Gökte yıldız ellidir.. Ne diyeceği bellidir..

Haberin Devamı

Yeni yıla girerken astrologların kehanetleri havalarda uçuşuyor.. Her kafadan bir ses çıkıyor.. Herkes sizi bir yerden gaza getirmeye çalışıyor.. Bunlara kulak asmayın, dolduruşa gelmeyin.. Sizin masala değil, gerçeği yüzünüze söyleyecek kara gün dostuna ihtiyacınız var.. Biz de tam o hizmeti veriyoruz işte..

Boğa Burcu: (21 Nisan / 21 Mayıs)

Diğer astrologlara göre Boğa burcunun 2010’daki aşk hayatı çok hareketli geçecekmiş.. Mayıs’tan itibaren de maddi durumları iyileşecekmiş.. Ben şahsen katılmıyorum.. Yıldıza bakıyorum, aya bakıyorum.. Böyle bir şey çıkmıyor.. Boğa dediğin çift toynaklı yaratığın aşk hayatından çıksa çıksa iki üç adet cilveli inek çıkar.. Onu fark etmen için de kızışma zamanının gelmesi lazım.. İnsanın evli olanlarının halleri de buna denk gelir.. İnek ile boğanın bakışmasından romantizm çıkmaz.. Olsa olsa çayırdaki yer yüzünden kavga çıkar.. Mayıs’tan itibaren maddi durumun iyileşmesine gelince.. Eee! Bahar ayıdır, etraf yeşerir.. Biraz daha fazla ot yersin.. Bunun bilmek için yıldızı mı şahit göstermek lazım? Uzun lafın kısası Boğalara yeni yılda ekstradan bir şey gözükmüyor.. Kasabın bıçağını yalayıp da başını belaya sokarsa o başka..

İkizler Burcu: (21 Mayıs / 21 Haziran)

İşte insanlık kısmının en aşağıladığı, yerin dibine soktuğu burç.. Yüzünüze bakıp “Ayyy! İkizler miiii?” derler.. Sonra siz kalkıp burcunuzdan medet beklersiniz.. Sanki iki yüzlü, çok kişilikli, bir dediği öbür dediğini tutmaz halleriniz bitecek, 2010’da ıslah olacaksınız.. Astrologlar bu burçta kaydı olanlara utanmadan “Aşktan yana çok şanslı bir döneme gireceksiniz..” müjdesi veriyorlar.. İnanan varsa gitsin, umumi birleşme evinde sabahtan itibaren sıraya girsin.. Öyle bir şey yok.. Tuttuğunu öpeceksin, körlemesine.. İş hayatınızda başarı görünmüyor.. Zaten torpille zor bela iş bulmuşsunuz.. Efendi gibi gidip gelin işinize, amirlerinizin dikkatini çekmemeye çalışın.

Yengeç Burcu: (22 Haziran / 22 Temmuz)

Yarım kalan işleri tamamlayacağınız yeni bir yıla giriyormuşsunuz, astrologlar öyle diyor.. Abicim, sen evine geliyorsun.. Kapuskanı, nohutlu pilavını yiyip televizyonun karşısına geçiyorsun.. Senin yarım kalmış işin ne olbilir ki? Yengeç burcu insanı için çıkarılan “gayretli ve azimli insanlardır..” lafı da bir tevatür.. Dört senedir üçüncü derecenin ikinci kademesinden maaş alıyorsun.. Tek gayretin de maaşını iki kere saymak.. İnanma bu laflara.. Sende kafa olsa “Zenginlerle birlikte tatil yapacağım..” diye girdiğin Sapanca Gölü’ne seksen kilometre mesafedeki devremülke sekiz senedir taksit yatırmazdın.. “İş hayatınızda gelişme olacak..” lafı da tam bir masal.. Oğlan senin kredi kartı üzerinden gizli gizli bilyoner.com sitesine girip iddaa oynuyor.. Bugüne kadar kazandığı tek para yirmi bir liralık kupon.. Oğlanı bilgisayarın başında basıp, kafasını gözünü ayıklarsan bu iş hayatında bir gelişme yerine geçer..

