Gazete Vatan Logo
Magazin Şehrin en güzel müzikleri burada

Şehrin en güzel müzikleri burada

Şehirde caz havası esiyor... Birbirinden önemli yıldızlar Akbank Caz Festivali kapsamında İstanbul’da sahne alacak. Bu özel festivale sayılı günler kala işte kaçırmamanız gereken konserler...

- Dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerdeki müthiş enerjisi ile izleyenleri kendisine hayran bırakan Jamie Cullum, 30 Ekim’de Zorlu Center’da.
- Onlarca farklı türü ustaca bir araya getiren başarılı trompetçi Ibrahim Maalouf ise 25 Ekim günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.
- Sahne ismini Kaybedenler Kulübü’nün gerçek üyelerinden efsanevi caz trompetçisi Chet Baker’dan alan, günümüzde elektronik müziğin en özgün sanatçılarından biri olarak kabul edilen Avustralyalı Chet Faker 1 Kasım günü Babylon’da.
- Yaşayan en önemli caz vokalistlerinden Dee Dee Bridgewater’in kızı olan ve etkileyici sesi ile izleyenleri büyüleyen China Moses, 23 Ekim günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde.
- Birçok kez Grammy ödülüne aday gösterilen, Miles Davis gibi caz tarihinin efsaneleri tarafından keşfedilen piyanist Kenny Barron ve kontrbascı Dave Holland, 31 Ekim günü Zorlu Center’da.
- Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan, 1990’da düzenlenen ilk Akbank Caz Festivali’nden, Kasım 2013’e kadar festivalin direktörü olarak görev alan Mehmet Uluğ, 24. Akbank Caz Festivali kapsamında özel bir gece ile anılacak. İlhan Erşahin’in ev sahipliğinde 28 Ekim günü Babylon’da gerçekleştirilecek bu özel gecenin bilet geliri, Kaş’ta Mehmet Uluğ adına kurulan Müzik Evi’ni destekleme fonuna aktarılacak.
- Ortadoğulu kadın şarkıcıların duygu yoğunluğundan ve ince toplumsal eleştirilerinden ilham alsa da, sıradışı vokal anlayışı ile kendi müzik tarzını yaratan, Tanrıça lakaplı Yasmine Hamdan, 30 Ekim günü Moda Sahnesi’nde.
- Adını Farfara grubuyla duyurmuş Tolga Böyük’ün solo projesi Islandman adı altında 1 Kasım günü Babylon’da.
Seslerin oyununa çok şaşıracaksınız!
Voca People vokal sesleri ve akapellayı modern beat-box ile harmanlayan; diller, kültürler arası köprü kuran dinamik müzikal bir tiyatro. Bu heyecanlı topluluk 15 Ekim İstanbul Black Box, 17-18 Ekim de ise Ankara Congresium sahnesinde olacak. Şovun yaratıcısı ve müzik direktörü Shia Fishman etkinlik öncesi bilinmeyenlerini anlattı.
Voca People projesi nasıl oluştu?
Yıllar boyunca akapella müziğin hep hayranı olmuştum. Enstrüman kullanmadan sadece insan sesi ile yapılan müzik ve gösterilerden hep etkilendim. Bu projenin yönetmeni bana böyle bir fikir ile gelince çok heyecanlandım. Sektörde bu tarz müzik yapan ekiplerin arasından sıyrılmak için de çok çalıştık ve ortaya bu çılgın gösteriyi çıkardık.
Gösteriyi nasıl tanımlıyorsunuz?
Kısaca müzikal/komedi. Onlarca ülkede bugüne kadar 1 milyonu aşan bir izleyici kitlesi ile buluştuk. Youtube’daki gösteri videolarımızın ulaştığı kitle ise 50 milyonu geçiyor.
Poptan klasik müziğe kadar birbirinden çok farklı tarzlarda sanatçıların şarkılarını gösterilerinizde kullanıyorsunuz. Zor olmuyor mu?
Sahnede şov boyunca 80’in üzerinde şarkı kullanıyoruz. Hemen hemen herkesin bildiği şarkılar veya tema müzikleri. 80’lerin unutulmaz şarkılarından, klasik müziğe... Lady Gaga’dan, Mozart’a kadar geniş bir skalada eserleri kendi tarzımıza uyarlıyoruz. Aslında çok riskli bir iş yaptığımızın farkındayım. Orijinal büyüyü bozmadan düzenlemeleri yapmaya çalıyoruz. Müzik insanları ortak paydada birleştiren bir köprü bize göre. Gösteride herkesin muhakkak bir yerinden yakalayıp eşlik edeceği bir bölüm olacaktır.

Haberin Devamı