Gazete Vatan Logo
Magazin Seks moduna daha hızlı geçmenin 8 yolu!

Seks moduna daha hızlı geçmenin 8 yolu!

Pek çok kadın seks moduna geçememekten yakınıyor. Günlük hayattaki onca stres, vakitsizlik cinsel rutini olumsuz etkiliyor. Bu durumda sizi ve partnerinizi daha hızılı seks moduna geçirecek öneriler veriyorum; emin olun işe yarayacak...

1. Cinsel fonksiyonlarınızı kontrol ettirin:

Mutlu bir cinsel yaşam için öncelikle cinsel fonksiyonlarınızın tam güç çalışması gerekir. Cinsel ağrı, vajinismus, uyarılma eksikliği, orgazm problemi en önemli istek düşmanlarıdır. Bu sorunlar hem cinsel motivasyonu da düşürür, hem de cinsellikten soğuma yaratabilir. Bu nedenle cinsel fonksiyonlarınızı gözden geçirin ve var olan sorunlarda mutlaka yardım alın.

Yargı, endişe ve eleştiri içeren düşünceler, gün içindeki gerginlikler ya da yapılacak işler aklınıza geliyorsa, bırakın bu düşünceler geldikleri gibi gitsinler. Sizi cinsellikten uzaklaştıracak düşüncelere saplanıp kalmayın. Eşinize, onun dokunuşlarına ve zevke odaklanın. Çok gerginleştiğinizde kısa bir mola alıp daha sonra sekse devam edebilirsiniz. Yavaş ve ritmik dokunuşlarla yapılan masaj veya ön sevişmenin bilimsel olarak rahatlatıcı, cinsel isteği aktive edici olduğu biliniyor. Eşinizle birbirinize sırayla uyarıcı bir masaj yaparak sekse başlayabilirsiniz. Bu dokunuşlarla seks havasına geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

2. Afrodizyak beslenin:

Cinsel fonksiyonlarınızın daha iyi çalışması için nasıl beslendiğinize dikkat edin. Akdeniz mutfağına ağırlık verin. Bol Omega-3, probiyotik, B vitamini, çinko alın. Yeşil çay-zencefil-tarçın-vanilya ile kendi çayınızı hazırlayın.

3. Gün içinde aklınıza seksi getirin:

Seks her zaman spontan olarak aklımıza gelmez. Aktif olarak seksi düşünmeye vakit ayırın. Erotik kitaplardan yardım da alabilirsiniz. Böylece akşam saatlerinde bir yakınlaşma için kendinizi zihinsel olarak hazırlamış olursunuz.

4. Seks öncesi hazırlık yapın:

Hem seksüel hisleri harekete geçirmek, hem de zihninizi boşaltmak için bir ön hazırlık yapın. Ilık bir duş alın, hafif bir müzik eşliğinde biraz dinlenin. İsterseniz bu aktivitelere eşinizi de davet edin. Birlikte çıplak vakit geçirmek uyarıcı olacaktır.

Haberin Devamı

5. Planlayın:

Cinselliği sürekli zaman, mekan ve koşulların uygun olduğu anlarda yaşayamazsınız. Bazen çok yorgun olsanız da, kendinizi gergin ya da bakımsız hissetseniz de kendiliğinden gelişen istekler olduğunda bunun keyfini çıkarmalısınız. Kendiliğinden gelişen, spontan bir cinsel istek durumunda cinselliği ertelemeden o anı yaşamak doğrudur.

6. Heyecan katın:

Yeni deneyimlerin beyinde cinsel arzu ve uyarılmayı ateşleyen dopamin salgısını arttırdığı biliniyor.

7. Vakit yaratın:

Eğer akşam saatlerinde kendinizi çok uykulu ve yorgun hissediyorsanız sabah seksini deneyebilirsiniz.

8. Sağlıklı Yaşayın:

Sigara cinsel bölgeye giden kan akımını azaltır ve uyarılma güçlüğü yaratır. Alkol de fazla tüketildiğinde libido azaltıcı etkisi vardır.