Gazete Vatan Logo
Magazin Sektörde senaryolar hep erkek odaklı

Sektörde senaryolar hep erkek odaklı

Oyuncu Saadet Işıl Aksoy, bu ay InStyle dergisinin kapak kızı oldu ve “Sektörde hikayeler erkek odaklı” dedi

Sektörde senaryolar hep erkek odaklı

Ailecek Şaşkınız filminde ilk kez komedi oynadın. Neden dramalarda izlediğimiz oyuncuları komedide görünce şaşırıyoruz?

Beni de bir oyuncu olarak en heyecanlandıran şey seyirciyi şaşırtıyor olmak. Yaptığım bu mesleğe beni en çok bağlayan etkenlerden biri, çevremdekilerin etkisiyle kendi kendimi soktuğum kalıpları mütemadiyen yıkıyor olmak.

Komedi oynayan kadın oyuncuların azınlıkta olmasını neye bağlıyorsun?

Filmlerde kadınlara biçilen rollere bağlıyorum. Sadece komedide değil, dramda da hikayeler erkek odaklı. Okuduğum senaryoların çok azında bana teklif edilen kadın karakteri oynamak geliyor açıkçası içimden. Kadınlar çoğunlukla erkek karakterler üzerinden tanımlanıyor.

Yenilenmek için neler yapıyorsun?

Sokakta yürüyorum, hiç tanımadığım insanlarla sohbetler ediyorum, güvenli sınırlarımın dışına çıkıyorum çoğu zaman, meditasyon yapıyorum, şükrediyorum.

Toplama robotu gibiyimdir

Sana takılan bir lakap var mı?

Eşim Pamir bana “Toplama robotu,” der, her sabah sanki programlanmışım gibi ev topladığım için; bir de “Herkül,” der, baya güçlü ve dayanıklı bir tipim galiba. Dışarıdan bazıları çok nazik ve kırılgan olduğumu düşünür ama hakikaten her açıdan tam bir Herkül var içimde (gülüyor).

Haberin Devamı

Beslenme düzeninin nedir?

Spor yapmayı ve fiziksel açıdan kendimi zorlamayı seviyorum. Yemek yapmayı çok seviyorum, haliyle yemeklerimi kendim yaparım. Benim evde yapacağım yemekten daha iyi bir yemek yemeyeceksem dışarda yemek yemem.

Geçmişteki Saddet’e bir mesaj gönderebilseydin bu ne olurdu?

Sakin ol kaplan (gülüyor).