Gazete Vatan Logo

Selahattin Demirtaş'tan flaş PKK açıklaması

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Birgün gazetesine röportaj verdi. Demirtaş, PKK ile bağlantıları olmadığını söyledi.

İşte o röportajdan çarpıcı bölüm:

Kandil, İmralı, HDP arasında çelişkiden söz edildi, daha çok da siz hedef oldunuz. Bu da bu planın parçası mıydı?

Tabii ki. Kimin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. İmralı'daki konuşmalarımızı devlet biliyor, önemli kısmını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Kandil'le temaslar sonrasında da açıklama yapılıyor. Kürt hareketi kendi içinde iktidar, egemenlik kavgası yürütmedi, hiçbir zaman. Aynı toplumsal alanlar üzerinde de çalışmıyoruz, birbirimizin alternatifi de değiliz. Sayın Öcalan'ın rolü, misyonu, temsil ettiği şey başka, PKK'nın başka, HDP'nin başkadır. Hiçbiri diğeriyle ne ikame edilebilir ne birbiriyle iktidar yarışı yürütebilir. HDP'nin alternatifi PKK değildir. PKK ile aynı sahaya, aynı alana hitap etmiyoruz. PKK silahlı bir örgüt, gerilla örgütüdür. PKK'nın hiçbir üyesi beni dinlemez, benden talimat da almaz.

HDP'nin de kadroları PKK’dan talimat almaz. Siyasi olarak da bizim açımızdan doğru değil, böyle bir şey yok. Kürt halkının önemli bir kısmının ideolojik önderlik olarak referans aldığı Öcalan'ın yerine ben geçemem, Öcalan da HDP'nin eş genel başkanı gibi davranmaz.

Haberin Devamı

Bu gerçeklikleri hükümet biliyor. Yine de içimizde kavga varmış, çatışıyormuşuz gibi görüntü yarattılar. Bir ay Öcalan iyi, biz kötü, öbür ay Kandil iyi, diğerleri kötü...