Gazete Vatan Logo

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

HAKKARİ'nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde çıkan çatışmalarda şehit düşen 12 asker Van ve Hakkari'de yapılan törenle memleketlerine uğurlandı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Çağlayan Köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşı Tepe ile Şemdinli İlçesi'nin Aktütün Köyü Beyyurdu bölgesi Mehende tepesinde askerlerle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 12 asker şehit olmuştu. Şehitler, Van ve Hakkari'de bugün yapılan iki ayrı törenle memleketlerine uğurlandı.

HAKKARİ'DEKİ TÖRENDE 4 ŞEHİT UĞURLANDI

Çukurca'da şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş, Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz, Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit ve Piyade Uzman Onbaşı Fahrettin Livçalkan için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı. Ambulanslarla şehit askerlerinin tören alanına gelişinin ardından, şehitler için saygı duruşu yapıldı. Şehitlerin gözgeçmişleri ve duanın okunmasının ardından, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş memleketi Aydın'a, Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz Tokat'a, Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit Tokat'a, Piyade Uzman Onbaşı Fahrettin Livçalkan ise Kayseri'ye gönderilmek üzere helikopterle Van'a gönderildi.

Haberin Devamı

VAN'DAKİ TÖRENDE 8 ŞEHİT UĞURLANDI

Hakkari'nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerindeki çatışmalarda şehit düşen ve dün gece Van'a getirilen 8 şehit için ise Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenledi, törene basın mensupları alınmadı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay İbrahim Koyuer, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, askerler, polisler ve çok sayıda kişi katıldı. Şehitlerin öz geçmişi ve duanın okunması ardından Şemdinli'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sercan Gedikli Sakarya'ya, Piyade Uzman Çavuş Murat Demirci Adana'ya, Piyade Uzman Çavuş Hulusi Emre Dilci Adana'ya, Piyade Uzman Çavuş Ömer Şenel Kastamonu'ya, Çukurca'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Yaşar Kütahya'ya, Piyade Uzman Çavuş Haşim Yenigül Kahramanmaraş'a, Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral Afyonkarahisar'a, Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar ise Konya'ya gönderilmek üzere uçağa bırakıldı.

Haberin Devamı