormayın.. Evinize gazete giriyorsa şu son bir ayda yaptıkları bile yeter..

Hangi gazeteyi çevirsem bir "astrolog sallaması" karşıma çıkıyor..

Otur.. Salla!
Temsil.. Biri oturmuş "En zengin insanlar İkizlerden çıkıyor.." diye sallamış.. Oturup iyi niyetle okuyorsun.. Burçlara göre zengin diye bildiklerinin isimlerini saymışlar.. Tamamı artist taifesinden..

Balık burcunun en zenginleri Bruce Willis, George Harrison ve Elizabeth Taylor'muş mesela.. Elizabeth Taylor'un acından öleceğini bilmesem belki inanırdım.. Nerede sanayiciler, nerede Bill Gates gibi dünya devleri? Yok..

Çünkü astronomi sallamaya dayanır.. Dünya'nın gayri safi milli hasılasını hesaplayıp, burçlara bölmek, onun içine koyduğun insanların buna katkısını hesaplamak yok.. Sallaaaa!

Geçen yolda giderken arabanın radyosunu dinliyordum.. DJ kız, bir astrolog bulup çıkarmış mikrofona.. Kadın sallıyor.. "Astroloji artık bir bilimdir.. Bütün dünya bunu kabul etmiştir.." diyor..

Bilim nedir, sözcük olarak dahi karşılığı nedir, astroloji cadısının kafasında yok.. Cehaletin yıldızlara vurmasıdır bu..

Bilim yüzde yüz kesinliktir.. Yüzde yüz kesin olmayınca nazariye yani teori olarak kalır.. Doğruluğuna inansan bile "teorik" olduğu gerçeğini aklından çıkarmadan izinde yürürsün..

Astrolojiyi "bilim dalı" olarak ilân etmek, o kişinin bilime ne kadar uzak olduğunu göstermeye yeter..

O kadını alacaksın.. Benim meydanın orta yerine koyup, bilim havaları eşliğinde yirmi dört saat fazladan oynatacaksın..

Hiza meselesi..
Venüs gezegeni Güneş'in önünden geçti.. Bunların kısm-ı azamisi astrologluk gayretine geldi.. İlla ki bir şey söylemeleri lazım.. Gazeteler de kendi okurunun yüksek zekâsına güvendiğinden bu işe teşne..

Başladılar sallamaya..

Birbirlerinden habersiz salladıkları için senkron da tutturamıyorlar.. Birinin ak dediğine öbürü kara diyor..

Bir cenahın kehaneti "Güneş ile Venüs 122 yıl sonra aynı hizaya geldiklerinden.." diye başlıyor.. Bre sütlaç beyinli zırpolar! Senin baktığın açıdan 122 seneden beri ilk kez aynı hizaya geliyor..

Bunları bir düzlem üzerinde düşün.. İkisinin arasına bir doğru yani çizgi çek.. Görürsün ki evrende var olduklarından beri aynı hizadalar.. Haydi bundan da bir mânâ çıkar bakalım..

Devam ediyor:

"Dünya üzerinde olumsuz bir etki yarattı.. Özellikle aşk ve finans dünyasında.."

"Aşk.." üzerine kehanete diyeceğim yok da "finans" lafının işin içine katılması tehlikeli.. Ekonomide panik çıkarma eylemi.. Cezası kara kitapta var.. Ayrıca bizim uçan kuşun kanadından hile sezen "finansfobik" bir borsamız var..

Dua edin de bu haber birinci sayfada çıkmadı.. Yoksa o saat borsamız tepetaklak giderdi..

Demeye getiriyor ki bu saatten sonra âşıkların düzeni bozulacak.. "Sensiz yaşayamam.." diyen âşıklardan en az biri fikir değiştirip "Seni yaşatmam.." diye düşünmeye başlayacak..

Vahim!

Diğer taraftan Güneş-Venüs ilişkisinden tersine mânâ çıkaran astrologlar var.. Onlara göre Venüs'ün Güneş'in önünden geçtiği saatten itibaren, takvim tutun.. Tam bir ay süreyle cinsel arzularımız coşacak.. Zaptedilmez olacağız..

Aman dikkat edin..
On beş, yirmi yıl önceki bir polisiye olay aklıma geldi.. Ankara'da yetmişin üzerinde yaşı olan bir kadın dolmuşa binmiş.. Etlik hattında çalışan minibüsü de muavin kullanıyormuş..

Yaşı da olsa olsa on dokuz, yirmi..

Arabada başka kimse yok.. Hava da kararmış.. Direksiyondaki oğlanı Venüs dürtmüş.. Aracı hattan çıkarıp tenhalara sürmeye başlamış.. Yetmişlik müşteri "Oğlum nereye gidiyorsun?" diye sorunca da oğlan azgınlığın etkisi ile "Seni tenhaya götürüyorum teyze.." demiş..

Kadın "Aman oğlum.. Ben yetmişimi geçmiş bir kadınım.. Ne yapacaksın beni?" diye sızlanınca astrolojik azgınlığı tutan dolmuş muavini cevap vermiş:

"N'apalım teyze.. Gönül bu.. Ferman dinlemez.."

Kadıncağızın o gün başına gelenler konumuz değil. Bizim konumuz "Cinsel olarak azıtacağımız.." kehâneti üzerine.. Astrologların kastettiği de direkt olarak budur..

Eğer doğruysa yakında bu dolmuş muavininden beter olup, hayvanat bahçesini gezerken göz göze geldiğimiz maymuna bile tuhaf tuhaf bakacağız demektir.. Allah ıslah etsin bizi..

Bu arada.. Hazır Venüs'ün etkisindeyken elime bu astrologlardan birini düşürmesin.. O sebepten bunları "meydanda zorla oynatma" fikrinde ısrar ediyorum..

DİĞER YENİ YAZILAR