Gazete Vatan Logo

Seksenler'de Ahmet ve Gülden yeni bir karar alıyor

Seksenler son bölümde, Ahmet ve Gülden yeni bir eve çıkmaya karar verdiler ancak Seksenler son bölümde çözmeleri gereken bir sorun vardı. Evi aldıklarını Fehmi ve Rukiye'ye nasıl söyleyecekler?

TRT 1 ekranlarından izleyicilerle buluşan ve seksenli yılların sıcak mahalle atmosferini bir nebze de olsa izleyenlerine yaşatmayı başaran Seksenler 125. bölümüyle ekrana gelecek. Dizinin bu akşam yayınlanacak bölümüne Şahin'in Elvan'a yaptığı teklif damga vuracak. Ayrıca Şahin'in babası Gazanfer ile Pastacı Sami arasında gerçekleşecek görüşmeden ne sonuç çıkacağı merak konusu. Bu akşam saat 19.55'te ekrana gelecek Seksenler yeni bölümü aşağıda yer alan bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Seksenler 125. bölümde Pastacı Sami'yi büyük bir şok beklemektedir. Şahin'in babası Gazanfer Almanya'dan gelir. Gazanfer soluğu hemen Sami'nin yanında alır. Sami ile hesaplaşmak istediği konu ise oğlu ile arasındaki gerginliktir.

SEKSENLER 125.BÖLÜM İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Şahin ise Elvan'a beklenmedik bir teklifte bulunur. Birlikte kaçıp evlenmeleri yönünde Şahin'den teklif alan Elvan şaşkındır. Böyle bir teklifi Şahin'den hiç beklememiştir. Şimdi zor bir karar vermek durumundadır. Ya ailesinden gelecek kararı bekleyecek ya da Şahin ile birlikte kaçacaktır.

Diğer taraftan Ahmet ile Gülden ise aileleriyle birlikte yaşamak istemezler ve kendilerine yeni bir ev tutmak isterler. Fakat önlerindeki en büyük sorun bu durumu Rukiye ve Fehmi'ye nasıl söyleyecekleridir. Seksenler yeni bölümde Nazlı ve Ergun ise birlikte mutlu günler geçireceklerdir.

Konusu
Türkiye’nin 32 yıllık geçmişinin ve değişiminin, klasik bir Türk ailesi üzerindeki etkilerini anlatan eğlenceli bir dönem dizisi olan Seksenler sosyal hayattaki değişimin, hayatımıza giren yeniliklerin bizleri nasıl etkilediğini, geleneklerimizi ve göreneklerimizi nasıl çürüttüğünü ve Türkiye'nin nasıl globalleştiğini gözler önüne seriyor.

Karakterler

Çekirdek Aile
Rasim Öztekin: Fehmi - Dizinin yaşlı yarı otoriter babası Fehmi'dir. Önceleri çalışmaktaydı, sonra emekli oldu. Ahmet, Çağatay ve Nazlı'nın babasıdır. Dizide yapılan 1984 yerel seçimleri ile Çınaraltı Mahallesi Muhtarı olmuştur. "İcat çıkarma" sözünü sürekli kullanır.

Özlem Türkad: Rukiye - 3 çocuk annesi Rukiye, daima çocuklarının düzgün kişilerle arkadaşlık kurmasını ve evlenmelerini ister. Tabi bir de SSK'lı bir işe girmelerini. Her yeniliği evinde ister. Çocuklarına, özellikle Nazlı'ya evlenme konusunda baskı yapar.

Şoray Uzun: Ahmet - Dizinin ana karakteridir, olayları o anlatır. 1. bölümde okuldan dönerken Gülden'le karşılaşır ve ondan hoşlanır. Ne kadar söylemek istese de, bir türlü Gülden'e açılamayan Ahmet Seksenler'in o çekingen erkeklerini temsil eder. Sonradan, Gülden'i nikahtan kaçırır ve sözlenirler. 2012 gösteriminde Ahmet'in Gülden ile evli ve iki çocuğu olduğu görülür. Evin tek aklı başında çocuğudur.

