Gazete Vatan Logo

Şehitlerin kimlikleri belli oldu!

4 ailenin ocağına ateş düştü

Şehitlerin kimlikleri belli oldu!

Türkiye arka arkaya şehit haberleri alıyor. Siirt'in Eruh ilçesinden gelen haberler 4 ailenin ocağına daha ateş düşürdü.

BALIKESİR : PİYADE UZMAN ÇAVUŞ MESUT GÜNAY

Siirt'teki çatışmada şehit düştüğü haberi baba ocağı Çukurhüseyin köyünü yasa boğdu. Evlere Türk bayrakları çekildi, gözyaşları sel olup aktı.

Şehit Mesut Güney henüz bir yıl önce evlenmişti. Terör olayları sebebiyle eşini baba evinde bırakıp görev yerine tek başına gitmişti. Temmuz ayında izne çıkıp eşini de yanına almayı planlıyordu. Ama tüm planlar yarım kaldı.

Dokuz kardeşli ailenin en küçüğü olan Mesut Günay, 2004 yılında babasını kaybetmişti. Anne Solmaz Günay ve eşi Sabiha Günay aldı acı haberi, ağıtları göklere yükseldi.


Şehidin Manisa'da yaşayan ağabeyi Ali Günay, artan terör olayları sebebiyle televizyon izlemeyi bırakmıştı. Korkusu kardeşinden gelecek bir acı haberdi.

O haber bir arkadaşları aracılığıyla ulaşta şehidin ağabeyine... En son bir hafta önce kardeşi ile konuşan Ali Günay adeta yıkıldı. O son konuşmayı şöyle anlattı; "En son bir hafta önce telefonla aradım. Kendisine dikkat etmesini söyledim. Karakolların güvenliğini sağladıklarını söyledi. Bir gün ben de acı bir haber alırım korkusuyla haberleri bile seyretmiyordum. Psikolojisi bozulmuştu. Askerliğini Isparta'da yapmıştı, oradan yine Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gitmişti."

AİLENİN EN NEŞELİSİYDİ

İzmir'de yaşayan ve kardeşinin ölüm haberini alır almaz köyüne gelen diğer ağabeyi Nevzat Günay ise şehidi şöyle anlattı: "Mesut bizim ailenin en küçük çocuğuydu. Benim için kardeşten öte bir oğul gibiydi. Göreve başladığı günden bu yana Siirt'teydi. Sık sık görüşüyorduk. Her zaman neşeliydi, hayatı seven bir insandı. Terörden hiç konuşmazdık. En son 2.5 ay önce görüştük. Ne yazık ki şehit oldu. Arkasında 19 yaşında eşi kaldı. Artık terörün bitmesini ve akan kanın durmasını istiyoruz".

Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın cenazesi, Siirt'te düzenlenecek askerî törenin ardından uçakla Balıkesir'e gönderilecek.



AĞRI: PİYADE ER MEHMET YILDIZ

Siirt'teki çatışmada hain terör örgütünün kurşunları onu da buldu. 21 yaşındaki Mehmet'in şehitlik haberi Eleşkirt ilçesine bağlı Abdi köyündeki evine ateş gibi düştü.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Kaptan ile beraberindeki askeri yetkililer, Abdi köyüne vardıklarında şehidin ailesi kendinden geçti.

Askerleri karşısında bulan ve oğullarının şehit haberini alan baba Nesin ile anne Ayfer Yıldız oracıkta yığılıp kaldı.

Ağıtlar yaktığı sırada fenalaşan anne Ayfer Yıldız ile şehidin ablası Yazgül Yıldız Eleşkirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

DÜN AİLESİ İLE KONUŞMUŞTU

Altı kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen Yıldız 8 aylık askerdi. Dün anne babası ile konuşmuştu. Ailesine durumunun iyi olduğunu hiçbir sıkıntısı olmadığını söylemişti. Bugün şehitlik haberi ulaştı.

SAKARYA: PİYADE ER MEHMET KIRAN

3 gün önce oğluyla telefonla görüşmüştü anne Rahime Kıran... Acı haberden bir gün önce de evladı rüyasına girmişti.

Ailenin 7 çocuğundan biriydi Mehmet Kıran. 9 aylık askerdi. Babası ile aynı adı taşıyordu. Söğütlü'deki evi bugün acının merkezi oldu. Şehitlik haberi ulaştığında annesi feryat etti, sinir krizleri geçirdi.

Acı haberi Sakarya Valililiği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı, Söğütlü Kaymakamı Adil Karataş, Garnizon Komutanlığı Şehit ve Gazi Subayı Yarbay Ferhat Özkütük ve Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan verdi.

KALP HASTASI BABA HASTANEYE KALDIRILDI

Şehit oğluyla aynı ismi taşıyan baba Mehmet Kıran ile annesi Rahime Kıran, acı haberi almasıyla sinir krizi geçirdi.

Şehidin evinin önünde hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlilerince sakinleştirici verilen anne ile baba, kalp rahatsızlığı bulunması sebebiyle kontrol amaçlı Ferizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KAYSERİ: ER MUSTAFA AYDIN

Yahyalı ilçesinin Senir köyündendi Mustafa. 21 yaşında tazecik bir fidandı. 4 ay önce askere gitmişti. 3 kardeşin en büyüğüydü. Önünde güzel bir ömür uzanıyordu. Önce askerlik aradan çıksın deyip silah altına girdi.

Yahyalı Kaymakam Vekili ve Develi Kaymakamı Enver Ünlü ve İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı İlhan İba çaldığında kapısını oğlunun şehitlik haberini aldı.

"Vatan sağ olsun" diyen Mehmet Aydın, şöyle konuştu: "Sabah köye jandarma ekibi geldi. Oğlumun şehit olduğunu düşünerek hemen yanlarına koştum ama başka bir olay için geldiklerini söylediler. Şimdi siz gelip acı haberi verdiniz. Vatan sağ olsun. Benim iki tane daha oğlum var. Onlar da bu vatan için feda olsun. Ne yapalım, istenmeyen bir olay. Düşmanımız varsa savaşmak zorundayız. Vatanımız sağ olsun."

Baba Mehmet Aydın ile anne Havva Aydın'ı Müftü Vekili Kömürcü teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı