Gazete Vatan Logo

Şekil değiştirmek işe yaramadı!

YANINDA bir süre çalıştıkları pazarlama müdürünü 3 arkadaşı ile birlikte kredi kartından parasını çekmek için tuzak kurup kaçıran, sonra da Çatalca’da öldürüp otomobili içinde yakan Filiz Soysal, cezasının kalan bölümünü çekmesi için Kocaeli’nde çalıştığı müzikholde yakalandı. Polis, Filiz Soysal’ın yakalanmamak için sık sık saç rengini ve şeklini değiştirdiğini belirledi.

MASKELERİ ÇIKARDILAR

İstanbul’da 2000 yılında Filiz Soysal, Özlem Balcı, Engin Ceyhan ve Nafi Soysal, kredi kartından para çekmeyi planladıkları özel bir şirketin pazarlama müdürü Tolga Uğur’u (27) kadınlara düşkünlüğünü kullanarak kandırdı. Maske takan zanlılar, eskiden yanında çalıştıkları Tolga Uğur’u kaçırdı ve bir eve kapattı. Zanlılar, kafasına vurarak Tolga Uğur’u bayılttıktan sonra para çekmeye gitti. İşlerini bitiren zanlılar, geri döndüklerinde Tolga Uğur’un hala baygın olacağını düşünerek rahat davrandı ve eve maskesiz girdi. Ancak bu arada kendine gelen Tolga Uğur, zanlıları gördü ve yanında çalışan kişiler olduklarını hatırladı. Zanlılar, Tolga Uğur’u yeniden bayıltarak Çatalca’ya götürdü. Zanlılar burada Tolga Uğur’u, başından tabancayla vurarak öldürdükten sonra otomobiliyle birlikte yaktı.

YARGITAY CEZAYI ONADI

Zanlılar polis tarafından kısa sürede gözaltına alındı. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan dört sanıktan Engin Ceyhan ve Nafi Soysal "Nitelikli yağma" ve "Adam öldürmek" suçlarından müebbet ağır hapis, Özlem Balcı ve Filiz Soysal ise "Nitelikli yağma, adam öldürmek, delilleri gizlemek" suçundan 20 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 4,5 yıl cezaevinde yatan Filiz Soysal ile Özlem Balcı 2005 yılında, 5237 Sayılı Kanunun 149. Maddesi lehlerine düzenlendiği ve tutuklu yattıkları süre infazlarını karşıladığı gerekçesiyle mahkemece serbest bırakıldı. Zanlılardan Özlem Balcı 2008 yılında yeniden tutuklandı. 2010 yılında olayın dışarıda kalan tek zanlısıyla Filiz Soysal’la ilgili karar Yargıtay’da onandı. Kararın Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bildirilmesi üzerine Filiz Soysal hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ÖZEL EKİP YAKALADI

Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği Ekipleri, Filiz Soysal’ı yakalamak için çalışma başlattı. Çalışmalarda, Filiz Soysal’ın Sakarya ve Kocaeli’ndeki müzikhollerde çalıştığı ve yakalanmamak için sık sık saç rengini ve şeklini değiştirdiği öğrenildi. Filiz Soysal’ı yakalamak için özel bir ekip bölgeye gönderildi. Yaklaşık 10 gün boyunca Filiz Soysal’ın izini süren dedektifler sonunda onun Kocaeli’nde bir pavyonda çalıştığını öğrendi. Müşteri kılığında bu pavyona giden dedektifler Filiz Soysal’ı yakaladı. İstanbul’a getirilen ve Asayiş Şube Müdürlüğü’nde gözaltına tutulan Filiz Soysal, işlemler tamamlandıktan sonra Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Tutuklanan Filiz Soysal, buradan cezaevine götürüldü.

Haberin Devamı