Gazete Vatan Logo

Şehitler için tüm camilerde dualar okundu

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yurt içinde ve yurt dışında 90 binin üzerindeki camide, İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit düşen vatandaşlar için hatim ve dualar okundu.

Şehitler için tüm camilerde dualar okundu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul'da dün gece yapılan terör saldırılarında şehit olan vatandaşlar için yurt içinde ve yurt dışındaki tüm camilerde özel program düzenlenmesi talimatını verdi.

Terör saldırılarında şehit düşen vatandaşlar için Mevlit Kandili dolayısıyla düzenlenen programlarda hatim ve dualar okundu.

Bu programlar yurt içinde ve yurt dışında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camilerde gerçekleştirildi.

Yozgat

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili dolayısıyla Yozgat ve Nevşehir'deki camilerde mevlit programları düzenlendi.

Çapanoğlu Büyük Camisi'nde akşam namazının ardından vatandaşlar, ellerini dua için açtı.

İstanbul'da dün akşam düzenlenen terör saldırılarında şehit olan polisler ve vatandaşlar için kentteki camilerin tamamında hatim ve dualar okundu.

Nevşehir

Nevşehir'de Mevlit Kandili dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar, dua edip namaz kıldı.

Tüm camilerde, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan kandil programında, İstanbul'da dün akşam düzenlenen terör saldırılarında şehit olan polisler ve vatandaşlar için dua edildi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da İmaret Camisinde Mevlit Kandili dualarla idrak edildi.

Müftülük tarafından düzenlenen programda İstanbul Beşiktaş'da dün akşam yaşanan terör saldırısında şehit olanlar için hatim ve dualar okundu.

Diyarbakır

Merkez Kayapınar ilçesindeki Cebeli Nur Camisini dolduran vatandaşlar, kılınan yatsı namazının ardından okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif'i dinleyerek, dua etti.
İl Müftüsü Burhan İşleyen'in vaaz verdiği programda, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşenler için dua edildi, ülkenin huzuru için eller semaya kaldırıldı.
İl Müftüsü İşleyen, gazetecilere yaptığı açıklamada, son aylardaki elim hadiselerden birini yaşadıklarını ve bunun sonuncusu olması için Mevlit Kandili dolayısıyla dua ettiklerini söyledi.
Kentteki tüm camilerde İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için hatimlerin okunmaya başlandığını belirten İşleyen, şöyle konuştu:
"Şehitlerimizin ruhuna bağışlanmak üzere dualar ediliyor. Bu dualarda hem şehitlerimize rahmet dileyeceğiz, hem de patlamada yaralanan ve bir kısmı yoğun bakımda olan kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan şifa diliyoruz. Bir daha yeni benzer ve beter hadiseler yaşamamak için Cenab-ı Hakk'a iltica edeceğiz."
Siirt
Siirt'te vatandaşlar, kandil dolayısıyla Ulu, Çarşı ve Ensar camileri olmak üzere kentteki birçok camiye akın etti.
Çarşı Camii'nde düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, vaazında, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşenler için dua ederek şehitlere rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi.
Batman
Batman'da merkez ve ilçelerdeki tüm camilerde İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim ile Türkçe, Kürtçe ve Arapça Mevlit okundu, dualar edildi.
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Şevket Başak Camisinde düzenlenen programın ardından yaptığı açıklamada, bu yıl ki kandil programında üzücü bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
Yaşanan terör saldırısının lanetlediğini belirten Erhan, şöyle konuştu:
"Hiç şüphesiz dünya mazlumlarının umudu olan memleketimize dışarıdan ve içeriden hainlerin işbirliği içerisinde yapmış oldukları bu menfur olay, hiçbir zaman bizi birbirimizden ayıramayacaktır. Biz öğretilerimizi Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetinden alıyoruz. Hazreti Muhammed gelmiş olduğu Mekke toplumunu karanlıklardan aydınlıklara çıkarabilmek için gece gündüz çalışmış, çabalamış, gayret sarf etmiştir. Bizler de bugün bizim toplumumuzu bir yapabilmek, iri ve güçlü yapabilmek, kenetlenebilir hale getirebilmek için elimizden gelen gayret ve çabayı sarf edeceğiz. Bilinsin ki düşmanlar bizi asla birbirimize düşüremeyecek."
Elazığ
Elazığ'da Mevlit Kandili dolayısıyla çok sayıda vatandaş camilere akın ederek, namaz kıldı, dua etti, Kur'an-ı Kerim okudu.
Bazı camilerde vatandaşlara Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce lokum ve süt dağıtıldı.
Gıda Tarım İl Müdürü Turan Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Peygamber Efendimizin doğum günü dolayısıyla bu günü anlamlandırmak adına süt ve lokum dağıtık." dedi. İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösteren Karahan, "Bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık ve 38 tane insanımız şehit edildi. Öncelikle bu terörün nereden kimden nasıl gelirse gelsin, lanetlediğimizi bu mübarek gecede ifade ediyoruz. Bu mübarek gecelerin hayrına Rabbim terörün kökünü kazısın." diye konuştu.
Mardin
Merkez Artuklu ilçesi Fuat Yağcı Camisi'nde düzenlenen programda, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar, PKK'lı teröristlerce şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk ile 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.
İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör saldırısını kınadı.
Saldırıda hayatını kaybedenler için hatim kampanyası başlattıklarını belirten Coşkun, "Hafızlar 71 hatmi şerif indirdi. Derik şehidimiz Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, 15 Temmuz şehitlerimizin ruhlarına ve tüm şehitlerimizin ruhlarına dua edeceğiz. Bugün birlik, tek vücut olma günü." dedi.
"Teröre Lanet, Şehitlerimize Dua" etkinliği
Anadolu Gençlik Derneğince (AGD), İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle "Teröre Lanet, Şehitlerimize Dua" etkinliği düzenlendi.
Fatih Camisi avlusunda akşam namazının ardından düzenlenen etkinlikte, terör saldırısı lanetlenirken, saldırıda şehit olan polis ve vatandaşlar için dualar okundu.
AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısında şehit düşen emniyet mensupları ile vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Saldırının faillerinin, planlayıcılarının ve destekleyicilerinin kalplerinde vicdan ve merhamet bulunmadığını ifade eden Bulut, "Yine bu tip saldırılarla masum insanların canına kastedilirken, asıl hedefin siyasetin ve toplumun dizaynı olduğunun farkındayız. Ülkemiz ve toplum, korku ve panik havasıyla, kin ve nefretle, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa, bize düşen bunu görebilmek ve aklıselim ile hareket edebilmektir. Bu tip saldırıların gayesi, ülkemizde nefreti körüklemek ise birbirimizi daha çok seveceğiz. Bu tip saldırıların gayesi, Türkiye'nin sınır ötesinde bir bataklığa saplanması ise biz daha çok 'barış ve kardeşlik' diyeceğiz. Bu saldırıların gayesi, toplumda bir panik havası ve cinnet hali oluşturmak ise biz daha çok aklıselim ile hareket edeceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı