Gazete Vatan Logo

Şehitlere veda! Küçük Sabri Mete babasını böyle uğurladı...

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği "Yıldırım-10 Norduz Operasyonu"nda şehit olan askerlere veda. Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar'ın cenazesi, memleketi Eskişehir'de toprağa verildi. Küçük yarbay Sabri Mete şehit babasını asker amcalarıyla böyle uğurladı.

Şehitlere veda! Küçük Sabri Mete babasını böyle uğurladı...

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği "Yıldırım-10 Norduz Operasyonu"nda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar'ın cenazesi, memleketi Eskişehir'de toprağa verildi. Uyar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Sivrihisar ilçesi İlören Mahallesi'ndeki babası Sabri ve annesi Hatice Uyar'ın yaşadığı evin avlusuna getirildi. Burada, alınan helallikten sonra İl Müftüsü Bekir Gerek'in yaptığı duanın ardından şehidin cenazesi mahalle mezarlığına getirildi.

Bu sırada şehidin babası Sabri ve annesi Hatice Uyar, kardeşleri Kahramanmaraş'ta görevli Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Uyar, sözleşmeli er olan Özgür Uyar, eşi Pınar ve 1 yaşındaki çocuğu Sabri Mete Uyar, kendileri için ayrılan alana geçti. Bir süre sonra şehidin tabutunun yanına gelen yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit eşinin naaşının başına gelen Pınar Uyar, yanındaki 1 yaşındaki oğlunu işaret ederek "Bizde asker bitmez. Ağabeyi, kardeşi de asker o da asker olacak." dedi.

Şehidin naaşı, yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, askeri ve mülki erkanın katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına konuldu. Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar'ın cenazesi, askeri törenin tamamlanmasını müteakip, törene katılan protokol üyelerinin ve şehit yakınlarının omuzlarında mezarlığa götürülerek defnedildi.

Haberin Devamı

Şehit Sezer Uçar, son yolculuğuna uğurlandı
Çatak kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar (29), memleketi Hatayda son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Uzman Çavuş Sezer Uçar için memleketi Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Atike Hanım Camiinde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehit Sezer Uçar'ın eşi Nuray, annesi Emine ve babası Hasan Uçar, yakınlarının ve askerlerin desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Şehit Uçar'ın 1,5 yaşındaki kızı Elmas, kadın astsubayların kucağında babasını son yolculuğuna uğurladı. Yakınları, şehit Uçar'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. İl Müftü Ömer Faruk Bilgili'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Sezer Uçar'ın cenazesi, Reyhanlı Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı