Gökte yıldız tek gider.. Gah dolanır gah gider..

Gözünüzü yukarı dikip de baktığınızda aklınıza gelen buysa hayıf size, yazık size, vah size.. Altınızda pireler uçuşur haberiniz olmaz.. Gökte yıldızların hallerinden haberiniz olmaz.. Sonra başınıza bir iş geldiğinde şaşar kalırsınız..

Haberin Devamı

Astroloji dudularının tamamına yazıklar olsun.. Bir gözünü göğe, bir gözünü yere dikip bunca zamandır ensemize kehanet üfleyenlerin tamamı "benim gözümde" sınıfta çaktı.. Başta bizim gazetenin astrologu Ayda Ersan olmak üzere hepsini kınıyorum.. Birinden biri çıkıp da "imanımızla burcumuz" arasındaki ilişkiyi tespit etmeyi düşünemedi.. Haydi Yasemin Boran akıl edemedi.. Saçlarına kırmızı boya çalıp kabartaraktan yüreklerimize korku saçan Rezzan Kiraz hanım da mı akıl edemedi?

Ben "Oğlaklar dinine daha bağlı.. İkizler burcundan olanlar ise bînamaz.." lafını bir üniversite öğretim üyesi yerine ünlü bir astrologumuzdan okumak isterdim.. Gelin görün ki hepsi de kalıpların içinde kısılıp kalmışlar.. "Yok Aslan burcundan olanın kendine güveni tamdır.. Yok Oğlak burcundan olan keçi gibi inatçı olur.. Yok Terazi denge burcu olduğundan bu burca kayıtlı olanlar belediye zabıtasından korkar.." Yıllardır başka bir laf yok..

İşte yaratıcılık..
Avrupa Birliği'ndeki meslektaşları ile rekabete hazırlanan Türk astrolojisine taze kan yine bilim adamlarından geldi.. Allah razı olsun Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin hocalarından Yardımcı Doçent Dr. Halil Apaydın'dan.. Adamcağız oturmuş, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğrencilerini denek yapıp araştırmış.. Sorular sorup, cevaplar almış.. "Burcun ne? Kova.. Namaz kılar mısın? Cumaları kılarım.. Ya sen? İkizler burcu.. Namazla aran nasıl? No problem.." Alt alta yazmış cevapları.. Koç'u Boğa'ya eklemiş.. Balık'tan Başak'ı çıkarmış.. Sonunda gerçekler kabak gibi meydana çıkmış.. Tabii deneklerin Maraş yerine Samsun'dan seçilmesi aklımı biraz karıştırıyor.. Belki de Maraş'taki öğrencilerine güvenemedi.. İhtimal, kime namazla arasını sorsa "not kaygısı" ile "Beş vakit.." cevabını vereceklerini düşündü..

Neyse ne! Önemli olan elimizde böyle bir akademik çalışmanın olması.. Ki bu çalışmaya göre "İman durumumuzu yıldızların halleri" belirliyor... Temsil, bugün yıldızların durumuna bakalım.. Tespitimize göre Ay 17 derece Terazi'de duruyor.. Merkür 21 derece Koç'a yaklaşmış.. Koç da almış başını gitmiş, Venüs'ün 22 derece yakınına durmuş.. Mars'ı sorarsanız 22 derece İkizler'de yer alıyormuş.. Yukarıdaki tarifin "Deniz Hidrografi ve Oşinografi Dairesi'nin tebliğine benzemesi.." sizleri yanıltmasın.. Van Gölü kaba dalgalı olmadıkça bir tehlike yok..

Açıklaması kolay..
Şimdi buna bir mânâ vermek icap ederse.. Yıldızların bu duruşuna göre Ateş ve Hava gruplarının yaratıcılıkları ön plâna çıkıyormuş.. Bizim milletin yaratıcılığı harekete geçti mi bırak yakasını gitsin.. Artık ondan hayır bekleme.. Ya komşusu hakkında bir fesatlık düşünür veya müşteriye nasıl kazık atacağını hesaplar.. En masumu bile komşunun kızına pencereden göz eder.. Demek ki bu durumlarda "günahkârlık katsayısı" elimizde olmadan artıyor.. İşte size bir sonuç! Haaaa! Eğer Merkür bugün Koç'a 21 derece yaklaşacağına "Bugün de gidip daha ötede durayım.." deseydi, 23 derecede konuşlansaydı iş değişirdi.. O zaman Ateş grubu içindeki burçlara kayıtlı olanların yüreğine iyilik, güzellik duyguları gelirdi.. İnsanlık adına "artı point" kazanırlardı..

Nitekim Kemal'in burcu İkizler.. Vaktiyle "Gel değiştir burcunu, bak ben Yay'a geçtim, başım rahatladı.." dedim, dinletemedim.. Öyle kaldı İkizler'de.. İyi de olmuş.. Çünkü bugün Venüs 22 derecede durduğundan kalbine bir iyilik gelmiş.. Narlıdere'den okurum Hüseyin Doğan hediye olarak kargo ile bir kutu erik göndermiş.. Başka bir gün olsa Kemal Yıldırım o paketi açar, eriklerin hepsini yerdi.. Lakin dedim ya! Venüs 22 derecede durduğundan eriklere el sürmemiş.. Yemek için beni beklemiş.. Açtık paketi karşılıklı yemeye başladık.. Baktım ceplerine de dolduruyor.. Artık ona da bir şey demedim.. Suç bizimkinde değil.. Koç'un Venüs'e etkisinden dolayı biraz pisboğazlık yapıyor..

Kadersiz burç..
Araştırmaya dönecek olursak.. En üzücü sonuç ise İkizler burcuna dair olan.. Yardımcı Doçent Dr. Halil Apaydın'ın tespitlerine göre bu burcun sakinlerinin öbür dünyada da yatacak yerleri yok.. İkizler burcu sakinleri arasında namaz kılma oranı en düşük.. İtikat zayıflığı ise en yüksek oranda.. Dini vecibeleri yerine getirme konusunda Kova Burcu kadar bile olamamışlar.. Mars'ın 21 derece Terazi'ye gitmesi surda dursun; bunların gezegeni Venüs'ü hatalı sollamayla geçip Koç'un önünde "U dönüşü" yapsa bile durumları değişmez..

Şahsen, astrolojiye yapılan bu bilimsel katkıyı sevinçle karşılıyorum.. Ayakta uyuyup, meydanı üniversite hocalarına bırakan astrologlara da bu bir ders olur.. İnşallah onları yapıcı anlamda tetikler.. Bu çalışmanın onlara örnek olacağına, önümüzdeki Ramazan ayında daha aktif olacaklarına eminim.. Evet! mübarek ay geldiğinde astroloji köşelerinden birinde "Bugün Yengeç burcundan olanlar dikkatli olsun.. Merkür 22 derece Yengeç'te durduğundan dalgın olacaklar.. Oruçlarını yanlışlıkla yeme ihtimalleri var!.." türünden astrolojik bir uyarı notu okuyabiliriz.. Böyle bir notla karşılaştığınızda bu yazıyı hatırlayın.. Bilim adamı Doçent Dr. Halil Apaydın'ı da hatırlayın.. O tarihi, bilimin "zafer günlerinden biri" olarak kayda geçirin.. Son söz: "İkizler burcundan olanlara uymayın!"

DİĞER YENİ YAZILAR