Gazete Vatan Logo

Şehit yarbayın hazin öyküsü

Şırnak'ta şehit olan yarbay Gülova'nın geçen ağustosta yeni rütbesini aldıktan sonra Şırnak'a gitmek için gönüllü olduğu ortaya çıktı

Şırnak'ta şehit olan yarbay Gülova'nın geçen ağustosta yeni rütbesini aldıktan sonra Güneydoğu'ya gitmek için gönüllü olduğu ortaya çıktı. Ailesini Manisa'da bırakan şehit Gülova, bir yıldır Şırnak dağlarında görev yapıyordu.

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi kara yolunun 10. kilometresinde terör örgütü PKK üyelerinin döşediği uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova'nın cenazesi, yarın Manisa'da düzenlenecek askeri tören sonrası toprağa verilecek.

Bursa'da 1963 yılında doğan Yarbay Melih Gülova'nın Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayına bağlı 8. Piyade Alayı'ndaki görevinden, geçen Ağustos ayında rütbe aldıktan sonra kendi isteğiyle doğuya tayin olduğu öğrenildi.
Naz adında 4 yaşında bir kız çocuğu olan şehit yarbayın eşi Asena Gülova'nın, haberi tatil için gittiği ailesinin yazlığının bulunduğu İzmir'in Foça ilçesinde aldığı bildirildi. Celal Bayar Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Asena Gülova'nın geçe geç saatlerde ambulansla Manisa'ya getirildiği öğrenildi.

Bu arada, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı tarafından YuntDağı bölgesindeki Düzlen köyünde bugün gerçekleştirecek etkinliğin, Yarbay Gülova'nın şehit düşmesi nedeniyle ertelendiği bildirildi.
Gece geç saatlerde Manisa'ya getirilecek olan şehit yarbayın cenazesinin, yarın düzenlenecek askeri tören ve Hatuniye Camisi'nde kılınacak namaz sonrasında buradaki şehitlikte toprağa verileceği öğrenildi.
Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu'na baş sağlığı ziyaretinde bulundu.

Öte yandan, şehit yarbayın yakın arkadaşı olduğu bildirilen Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Batı Kışlada görevli Piyade Yüzbaşı Hasan Özmen'in, haberi almadan bir saat önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Şehit yarbayın Bursa'da ikamet eden ağabeyi Müfit Gülova, olayı televizyondan geçen alt yazıyla öğrendiğini ve hemen ağabeyini cep telefonundan aradığını belirtti. Çağrısına yanıt alamayınca baygınlık geçirdiğini ifade eden Müfit Gülova, hemen Manisa Dinçer Mahallesi'ndeki şehidin eşinin annesinin evine geldiğini söyledi.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk ile Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu da eve gelerek aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Asena Gülova'nın da bulunduğu evin, baş sağlığı dilemek için gelen Manisalılar ile dolduğu gözlend

Haberin Devamı