Gazete Vatan Logo

Sektör "gençleşiyor"

İnşaat sektörünün duayenleri yerini gençlere bırakıyor.

Modernleşme sürecindeki Başkent Ankara’da yapılar bir bir yenilenirken, kentin ekonomisini sırtlanan inşaat sektöründe de gençleşme söz konusu. Köklü inşaat firmalarının duayen yöneticileri yerlerini genç nesle bırakmaya başlarken, yeni kuşak da farklı bakış açılarıyla zenginleştirilmiş yapılarla kentlere dinamizm katıyor.

Geleneksel çizgi değişiyor

Çalıştıkları sektörlere hareket ve yeni bakış açıları getiren genç kuşak yöneticiler, inşaat sektörünün de geleneksel çizgisini değiştirmeye başladı. Kentlerin görünümlerinin modernleşmesine büyük katkı sunan ‘yeni nesil inşaatçılar’, klasikleşen sektöre de taze kan getirdi.

İnşaat sektörünün genç kuşağın enerjisine ihtiyaç duyduğunu belirten Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, “Sektörün durmak bilmeyen hareketi, gençlerin dinamizmiyle bütünleşti. Sayıları her geçen gün artan ve sektöre inovatif çalışmalar getiren genç inşaatçılar, geleneksel ‘müteahhit’ algısını da tazeledi. Bu durumunözellikle yenilenme sürecindeki Ankara’ya büyük etkisi oldu. Başkent’te görünümdeğişiminin, büyük ölçüde genç müteahhitler ve gençlerin enerjisiyle yol alan köklü inşaatçılar sayesinde olduğunu söyleyebiliriz. Duayen inşaat sektörü temsilcileri deyeni nesil meslektaşlarının vizyonundan etkilenerek, koltuklarını paylaşmaya başladılar” dedi.

Haberin Devamı

Bezci, kendisinin de genç bir temsilci olarak içinde yer aldığı inşaat sektörünün yenilenmesinin, kentlere de farklı görünüm kazandırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Yenilikleri yakından takip eden, yurt dışındaki çalışmaları izleyen, eğitimli ve özgüveni yüksek genç kuşak inşaatçılar Ankara’yı yeniden inşa ediyor. Büyüklerimizden aldığımız temeli, günümüzün şartlarıyla bütünleştiriyoruz. Şu an gelenekselden uzak, yenilikçi ve farklı tarzlarda yapılar inşa ediliyor. Mimarisiyle, sunduğu hizmetlerle, dünya trendlerine uygun detaylarıyla sektör yeni bir anlayış kazanıyor. Bu değişimin asıl kaynağı gençlerin enerjisiyle hayata geçirilen yapıların tüm Türkiye’ye örnek olacağına inancım tam.”