Gazete Vatan Logo

Seksi ve vamp bir kadın olmak istiyorum

Bu hafta vizyona giren Şaşkınlar Çetesi’nde başrolü üstelen Sedef Şahin, etrafındakilerin kendisini sempatik ve masum bulduğunu ama artık seksi rollerde olmak istediğini söylüyor.

Seksi ve vamp bir kadın olmak istiyorum

Şaşkınlar Çetesi nasıl bir film oldu?

Keyifli bir film oldu. Takipçilerimin benden bir komedi beklentisi vardı. Günümüz komedi filmlerinden farklı, daha durum komedisi olan bir film çektik. Şahsen durum komedisine gülen bir insanım o yüzden keyifliyim, umarım izleyiciler de izlerken keyif alırlar.

Rol aldığın bir filmin senin kariyerinde nasıl bir önemi var?

Dediğim gibi komedi dizilerinde rol aldım ama sinemada bir karakteri baştan sona oynamak başka bir keyif veriyor oynayana da, izleyene de. Bu anlamda yapımcılarıma teşekkür ediyorum. Bana başka bir Sedef izletebilme şansı verdikleri için. Başrolü Oktay Gürsoy ve Umut Tanyolu ile paylaştım ve doğru bir karar verdiğimi izlediğimde anladım. İkisi de çok iyiler; dolayısıyla film de beklediğimizin üzerinde çıkmış.

Seni bu rolde izleyenler hangi yönünü görecekler?

Daha sinsi bir Sedef görebilirler. Biraz plancı, biraz kurnaz… Biraz kadınlığını kullanarak kendi işini halleden bir karakter bu, Adını Feriha Koydum’daki Cansu maalesef hiç kullanamamıştı. Diriliş’te oynadığım rol bambaşkaydı, burada bambaşka. Bu yüzden yine beni, farklı bir ruh halinde izleyecekler.

Haberin Devamı

Bundan sonrası için oyunculukta kendine dair göstermek istediğin neler var?

17 senedir bu sektörün içindeyim ama düşünsenize milyonlarca insan var ve hepsinin hikayesi farklı. Bizim işimiz onların hikayelerini oynamak. Asla bitmeyecek bir yolculuk yani. İşimi keyifle yaptığım için eminim gelecek her rol beni heyecanlandıracak çok malzeme bulurum. Bu yüzden gösterecek daha çok şeyim var.

17 yıldır sektörün içinde olan biri olarak balon şöhretler hakkında ne düşünüyorsun?

Üzülüyorum durumun böyle olmasına. Oyunculuğa kendini bu kadar adamış, emek vermiş insanlar varken onlar mesleğin dışında kalıyor. Balon şöhretler ve bu kişilerde ısrarcı olan karar mercileri gerçek oyuncuların hevesini kırıp mesleğe küstürüyorlar. Çıkan işlerden de zaten bunu anlayabiliyoruz. Benim bile kadrosuna dahil olmak istediğim, birlikte oynamaya heveslendiğim kadrolar çok azaldı. Zaten bu balon şöhretlerin de neye göre ve nasıl geldiklerini anlayabilmiş değilim.

Haberin Devamı

Masum göründüğümü söylüyorlar

Dişi ve vamp kadın rollerine karşı tavrın nasıl?

Normal hayatta hep olmak istediğim ama olamadığım bir rol bu. Çevremdekiler oynadığım dişi veya seksi roller yerine gerçekte daha sempatik ve masum olduğumu söylüyorlar. Ama bende rol gereği içimden çıkan seksi kadına şaşırıyorum. Çünkü hayatımda beceremediğim bir şey aslında. Bu yüzden dişi roller dozunda ve gerçek olduğu sürece oynaması en keyfili rollerden biri. Her kadının içinde var olan bir şey bu. Mühim olan onu doğru çıkartabilmek.

"Balon şöhretler ve bunlarda ısrarcı olan karar mercileri gerçek oyuncuları kızrdırıyor."

Oyunculuk dışında B planım yok

Oyunculukta işler istediğin gibi gitmezse bir B planın var mı?

Maalesef yok.Yavaş yavaş eğitmenlik yapıyorum ama tiyatro dışında yapabileceğim pek iş olduğunu sanmıyorum. Çünkü ticaretten anlamam. Sadece şimdi kokularla ilgilenmeye başladım. Bihter Türkan Ergül’den bu anlamda çok destek görüyorum. Kendi koku markamı çıkartmak gibi bir hayalim var. Kozmetik dünyasına girebilirim. Ama oyunculuğu bırakmadan tabii.

Haberin Devamı

Tek taşını kendi alanlardan mısın yoksa yakında bir sürprizin mi var?

Yakında evlilik olur mu şu an için net bir şey söyleyemem. Beş yıldır güzel giden bir ilişkim var. Bunun bana çok iyi geldiğini, kendimi bulmamda yardımcı olduğunu düşünüyorum. Yaptığım her işte bana çok güzel bir motivasyon kaynağı oluyor.

Peki biri için değişir misin veya mesleğinden vazgeçer misin?

Biri için değişmek sevgine göre değişiyor. Bence ilişkinin uzun süre devam etmesi için karşındakinin özünü sevmelisin bu işin sırrı. Çünkü insan değişir ama bir noktadan sonra özüne geri döner. Mesleğimden vazgeçme konusuna gelince, oyunculuktan vazgeçmek benim için çok radikal bir karar olur. Çünkü çocukluğumdan beri mesleğimi aşkla yapıyorum. Proje seçmek konusunda hassas davranabilirim ama tamamen mesleğimi bırakmak beni mutsuz bir kadın yapar.