Gazete Vatan Logo

Sektörde Sadece Güvenilir Firmalar Kalacak

Yeni Tüketici Kanunu'yla birlikte, inşaat sektöründe neler yaşanacak? Ferko İnşaat kanuna nasıl bakıyor?

Sektörde Sadece Güvenilir Firmalar Kalacak

Yeni Tüketici Kanunu'yla birlikte artık ruhsatsız konut satışı yapılamayacak, tüketiciye 14 gün cayma hakkı, sonrasında Dönme Hakkı tanınacak, inşaatı tamamlama sigortası zorunluluğu gibi uygulamalar gelecek.
Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten'e yeni tüketici kanunu ve bu yaptırımların sektöre etkisi hakkında görüşlerini sorduk.

Bengü Öner: Yeni kanun inşaat sektörünü nasıl etkiler?

Gökçe Meriçten: Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile birlikte inşaat sektöründe köklü değişiklikleri hayatımıza girecek. Bu kanunla beraber emlak ve gayrimenkul sektöründe, inşaata başlanmamışken satılması ve bu nedenle tüketicilerin mağdur edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Ferko İnşaat olarak tüketicilerin lehine olacak bu yeni düzenlemeyi destekliyoruz. Yeni kanunla beraber ruhsatsız satış yapılamayacağı için sektörde sadece güvenilir firmalar ayakta kalabilecek bu da doğal olarak sektöre olan güveni arttıracaktır.

Ferko Signature kampanya ve iletişim bilgileri!

Bengü Öner: Satışları nasıl etkiler?

Gökçe Meriçten:Türkiye’de gayrimenkul satışının gerek kısa gerekse de uzun vadede siyasi istikrar ve yeni gelen bu kanun ile birlikte olumlu etkileneceği kanısındayım.

Bengü Öner: Müteahhidin hareketlerini kısıtlar mı aksine yolunu mu açar?

Gökçe Meriçten: Bu kanunun müteahhitlerin hareketlerini kısıtlayacağını düşünmüyorum. Sektöre yıllarca emek veren, tecrübeli, düzgün iş yapan firmaların diğerlerinden ayrılması halinde sektörün hak ettiği yere ulaşabileceğini kanısındayım.

Ayrıca “İnşaatı tamamlama sigortası” zorunluluğu yerinde bir uygulamadır. Fakat tüketiciye 14 gün cayma hakkı konusunda da inşaatı tamamlama yüzdesinden baz alınarak ilerlenmesinin daha hakkaniyetli bir çözüm olacağını düşünüyorum.

Bengü Öner - Milliyet

Haberin Devamı