Gazete Vatan Logo

Şehrin beş masalı mekanları!

Şehrin beş masalı mekanları!

Paris, Londra, Venedik, Viyana gibi Avrupa’nın ünlü kentlerinde sokak aralarında görmeye alışık olduğumuz 4-5 masalı küçük kafeler artık Türkiye’de. İstanbul’un pek çok semtinde karşımıza çıkan küçük ama kendi atmosferini yaratan kafelerini mutlaka keşfedin.

Pita

Kahvaltı edin ev yapımı kek yiyin

Kuzguncuk’ta bu güzel semtte sıcacık küçük bir kafe. Küçük pek çok kafede olduğu gibi Pita’da kahvaltıda iddialı. Ayrıca her gün birkaç çeşit sıcak yemek ve salata çıkıyor. Tezgahta duran ev yapımı kekleri de denemelisiniz. Mekanda satılan peynir, ev yapımı sucuk da satılıyor.

La Patisserie Lune Nişantaşı

Makaronları ile ünlü bir patisserie

İdialara göre makaronları La Duree ile yarışır. Burada yiyeceğiniz makaronların tadı oldukça hafif. Müdavimleri bu kafeyi tam anlamıyla şirin diye yorumluyor. Mekan zengin çay menüsüne sahip. İrish Malt Tea çok beğeniliyor. Kahvaltı için de pancake tercih edilebilir. Mekanın küçük bahçesi de harika. Kapısının üzerindeki sarı boya ve önündeki beyaz sandalyeler sizi kendine doğru çekiyor.

Haberin Devamı

Little House Cafe

Balat sokaklarının keyfini çıkarın

Balat’ın ara sokaklarında gezerken uğrayabileceğiniz küçük ama şirin kafelerden biri. Özellikle kapı önündeki sandalyelerinin yeşil ve sarı renkleri baharda bir kahve içimi bile olsa keyif veriyor. Kahvaltısı ve omletlerini mutlaka tadın.

Gakkı

Pişi ve kavurmalı yumurtası güzel

Karaköy’de bulunan Gakkı kahvaltı için gidilebilecek bir yer. Mekanın ismi yumurta anlamına geliyor. Mönüsü kahvaltı ağırlıklı ama salata ve makarna da var. Pişi ve kavurmalı yumurtası beğeniliyor. Duvarda asılı oyuncaklar mekana hoş hava katıyor.

Coffee Sapiens

Üçüncü nesil kahve mekanını deneyin

Karaköy’de açılan Coffee Sapiens, kahve severlere kahveyi değişik şekillerde sunuyor. Taze kavrulan kahve kokuları arasında sadece espresso bazlı içecekleri değil, “third way” yani üçüncü nesil olarak adlandırılan özel demleme çeşitlerini de kahve severlerin beğenisine sunuyor. Mekan, mimar Asuman Köroğlu’nun dokunuşu ile tamamen yıkılarak tekrar tasarlanmış.

Haberin Devamı