Gazete Vatan Logo

Seksi satışçılarıyla geliyor

‘Seksi satışçı’larıyla ün yapan Abercrombie&Fitch mağazası Türkiye’ye geliyor...

New York’a açtığı belden yukarısı çıplak erkek satış temsilcilerinin hizmet verdiği mağazasıyla gündeme oturan Abercrombie&Fitch ve alt markası Hollister Türkiye pazarına girmek için arayışa başladı. İki markanın da 2012 sonrası için İstinye Park’ı rotasına aldığı öğrenildi.

DÜNYANIN en çok taklit edilen markaları arasında gösterilen ABD’li ünlü perakendeci Abercrombie&Fitch (A&F), sonunda Türkiye’de mağaza açmak için ‘tur’ atmaya başladı. Abercrombie&Fitch beklendiği gibi Türkiye pazarına girme planını 2012’den itibaren hayata geçirirse ‘Türkiye’yi perakende alanında ilginç bir mağaza konsepti’yle de tanıştırmış olacak. Çünkü ünlü marka dünya gündemine New York’ta açtığı mağazayla oturmuştu. Bu mağazada erkek satış temsilcileri belden yukarıları çıplak hizmet veriyor ve düşük bel jean pantolonlar giyiyor. Mağazada yüksek sesli müzik yayını yapılırken ortam da alışveriş için oldukça loş...

Republic de arayışta

ABD’li marka, alt markası Hollister için de Türkiye’yi gözüne kestirmiş durumda. ABD, Japonya, İngiltere, Danimarka ve İtalya’da mağazaları bulunan Abercrombie&Fitch ve Hollister’ın 2012 yılı için özellikle İstinye Park’tan Türkiye pazarına girmeyi planladığı belirtilirken İngiliz spor giyim markası Republic de Türkiye’de mağaza açmak için gün saymaya başladı.

İstinye Park Genel Müdürü Hakan Kurt, H&M’in Türkiye’deki ikinci mağazasının alışveriş merkezlerinde açıldığını, H&M’in üst markası COS’a da mağaza açmak için yer talebinde bulunduğunu belirterek, “2012 ve sonrası için de Abercrombie&Fitch ile Hollister arayışa başladı. Ancak yeni yer yaratma konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Tek umudumuz ‘turn over’ (mevcut markaların çıkıp yerine yenilerinin gelmesi) olması”” dedi.

Perakende Güneşi 2010 ödüllerini kazanan perakendecilerin biraraya geldiği toplantıya katılan ve ‘Yılın AVM Yöneticisi’ ödülünün sahibi olan İstinye Park Genel Müdürü Hakan Kurt, şu ana kadar 85 bin metrekare alan kiraladıklarını belirterek, 2010’da ziyaretçi sayısı açısından yüzde 16, ciroda ise yüzde 26 büyüdüklerini söyledi.

BİM, Fas’tan sonra yeni bir ülkeye giriyor

BİM Galip Aykaç, 2011’de Doğu’da bulunmadıkları 4 şehirde açacakları mağazalarla tüm Türkiye’yi kapsayacaklarını belirterek, yurtdışında da Fas’tan sonra yeni bir ülkeye gireceklerini açıkladı. Kuzey Afrika’da 44 olan mağaza sayılarını yılsonunda 50’ye yükselteceklerini söyleyen Aykaç, “Şu anda yeni pazar araştırmamız sürüyor. Doğu’da bir ülke üzerinde çalışıyoruz” dedi. BİM olarak yılı yüzde 23-24 büyümeyle kapatmayı planladıklarını da aktaran Aykaç, 2011’de de aynı oranda bir büyüme hedeflediklerini sözlerine ekledi.

60. yıl mağazası Şubat’ta Sapphire’de

YKM Genel Müdürü Jaklin Güner, yurtdışındaki ilk mağazalarını 15 Aralık’ta Erbil’de açacaklarını, İstanbul Sapphire’de ise Şubat ayında 60’ıncı yıllarına özel, farklı konseptte bir mağazayı hizmete sunacaklarını açıkladı. Güner, 2011’de yüzde 18 büyüme hedeflediklerine de dikkat çekti.

‘İmparatorlar uçakla geliyor, yeni markalar bizi gıdıklıyor’

‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ sahibi Park Bravo Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özçoban, yurtdışında Türkiye’nin bölgenin ‘büyük abi’si olarak görüldüğünü, ülkemizde varolmadan çevre ülkelere açılamayacağının düşünüldüğüne dikkat çekerek, “Bizi de sürekli yabancı gruplar, mevcut ünlü grupların yan markaları Türkiye’de temsil etmemiz için geliyor. Sürekli yabancı markalar tarafından ‘gıdıklanıp’ duruyoruz. ‘İmparator’ olarak nitelendirilen isimler özel uçaklarla gelip bizimle görüşüyor” diye konuştu.

Kamil Özçoban, şu anda grubun 160 mağazası olduğunu hatırlatarak, 14 yabancı markayı da kendilerine temsil ettirmek için yabancıların beklediğini bunlar içinde ünlü bir ‘pırlanta zincirinin’ de bulunduğunu açıkladı. Bu yıl grup olarak 5-6 mağaza kapattıklarını ama yerine de bir o kadar yenilerini açtıklarını belirten Özçoban, “Biz yüzde 10 büyüdük” dedi.

Tesco Kipa: 2011’de 1.700 kişi alacağız

Perakende Güneşi Ödülleri’nde İnsan Kaynakları Uygulaması dalında ödül alan Tesco Kipa’nın İnsan Kaynakları Direktörü Remzi Kıraç, 2011 yılında çalışan sayısını en az bin 700 kişi artıracaklarını açıkladı. Kıraç, Tesco Kipa’nın çalışan sayısının 10 binin üzerine çıkacağını söyledi.

Haberin Devamı