Yasemin Çonka: Nazlı - Ahmet ve Çağatay'ın kardeşidir. Nazlı 2012 gösterimli bölümlerde Niyazi ile evlendiği ve bir çocuklarının olduğu gözükür. Nazlı üniversiteye gitmektedir. Ancak Rukiye, SSK'lı bir oğlan ile evlenmesi yönünde baskı yapmaktadır. Ergun'la gizli bir aşk yaşarlar. Sonra Çağatay öğrenince Ergun mahalleyi terk eder ve yurt dışına çıkar. Ama sonra Ahmet, Nazlı ile Ergun'un aşkını öğrenir ve Almanya'ya gidip Ergun'u bulur.

İlker Ayrık: Çağatay - Dizinin genç ve tecrübesiz futbolcu olma hayalini kuran karakteridir. Evin haylazı ve en küçüğüdür. Bir süre pastanede çalışır. Sonra kendini kovdurmaya çalışır. Çağatay, lisede okur fakat o okumaya değil daha çok futbol oynamaya isteklidir. Fanatik Fenerbahçelidir. Dizinin 2012 gösterimli bölümlerinde Seçil ile evli olduğu görülür. Bir bölümde renkli televizyon için Şahin'le evdeki televizyonu çalmışlardır.

Ceyhun Fersoy: Şahin - Rukiye'nin abisinin çocuğudur. Almanya'dan gelmiştir. Dövizli askerlik için geldiği Türkiye'de yaşamaktadır. Türkçesi gariptir ve sürekli "pöf" der. Kendisine "Alman" denilmesine çok sinir olur. Türkiye'nin 80'li yıllarına şahit olur. Elvan'a aşıktır. Bu yüzden Sami ondan nefret eder. 2013 gösteriminde Elvan ile evli olduğu görülür. Ve Sami ondan hâlâ nefret etmektedir.

Geniş Aile
Ayşe Tolga: Gülden - Ahmet'in aşık olduğu ve bir türlü açılamadığı, Nazlı'nın lise çağındaki arkadaşıdır. Aslında o da Ahmet'e aşıktır, ama bunu kendine itiraf edemez. Ahmet’in annesi Rukiye de bugün çok sevdiği gelinini, 80’lerde hiç sevmiyor, onu gelin olarak istemiyor. Rukiye'ye göre Gülden, herkesin tabiriyle "süslü" ve Ahmet’e göre bir kız değildir. Dizinin 1980 gösteriminde Ahmet'e yüz vermese 1983 yılında nişanlanıp, 1984 yılında evlenirler. 2012 gösteriminde de Gülden'in Ahmet'le hâlâ evli olduğu ve iki çocuğu olduğu görülür.

Pelin Akil: Seçil - 2012 yılındaki gösterimlerde Seçil Çağatay ile evli olarak gözükür. Seçil solcu bir insandır ve sürekli bekçi veya polis peşindedir. Her daim sorguya çekilir. Bu yüzden Rukiye onu evde istemez. 1980 İhtilali sonrası tutuklanmamak için yurt dışına kaçmıştır.

Vural Çelik: Niyazi - Ergun Niyazi'ye "dümbüllü" der.Tiyatro ve sinemada oynamaktadır. Mahallede bir tiyatro grubu kurmuştur. Dizinin 2012 gösterilen bölümlerinde Nazlı ile yeni boşanmıştır. Sami'ye borçları vardır ve onları asla ödemez.

Gülseren Gürtunca: Necla - Gülden'in annesidir. Tek istediği kızının zengin, kariyer sahibi elit biriyle evlenmesidir. Sosyetiktir. Ahmet'i ve annesini sevmez.

Yalçın Özden: Muzaffer - Gülden'in babasıdır. Gemilerde kaptanlık yapar. Gülden'in Ahmet'le evliliği konusunda daha yumuşaktır. Sürekli başka dillerin atasözlerini söyler.

