Astroloji denilen âlemin fikri şaştı

Haberin Devamı



İki bin iki yüz senelik “global burçlar sistemi” çöktü.. Yeni düzenleme ilân edildi.. Artık kim Yengeç, kim İkizler, kim Kova belli değil.. Yeni burçların huyunu suyunu bellememiz nereden baksan bir yüz senemizi alır.. Ayıptır, yazıktır, günahtır.. Hükümet adamları niye tedbir almıyor, eş eşini bulmuyor? (Şinanay yavrum şinanay..)

Her yıl yaptığımızı bu yıl yapamıyoruz.. Neden derseniz “astroloji” denilen bilim (!) çöktü..

Dolayısı ile evliyalarını astrologlardan seçen sevgili arkadaşım Reha Muhtar’ın inanç sistemi de çöktü..

Reha kardeşim, astroloji biliminin üzerine oturdu da sistem kilolarına dayanamayıp yıkıldı, demiyorum.. Olay çığırından çıktı..

2 bin 200 yıldır yürürlükte olan sistemin çökmesi gam değil ama “karışan çarşıya” düzeni kim verecek, nasıl verecek, merak ediyor insan..

Sen doğduğundan beri kendini Aslan Burcu’ndan bil.. Astrologlar “Yok Aslan şöyledir, yok Aslan böyledir, lider burçtur..” diye alttan gazı versinler..

Bir bakmışsın ki “Yengeç Burcu”na geçirmişler seni..

***


Sebep? İki bin küsur sene evvel gökyüzü ölçümünü yapan özgüven sahibi salak “Sadece on iki burç vardır.. Aha bunlar da isimler, şunlar da tarifleri..” dediği için..

Eeee? Meğer Güneş Sistemi’nde burçları belirleyen on iki takım yıldız değil de on üç takım yıldız varmış..

Burç dediğin şey de bundan türediğinden, onları on adet olarak hesap etmek icap edermiş..

Gözünüz kör müydü? Koskoca on üçüncü takım yıldızı ne diye görmediniz.. Gözünüze güneş geldiyse neden güneş gözlüğü takmadınız?

Haydi güneş gözlüğü bulamadınız.. Bir kaynakçı gözlüğü de mi yoktu?

HESAPLAR ŞAŞTI

Sen gözünü dikip havaya bakacaksın.. Güneş Sistemi’ndeki on üçüncü takım yıldızı görmeyeceksin.. Bu köstebek halinle benim hayatımı göreceksin..

Çakmışım ben senin astroloji bilimine..

Olan benim yiğitler yiğidi arkadaşım Aslan Burcu familyasından Zafer Mutlu’ya oldu..

Eskiden beri burcuyla gurur duyardı.. Nisa taifesinden biri “Burcunuz nedir?” dedi mi derin bir nefes alıp göğsünü şişirdikten sonra:

“Aslan..” cevabını verirdi..

Bu cevabı duyan da onu sadece Aslan Burcu’ndan biri olarak görmez, içinden “Bu özgüvene Aslan Burcu yetmez.. En azından (Orman Kralları Eşgüdüm Başkanı) olmalı..” diye geçirirdi..

Yeni burç ayarlamalarına göre benim Aslan Burcu’na sığmayan arkadaşımın şimdiki burç familyası Yengeç..

Haşerat-ül Bahriye.. Yani deniz böceği türü.. Karides, kerevit, pavurya, en kabadayısı istakoz..

Peki ne oldu elli senedir dinlediği “kişilik” analizleri.. Adamcağız bu ayarlama ilân edilene kadar Aslan Burcu’ydu..

Liderdi.. Baskın kişilikti.. Eli açık, cömertti.. Şöyleydi böyleydi..

Şimdi soracaklar: “Burcunuz?”

O da boynunu bükecek: “Yengeç..”

Aslan nerede Yengeç nerede.. Yengeç’in en kabadayısı yan yan yürür.. Hepsi bu..

