Gazete Vatan Logo

Sektöre ve markaya özel menü devri başladı

1000in üzerinde kuruluşa hizmet veren catering firması Elchyn Catering, iş dünyasının yeme içme haritasını çıkardı.

Yeme-içme kültürünün gelişmesiyle artan çeşitlilik sadece restoran menülerini değil, şirket organizasyonlarının yemek tercihlerini de şekillendiriyor. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, konsolosluklar, Türkiye’nin dev şirketleri olmak üzere 1000’in üzerinde kurum ve kuruluşa hizmet veren Elchyn Catering, hangi sektörün hangi yemekleri tercih ettiği ve etmesi gerektiği üzerine gerçekleştirdiği çalışmada, iş dünyasının yeme içme haritasını ortaya çıkardı. Elchyn Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Mazlum, “Özellikle son 5 yıl içerisinde sektörler arasındaki yemek tercihleri konusundaki farklılıklar önemli ölçüde arttı.

Artık her sektör, yemek tercihini çalışan profili, iş ortakları ve hatta hedef kitlelerine göre belirliyor ve bu şekilde çok daha profesyonel organizasyonlara imza atılmış oluyor. Fix menü devri kapandı. Sektöre hatta markaya özel menü dönemi başladı. Markanın kurumsal kimliğine yönelik menüler oluşturmaya başladık” diye anlatıyor.

Resmi törende “Hünkar Beğendi”

Devlet kuruluşları, büyükelçiliklerin düzenlediği törenlerde geleneksel tatlar ön plana çıkıyor. Tercihler törenin, gerçekleştiği bölgelere göre de farklılık gösteriyor. Konsolosluk törenlerinde ise konsolosluk, kendi ülkesinin popüler, sevilen yiyeceklerinden bir menü oluşturulmasını istiyor. Resmi törenlerde en çok Hünkar Beğendi ve tatlı olarak da profiterol tercih ediliyor. Ama örneğin Gaziantep menşeili bir dernek protokole yönelik bir davet düzenleniyorsa, tatlı olarak baklava sunuyoruz. Kuzu tandır, kereviz dolması, vişne soslu yaprak sarması gibi lezzetler de resmi törenlerin en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

"Hafif ve çok lezzetli bir tatlı olduğu için profiterol gözde davet yiyeceği"

Finansçılar, modern mutfağı seviyor

Finansçılar; detaycı, kurumsal ve analitik düşünür. Hem plaza kültüründen dolayı Avrupa ve Amerika’daki yenilikleri her zaman daha yakından takip ediyor hem kilolarına dikkat ediyor hem de sosyo-ekonomik durumlarından ötürü lüks ve yeni açılan hit mekanlarda yemek yemeyi seviyorlar. Onların bu özelliği de organizasyonlara yansıyor. Bir organizasyonda somon füme, dana carpaccio gibi başlangıçlardan sonra karşınıza İtalyan mutfağından risotto gibi lezzetler çıkıyorsa, o zaman bilin ki finansçıların organizasyonundasınız.

Haberin Devamı

Bilişimciler sokak lezzetleri sever

Özellikle Y kuşağı çalışanlarının yoğun olduğu bilişim, iletişim gibi sektörlerde sosyalleşmeyi artıracak barbekü partileri son yıllarda oldukça revaçta. Bununla birlikte ilk kez ElchynCatering’in başlattığı; Dünya mutfaklarından sushi, kokoreç, salata bar, taco, waffle, Hint mutfağı, hamburger, turşu, midye dolma, burrito gibi lezzetlerin seyyar arabalarda sunulduğu “seyyar tatlar” da Y Kuşağı çalışanlarının vazgeçilmezi.

Trendler moda sektörünün takibinde

Kozmetik ve moda sektörleri kesinlikle iç içe geçmiş. Bu yüzden bu 2 sektörün organizasyonları da birbirine benzer özellikler taşıyor. Onların yemekleri sağlıklı, hafif lezzetlerden oluşmalı, yemeklerin içeriğinde organik gıdalara yer verilmelidir. Genellikle deniz ürünlerinin yoğunlukta olduğu açık büfeler, bu sektörün organizasyonlarında ön plana çıkıyor. Somon vazgeçilmez bir lezzetken, kinoa, chia, beluga gibi bakliyatlar ile oluşturulmuş yemekler de son yıllarda trend haline geldi. İçecek konusunda ise buğday çimi suyu, taze meyve ve sebze suyu gibi detoks içecekler de menünün vazgeçilmezidir.

Haberin Devamı