Esnaf
Serhat Kılıç: Ergun - Ahmet'in arkadaşıdır ve bir plak dükkanı vardır. 2012 gösterimli bölümlerde ise Müteahhit olduğu görünür. Ergun Nazlı'yı sevmektedir, Nazlı' da Ergun'u. Ama bunu Ahmet'e nasıl söyleyeceğini bilemez. Sonradan Çağatay, Şahin, Rukiye ve Nurten öğrenir. Ancak Ahmet 99. bölümde öğrenir. 84. bölümde mahalleyi terk eder. Sonra yurt dışına çıkar. Fakat Ahmet, Almanya'ya gidip Ergun'u geri getirir. Ergun evlenmiştir. Bunu Butik Ali ve Şahin biliyor. Evlendiği kızın ismi Helga'dır. Onu boşamaya çalışır.

Berat Yenilmez: Sami - Mahallenin pastacısıdır. Pastahane işletmektedir. Balkan göçmenidir. "Nabıyon be ya" sözü ile oldukça ünlüdür. 2013 gösteriminde pastacı dükkanı, pizzacı olarak görülür. Çok aksi biri olmasına rağmen çok sevimlidir. Şahin'i hiç sevmez, çünkü Şahin Sami'nin kızına aşıktır. Hatta Şahin yüzünden kalp krizi bile geçirir. Sami'nin sevmediği iki kişi Şahin ve Niyazi'dir.

Nejat Birecik: Recep - Mahallenin berberidir. Siyasi sorunları kişisel sorunmuş gibi görür. Keldir.

Necmi Yapıcı: Mesut - Mahallenin kahvehanesini işletir. Eskiden Bucaspor'da oynamıştır. Arkadan bileğine darbe yeyince futbolu bıraktı. Mahalleliye sık sık futbol anıları anlatır.

Tahsin Taşkın: İdris - Mahallenin balıkçısıdır. Karadeniz şivesi ile konuşur.

Aşkın Şenol: Mustafa - Mahallenin manavıdır. Sürekli mahallleliye kötü şakalar yapar. Dizinin ilerleyen bölümlerinde ihtilal nedeniyle şakalarını azaltmıştır. Dizide yapılan 1984 yerel seçimleri ile İlçe Belediye Başkanı olmuştur.

Can Kalaycıoğlu: Simitçi - Sami'nin pastanesinin önünde, sürekli simit satar. Sami de onu kovar. 12 Eylül İhtilali ile içeri girmiş, çıkınca ise nohutlu pilav satmaya başlamıştır.

Faruk Sofuoğlu: Bahtiyar - Mahallenin kasabıdır. Adanalı olduğu için Adana Demirspor takımını tutar.

Ayberk Atilla: Mehmet - Mahallenin bakkalıdır. Market nedeniyle zor duruma düşer.

Umut Vardarlı: Güçlü - Pastacı Sami'nin yanındaki çıraktır.

Diğer Karakterler
Suzan Kardeş: Fatma - Sami'nin annesidir. Yeni gelinleri sık sık eleştirir. Gelinini sevmez. Cahildir, sonra okuma yazma öğrenir. Balkan göçmenidir.

Munis Düşenkalkar: Şükriye - Pastacı Sami’nin karısı Şükriye’nin en büyük derdi, kaynanasıdır. Kaynanasının her şeye karışmasından, dırdırından şikâyet eder. Kaynanasıyla aynı evde yaşamak istemez ama kocası Sami’yi buna bir türlü ikna edemez. Sami annesini başka bir yere yollamak istemiyordur. Sami ile bu yüzden hep atışırlar.

Begüm Öner: Elvan - Sami'nin kızıdır. Almancı Şahin'e aşıktır. Okulu bırakmış, babasının yanında çalışmayı tercih etmiş, ancak daha sonra yeniden liseye başlamıştır.

Tolunay Donat: Nurten - Yukarı kattaki komşudur. Ve mahallenin en dedikoducu kadınıdır. "Diyim ben sana yani" lafıyla meşhurdur. Butik Ali'den nefret eder. Çünkü Ali, Nurten'in kızına aşıktır ve bu yüzden Ali'yi polise verir. Dilek de (Nurten'in kızı), Butik Ali'yi sever. Ama önlerinde Nurten gibi bir engel vardır. Butik Ali onun gözünü çıkartır ve hatta sakatlar.

Mehmet Elmas: Basri - "46'lık Basri" olarak anılır ve olacakları önceden tahmin edebilir. 92. bölümde çevirmen olduğu ortaya çıkmıştır.

