Gazete Vatan Logo

Sel, heyelan yuttu

Türkiye’nin güneyinde Antalya Elmalı, kuzeyinde de Ordu Ünye ve Fatsa aynı anda sel ve çamur felaketi yaşadı. Ordu’da aşırı yağıştan Karadeniz Sahil Yolu’nda bir, toplam 8 köprü yıkıldı. Mahsur kalanlar iş makineleriyle kurtarıldı.

Sel, heyelan yuttu

Ordu Ünye, Fatsa ve Perşembe’de şiddetli yağıştan köprüler yıkıldı. Karadeniz Sahil Yolu, bir süre kapandı. Kentte biri ana köprü olmak üzere sekiz köprü yıkıldı. Ünye Belediye Başkanı, “4 kişi yaralandı, 165 kişi mahsur kaldı” dedi. Meteoroloji Doğu Karadeniz için fırtına ve yağış uyarısı yaptı.

Tünelde araç yandı

Ordu şiddetli yağışa teslim oldu. Kentin birçok ilçesinde sağanak yağış var. Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz kentte köprülerin yıkıldığını söyledi. Çift yönlü olarak ulaşıma kapatılan Karadeniz Sahil Yolu’nda geçişler kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Perşembe ilçesinde tünelde bir araç aniden alev aldı. Otomobile çarpmamak için manevra yapan 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

165 kişi kurtarıldı

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Bir tekstil fabrikasında 165 kişi mahsur kalmıştı, vatandaşlarımızın tahliyesi gerçekleştirildi, şu anda güvenli yerdeler” dedi. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar sel nedeniyle Ünye merkeze doğru harekete geçemediğini belirtti. Çamyar, NTV canlı yayınına bağlanarak, “Ünye’de son bir ayda iki sel oldu. Bunun boyutu çok farklı. Üst bölgelerdeki alternatif köprüler de yıkıldı. Sabahtan beri sahadayız. Can kaybımız yok, dört kişi göçük altında kaldı. Yaralılar hastaneye sevk edildi” dedi. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu yıkılma tehlikesi olan sekiz binanın boşaltıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Fatsa’da OSB sel altında

Fatsa’da gece başlayan şiddetli yağmur nedeniyle Fatsa Organize Sanayi Bölgesi sular altında kaldı. Caddeler nehre döndü bazı fabrikaları da su bastı.Yağmur Bolaman, Yalıköy, Perşembe Kırlı bölgelerinde de heyelana yol açtı. Park halindeki 10 aracı sular yuttu. Yollar çöktü.

Tonlarca fındığı sel götürdü

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, sel nedeniyle yola serilen yaklaşık 2,5 ton fındığın sulara kapıldığını söyledi. Ünye’de de Faruk Kara isimli vatandaşın harmanına serdiği bir ton fındığını sel suları götürdü. Fındık bahçelerinde de toplanan fındık çuvalları, sel suları ile birlikte derelere sürüklendi.

Haberin Devamı

Tüm maddi kayıplar karşılanacak

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Ordu’da yetkililerden selle ilgili bilgi aldıktan sonra, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı açık ve nettir, hasarlarla ilgili tüm maddi kayıplar devletimiz, hükümetimiz tarafından karşılanacaktır” dedi. Soylu, Ünye’de Karadeniz Sahil Yolu’nda aşırı yağışlar sonucu çöken Cevizdere Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, burada yaptığı açıklamada, Ordululara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Görünen o ki beklenenin çok üzerinde bir yağmur ve sel var. Allah’a şükürler olsun bir can kaybımız yok. dedi