Gazete Vatan Logo

Sel çocukları vurdu

Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle 4’ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti

Yalova’da babasının kucağındaki 6 aylık bebek sel sularına kapılarak öldü. Mardin’de 3 yaşındaki Nezir Aksak ile 13 yaşındaki Mevlüde Aslan ve kardeşi 11 yaşındaki Sadiye Aslan, taşan derede sele kapılıp boğuldu

Yalova Çınarcık’ta, Kocadere üzerindeki ahşap köprü aşırı yağış nedeniyle yıkılınca inanılmaz bir dram yaşandı. 29 yaşındaki Şener Adalı, 6 aylık oğlu Mert’i de alarak bir yakınlarına gitmek üzere evinden ayrıldı. Baba ve oğlunun, Kocadere üzerinden geçerken kullandığı tahta köprü, dere sularının yükselmesi sonucu yıkıldı. Dereye düşen baba, oğlunu azgın sularda kaybetti. Çevredekilerin haber vermesi üzerine itfaiye ekipleri ve dalgıçlar olay yerine geldi. 2 saat boyunca arama yapan ekipler, sel sularına kapılan Mert’in cesedini 1 kilometre uzakta buldu.

Gözyaşları arasında oğlunun bulunmasını bekleyen baba Şener Adalı ve akrabaları ise gelen ölüm haberi ile yıkıldı. Oğlunun cansız bedenini son bir kez görmek için sağlık ekiplerinin yanına giden baba Şener Adalı, oğlunu görünce gözyaşlarına boğuldu. Polisler ve akrabaları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Şener Adalı olay yerinden uzaklaştırıldı. Şener- Hanım Adalı çiftinin tek çocuğu olan minik Mert’in cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Bir baba için en acı an...

6 aylık bebeğini azgın sulara kaptıran baba Şener Adalı, tüm çabalarına rağmen Mert’i bulamadı. Polis dalgıçlar 2 saatlik bir çalışma sonunda minik Mert’in cansız bedenine ulaştı.

Mardin’de 2 kardeş boğuldu

Dargeçit’te 13 yaşındaki Mevlüde Aslan ile kardeşi 11 yaşındaki Sadiye Aslan sele kapılıp boğuldu. Mevlüde ve Sadiye hayvanlarını otlatmak için dere kıyısına gittiler. Yağış nedeniyle derenin taşması üzerine Sadiye Aslan, birdenbire ne olduğunu anlamadan sele kapıldı. Kardeşini kurtarmak isteyen Mevlüde Aslan da ona doğru hareket edince sele kapılıp kayboldu. Kardeşlerin eve dönmemesi üzerine başlatılan arama çalışmalarında Aslan kardeşlerin cesetleri 15 kilometre uzakta bulundu.

Nezir bebek de sele kapıldı

Yine Mardin’de düğün sırasında dere kenarında oynayan 3 yaşındaki Nezir Aksak, taşan suya kapıldı. Nezir’in kaybolduğunun fark edilmesiyle yapılan arama sonrası cesedi dereden çıkarıldı. Mardin’de Ömerli İlçesi’nin İkipınar Köyü’nde geçiçi köy korucusu 36 yaşındaki Mehmet Demircan’ın nöbet tuttuğu kulübeye yıldırım isabet etti. Demircan, olay yerinde hayatını kaybetti.


Diyarbakır’da evleri su bastı

Diyarbakır’da iki gündür aralıkla devam eden yağmur nedeniyle bazı mahallelerde evleri su bastı.Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti’nde bulunan gecekondu mahallelerinde oturanlar sel sularını önlemek için evlerinin önüne barikatlar yaptı. Kapılarının önüne taş ve kömür torbalarını yığan aileler, şiddetli yağmurla birlikte gelen suların önüne geçmeye çalıştı. Evlerinin su basmaması için kapılarının önünde nöbet tutan birçok kişi kovalarla suları boşaltmaya çalıştı.

Siirt’te okullara sel tatili

SaĞanak yağış özellikle Doğu illerinde etkili oldu. Sel nedeniyle Siirt’te okullar tatil edildi. Siirt- Eruh karayolu da trafiğe kapandı. Adana’da çadırları sular altında kalan 280 tarım işçisi, henüz hizmete açılmayan hastane binasına yerleştirildi. Van Bahçesaray’da etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Karabet Geçidi’nde 4 kişi mahsur kaldı. Boğazlar’dan geçemeyen 27 şilep ve tanker Boğazlar’daki hava şartlarının düzelmesini Şarköy’de bekliyor. Şanlıurfa’da sıra gecesine katıldıktan sonra gece sel felaketi yaşanan Bozova’ya giden Tarım Bakanı Mehdi Eker’e selzedeler, “Hoş geldiniz, çok sevindik, keşke gündüz gelseydiniz” diyerek tepki gösterdi.

Kandıra’da ekili alanlar su altında

Kocaeli’nin Karadeniz kıyısındaki merkezlerinde de etkili olan şiddetli yağmur, Kandıra İlçesi’nde büyük zarar neden oldu. İlçeyi Karadeniz sahilindeki Kerpe ve Kefken beldelerine bağlayan yol üzerindeki Yulaflı Deresi aralıksız yağış sonucu taştı ve hem köprü, hem yüzlerce dönüm ekili alan su altında kaldı.

Trabzon’da sular çekildi

TRABZON’da önceki gün yaşanan su baskınlarının ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Belediye yetkilileri tarafından 10 milyon TL’lik zarara yol açtığı tespit edilen su baskını sonucu dükkanları çamur içinde kalan esnaf, mallarını temizlerken belediyeden gelecek yardımı beklediklerini bildirdi.

Antalya’da güneşli günler

Antalya’da güneş yüzünü göstermeye devam ediyor. Kasım ayının ilk gününde pırıl pırıl bir güneşle güne başlayan turistler güzel havanın tadını çıkardı.

Kar turizmcileri sevindirdi

Türkiye’nin önemli kış spor merkezleri Kartalkaya, Uludağ, Ilgaz Dağı ve Kartepe’ye mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışı tesis işletmecilerini sevindirdi.

Yağışlar Cuma günü yurdu terk edecek

ANKARA-Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, haftaiçi yağışların etkisini sürdüreceğini belirterek, Perşembe günü kuzey ve iç bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışların, Cuma günü kuzeydoğu kesimlere çekilmesi ve yurdu terk etmesinin beklendiğini bildirdi.

Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı hava dolayısıyla çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Malatya, Elazığ, Tunceli, ve Bingöl çevrelerinde aralıklarla yağış beklendiğini belirten Çağlar, “Yağmur ve sağanak, güney ve batı kıyılarda gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek”dedi.

Sel, taşkın ve heyelan uyarısı

Meteorolojİ Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış, soğuk hava ve fırtına ile özellikle kuzey bölgelerimizin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların neden olabileceği, lokal su baskını, sel, taşkın, heyelan, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, gribal enfeksiyon riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

İstanbul Çarşamba ısınacak

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, sıcaklıkların hafta ortasında mevsim normallerine geleceğini belirtti. İstanbul’da son 3 gündür devam eden kuvvetli rüzgar ve yağış, hafta ortasına kadar devam edecek. Sıcaklıklar da mevsim normallerinin 6-8 derece altında devam ediyor. Çarşamba günü lodosla birlikte sıcaklık tekrar artacak.

Haberin Devamı