Gazete Vatan Logo

Şehitlerin başında sabaha kadar nöbet

Tunceli’de düşen polis helikopterinin enkazına önceki akşam ulaşıldı. Ancak kötü hava koşulları yüzünden alınamayan 12 şehidin naaşı başında ekipler sabaha kadar nöbet tuttu

Şehitlerin başında sabaha kadar nöbet

Pülümür’ün Kocatepe Köyü kırsal kesiminde kötü hava koşulları nedeniyle düşen helikopterde bulunan 1 hakim, 7 polis, 1 astsubay, 2 pilot ve 1 teknisyenin cenazeleri ancak dün saat 06.00 sıralarına enkaz bölgesinden alındı. Dün jandarma ve AFAD ekiplerinin ulaştığı enkaz alanına yolun kapalı olması ve kötü hava koşullarından dolayı alınamayan, ancak ekiplerin sabaha kadar başlarında beklediği 12 şehidin cenazeleri, dün sabah havanın açmasıyla birlikte bölgeye inebilen Sikorsky helikopterlerle alındı. Kaza bölgesinde dondurucu soğukta gece boyu bekleyen jandarma ve polis özel harekat timlerinin de dönüşümlü olarak olay yerine en yakın Sarıgül Köyü’ne giderek burada kaldıkları öğrenildi.

Soruşturma başlatıldı

Helikopter şehitleri hakim Onur Alan, komiser Pilot Abdullah Ortanca, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu, polis memuru teknisyen Murat Ködük, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman ile polis memurları Ekrem Dereli, Saadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım ve Azam Güdendede’nin cenazeleri Elazığ’a götürüldü. Şehitlerin cenazelerini taşıyan Sikorsky helikoptere, taarruz tipi helikopterlerinin de eşlik ettiği görüldü. Şehitlerin otopsi işlemlerinin ardından Elazığ’da şehitler için tören düzenlenirken tören sonra ise şehitlerin naaşı toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Yaşanan olayla ilgili de Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

‘Bugün de ölmedim annem’ demişti

25 yaşında ve bekar olan şehit polis memuru Hasan Yıldırım’ın 2 Mayıs 2015 günü facebook hesabında “Bugün de ölmedim anne” notunu paylaşması ve ana kucağında çektirdiği fotoğraflar yürek dağladı. Şehidin annesi Melika ve babası Fuat Yıldırım acı haberle yasa boğuldu. Gaziantep’te Olay Yeri İnceleme görevlisi olarak görev yapan Hasan Yıldırım’ın, kısa süre önce Özel Harekat Polisi olduğu ve geçici görev ile Tunceli’ye gönderildiği öğrenildi.

Düşen helikopterden canlı yayın yapmış

31 yaşındaki şehit polis Mesut Özdemir’in, Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde düşen helikoptere bindikten hemen sonra saat 11.25’te cep telefonundan sosyal medyada canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. Özdemir’in, canlı yayınladığı 2 saniyelik görüntülerde helikopterden dağların görüldüğü ve yakın çevresinin de videoya yorum yapıp, dua ettikleri belirlendi. 2 çocuklu ailenin en büyüğü ve bekar olan şehit Özdemir’in, Gaziantep’in Yığınlı Mahallesi’nde yaşayan annesi Ayşe ve babası Servet Özdemir’i de olaydan önce arayıp helallik aldığı ve kendilerine dua edilmesini istediği öğrenildi. Şehit polisin, 2 ay önce de Tunceli’de görev yaptığı polis merkezine düzenlenen saldırıda yara almadan kurtulduğu ve sonrasında izne gelip ailesiyle görüştüğü belirlendi.

Haberin Devamı

Hasta eşi yıkıldı

Şehit polis memuru Ekrem Dereli’nin (48) cenazesi, memleketi Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde bugün öğlen toprağa verilecek. Dereli’nin şehit düşmesinin ardından eşi Rebia Dereli, çocukları Betül ve İbrahim Enes Dereli, şehidin ağabeyi Mehmet Dereli ve kardeşi Rıdvan Dereli, cenazeyi memleketine getirmek için İzmir’den uçakla Elazığ’a gitti. Parkinson hastası olan Rebia Dereli’nin rahatsızlığına rağmen gece yarısı çocuklarıyla yola çıktığı belirtildi

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE YARALANMIŞ

‘PKK’lılardan korktu kaçtı dedirtmem’

Şehit polislerden 25 yaşındaki Azam Güdendede’nin, doğu görevinin bitmesine 40 gün kaldığı için memleketine dönme hazırlıklarına başladığı belirtildi. Başından kısa süren bir evlilik geçen Güdendede’nin kahramanlığını, dayısı Abdi Deveci şöyle anlattı:” Daha önce bir çatışmada hafif yaralanan yeğenime, babası ‘Oğlum istersen mesleğini bırak’ deyince, ‘Azam PKK’lılardan korktu kaçtı dedirtmem. Devletim ve milletimiz için dimdik ayaktayız. Göğsümüz iman dolu’ karşılığını vermişti. Ailesine şehit olduğu gün para göndermiş. Annesine ‘Ispanaklı börek yap, yakında geleceğim’ demiş.”