Osman Büyükercan: Alper - Ülkücüdür. Darbeyle birlikte içeri girmiş ve işkence görmüştür. İlerleyen bölümlerde Çınaraltı Futbol Kulübünü kurmuştur. Seçimlerde ANAP'ı desteklemektedir.

Eray Yasin Işık: Nevzat - Komünisttir. Darbeyle birlikte içeri girmiş ve işkence görmüştür. Niyazi ile birlikte tiyatro grubu kurmuşlardır. Halkçı Parti'yi destekler.

Emin Gümüşkaya: Hasan - Sıkı yönetim komutanıdır. Emekli olacağı sırada darbe olmuştur, bu yüzden sürekli hayıflanır. Daha sonra emekli olup, mahalle muhtarı olmuştur.

Aydın Sarman: Susmuş (Züleyman) - Hiç konuşmamaktadır. Hakkında çeşitli rivayetler ortaya atılmış, hatta mahalleliler onun ajan olduğunu bile düşünmektedirler. Gerçek adının Züleyman olduğu ortaya çıkmıştır. Susmuş 54. bölümde, Aşık Mahzunu Şerif'in Mevlam Bana'yı söylemiştir. 87. bölümde ise kızına sarılarak "bardak" kelimesini söylemiştir. Ancak daha sonra bir daha konuşmamıştır. Neden konuşmadığı ise bir sır konusudur.

Onur Dilber: Başkomiser Rıza - Mahallede bulunan karakolun Karadenizli amiridir. "Haritadan yer beğen Selahattin" ve "işiniz gücünüz riv riv riv" repliği ile tanınır. Komiserim denildiğinde kızarak "başkomiserim" diye düzeltir.

Hacı Ali Konuk: Bekir - Mahallenin anti-anarşist ve anti-komünist Erzurumlu bekçisidir. Polis olmak istemiş, ancak boyu 1 cm küçük olduğu için bekçi olarak kalmıştır. Totosunu(!) köpek ısırmıştır. "Hele dadaş hoşmisen" türküsü söylendiğinde kendi tutamaz oynamaya başlar. "Hele şunu sifatına" sözüyle bilinir. 109.Bölümde Susmuş'un kızının dayısı kendisini kaçırdığında diğer polislerle olay yerine gittiğinde, silahla vurulmutur.

Atilla Arcan: Şinasi - Eski belediye başkanıdır. Mahallede eksik istemez. Sürekli Danyal'a not aldırır.

Hakan Bulut: Butik Ali - Mahallenin satıcısıdır. "Bana her şeyi de ama" sözüyle ünlüdür. 2013 gösteriminde iş adamı olarak görülür. Dilek'le birbirlerini severler ama Nurten yüzünden bir araya gelemezler.

Özlem Balcı: Yıldız - Mesut'un karısıdır. Mesut'tan çok çekmiştir, Mesut çok kıskançtır. Sık sık karakolluk olurlar. Hep eşiyle kavga eder, eşi Kadir İnanır'ı bile kıskanır.

Yasin Kaya: Selahattin - Mahallede bulunan karakolun polisidir. Başkomiser Rıza'nın sağ koludur. Başkomiserinin tabiriyle "sepet kafalı uşak"tır. Sonra evlenir.

Burak Yılmaz: Yusuf - Karakoldaki Polislerden biridir.

Yayın takvimi
Sezon Gösterim günü ve saati Sezon başlangıcı Sezon finali Çekilen bölüm sayısı Bölüm aralığı TV sezonu TV kanalı
1. Sezon Salı 19.50 24 Ocak 2012 5 Haziran 2012 20 1-20 2012 TRT 1
2. Sezon Salı 19.50 24 Temmuz 2012 25 Haziran 2013 49 21-69 2012-2013 TRT 1
3. Sezon Salı 19.50 3 Eylül 2013 10 Haziran 2014 42 70-111 2013-2014 TRT 1
Sezon arası Hafta İçi Her Gün 21.20
(Ramazan Özel) 14 Temmuz 2014 30 Temmuz 2014 13 112-124 2014-2015 TRT 1
4. Sezon Salı 19.55 2 Eylül Salı Haziran 2015 - 125- 2014-2015 TRT 1

Haberin Devamı