Zaten “Yengeç” iyi bir şey olsaydı Zülfü Livaneli o meşhur şarkısının sözlerini “Yiğidim Yengecim, burda yatıyor..” şeklinde düzerdi..

***


Aslan’ı avlamak için yirmi otuz gözü pek avcı, en güçlü silahlar kullanır.. Buna karşılık hayatlarını riske atarlar.. Başarabilirlerse ne mutlu, Zafer Mutlu..

Yengeç’i avlamak için çabaya gerek yok..

Bir sepet bulup denize sarkıtıyorsun.. Yengeç kendiliğinden içine giriyor.. Sersem olduğundan geri çıkamıyor..

Şahsen egosu asırlardır şişirilen Aslan Burcu sakinleri arasında “seri intiharlar” bekliyorum..

Haysiyet sahibi bir Aslan Burcu mensubu, bu yeni şartlar altında “Yengeç” olarak yaşayamaz.. Harakiri yapar, bilemedin tarım ilacı içer..

KADERSİZ YEŞİM

Ben bugüne kadar bu “Yengeç Burcu” mensubu olup da mutlu olan bir tek Reha Muhtar’ı gördüm..

Oturmuş yazı yazmış..

“Ben Yengeç’tim, yeni düzenlemeden sonra yine Yengeç kalıyorum..” demiş..

Öyle bir havası var ki yazısına bakarsan, ensesindeki samurayi topuz saz çalıyor, boynundaki Bağdat poşusu göbek atıyor.. Gelsin bir de bizim Yeşim’in halini görsün..

Kızcağız ne güzel Boğa Burcu’ydu.. Hooop bir ayarlama.. Yeşim Hanım’ın yeni burcu artık davar familyasından Koç.. Hayırlı olsun.. Geçen gün baktım..

Burçlara dair ayarlama haberini gazeteden okuyor, onun da suratı bir karış.. Niye? Koç olmuş.. Kendine yakıştıramıyor.. Boğa’nın nesi yakışıyorsa..

Eğer burçları tarif eden mahlûkatı cinsiyetine göre ayırsalar o burcun kadınları için “Boğa Burcu’nun inek kanadından..” tarifi yapılırdı..

Buna da şükür.. Durduk yerde Yılan Burcu’na kayan var.. Balık Burcu’ndayken Kova’nın içine çapariden ayıklanmış istavrit gibi düşeni var..

Yeşim hanım benim canım, boşuna üzülüyor.. Teselli için “İyi ya!” deyip, ekledim.. “Sizin burçtan Koç’a geçenlerin en azından beslenme alışkanlıkları değişmemiş olacak..”

***


Benim anlamadığım bir şey daha var.. O da Reha Muhtar’ın burç memnuniyetini ifade eden yazısının sonunda “Yengeç’im ve Yengeç kalacağım..Yaşasın romantik protest başkaldırı..” sloganı atması..

Nedir bu? Güneş Sistemi çarpması sonucu ortaya çıkan bir şuursuzluk hali mi?

Ayrıca bunlardaki “protest olma” merakını da anlamış değilim.. Yaşın gelmiş “prostatlı günlerin” eşiğine.. Hâlâ yirmi yaşındaki delikanlı gibi “protest” havaları söylüyorsun..

Tövbe tövbe..

Protest adam her gün internet üzerinden ünlü astrolog Susan Miller’ın sitesine girip de “Bugün yıldızlar hakkımda ne düşünüyor” diye bakar mı?

“Satürn bu ay Venüs’e pis dalacak..” şeklinde başlayan kehanetin sana faydası ne?

Boğa Burcu’nun aşk sponsoru yani resmi pezevengi Venüs seyyaresinin işi yok, senin Türkiye’deki hallerini takip edecek.. Mantık bu.. Allah bunları ıslah etsin..

Allah kimseyi Yengeç Burcu yapmasın..

DİĞER YENİ YAZILAR