Aslan Burcu: (23 Temmuz / 23 Ağustos)

Bu burcun insanına, özellikle de erkeğine oldum olası acımışımdır.. Bir liderlik palavrası, bir güç efsanesi.. Sağdan doldur, soldan doldur.. Ver gazı aslana.. Ver gazı aslana.. Garibim, sapıtsın.. Bastığı yeri şaşırsın.. Bu yıl da durumunuz farklı değil.. “Lider özellikleriniz kariyerinizde büyük değişimlere sebep olacak..” diye sallayan astrolog senin ortaokuldan terk olduğunu biliyor mu? Astrologların aşk hayatında gördüğü parlaklığın da aslı yok.. Kıçında aynı kot pantolon, sırtında aynı tişört, yıl boyunca mahallenin bütün kızlarının arkasında dolaştın.. Eline ne geçti? Hangi kız senin burcundan gelen karizmandan etkilendi? Sen gidip bir iş arama.. Kahvede Posta gazetesinden falını okuyup dur.. Bak mesela bugün yıldızın ne diyor? Evliliğe dair karar alacaksan onu da Haziran sonrasına bırakacakmışsın.. Bu iyi tavsiye.. Kızın abisi Mayıs’ta askere gidiyor.. En azından onun dayağından kurtulursun.. Yeni yılda aklını başına topla.. Aslanlık, kaplanlık olaylarından vazgeç.. İnsan ol insan..

Başak Burcu: (24 Ağustos / 23 Eylül)

Bu burcun erkeklerine lafım yok.. Burcun adı üzerinde.. Ot gibidirler; bahardan bahara yeşerirler o kadar.. Nedense Başak Burcu kadını aşırı beklenti içine girer.. Astrologlar bunlara “Başaklar düzenlidir, Başaklar titiz ve ayrıntıcıdır..” diyor ya! Onun gazları bunlar.. Titizdi, ayrıntıcıydı diye diye çeyizinize kattığınız dantel işlerini televizyonun üzerinde biriktireceğinize satsaydınız, şimdiye kadar falınız bir kere tutmuş olurdu.. Kızlar size diyorum.. Elin oğlu kimde daha çok kenarları oya işlemeli tepsi örtüsü vardır, diye eş aramıyor.. Biraz kendinize bakın.. Üstünüze başınıza bakın.. Ne bileyim fiziğiniz için gayret edin.. Aha işte.. Başak Burcu’ndan Fahrünnisa ablamın kaşları yolunmaya yolunmaya asma köprü gibi olmuş.. Hâlâ “ikinci baharını” yaşamaya hazırlanan türden koca umuyor.. İstenmeyen tüylerden kurtulmadan burcunuzdan kısmet beklemeyin..

Terazi Burcu: (24 Eylül / 23 Ekim)

Bu burca “denge” yakıştırması terazinin şeklinden.. Benim de ne hikmetse hayatta tanıdığım ne kadar dengesiz, sayko, psikopata bağlanmış arkadaşım varsa bu burçtandır.. Zaten astrologlar da bu can sıkıcı burç için diyecek laf bulamamışlar, diyet tavsiyesi yapmışlar.. 2010 fallarındaki iki laftan biri “diyetinize dikkat edin” şeklinde.. Bunu tekrarlamanın size faydası olmayacak.. Neden derseniz “tavuk g.. yemin tutmaz..” da ondan.. Burcunuzu sallamayın, bol bol yiyip için.. Hiç değilse keyfinizin bu tarafı tamam olsun.. Bir de Mart’tan itibaren iş hayatınızda hareketlilik olacağı beklentileri var.. Tahminim, toplu işten çıkarmalar sırasında kim vurduya gideceksiniz..

(Diğer altı burç yarına kaldı..)

DİĞER YENİ YAZILAR