Gazete Vatan Logo

Şehit savcı son yolculuğuna uğurlandı!

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine operasyonunda şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz için adliyenin C girişinde bulunan avluda cenaze töreni düzenlendi. Şehit Savcı için Eyüp Sultan Camii'ndeki törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit savcı son yolculuğuna uğurlandı!

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Camisi'ne getirildi.
Cenaze töreninde son gelişmeler
*Eyüp Sultan Mezarlığı'nda dualarla toprağa veriliyor.
*Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Eyüp Sultan Camii'nde düzenlenen cenaze törenine oğlu da katıldı. Başbakan Ahmet davutoğlu, şehit savcının oğlunu yanına çağırdı ve yan yana cenaze namazında saf tuttular.
*Şehit Savcı Kiraz'ın oğlu babasının tabutuna hüzün dolu gözlerle baktı
* İmam izdihamdan dolayı kalabalığı uyardı
*Davutoğlu, Eyüp Sultan Cami'ne geldi. Cenaze namazı kılınıyor.
*Abdullah Gül, Eyüp Camii'ne geldi.
*Feyzioğlu'ndan açıklama: Avukatların üstlerinin aranmasına karşı değiliz. Elle aramadan bahsetmiyorum, X-Ray cihazlarıyla arama yapılabilir. Hepimizin başı sağolsun
*Cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda. Çevredeki binaların çatılarına keskin nişancıların yerleştirildiği ifade ediliyor.
*Eyüp Sultan Camii'ndeki cenazeye katılanlar, hayatını kaybeden Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın posterlerini taşıyor.
* Şehit Savcı Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz ve babası Muhammet Hakkı Kiraz, avluda taziyeleri kabul etti. Kiraz'ın yakınlarının çok üzgün olduğu ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
* Kiraz'ın cenazesinin başında Kur'an-ı Kerim okundu.
*Tüm girişlerinde güvenlik kordonu oluşturulan camiye gelen vatandaşlar ile basın mensupları, kontrolden geçirilerek avluya alındı.
* Cenazenin polis korteji eşliğinde camiye getirilişi sırasında polis araçları siren çaldı. Şehit savcı Kiraz'ın hakim, savcı ve avukat arkadaşları da cenazeye katılmak üzere camiye geldi. Bazı hakim ve savcıların üzerinde cübbelerinin olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Törene Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Cemil Çiçek de katıldı.Tören için çok sayıda kişi adliyede toplandı. Kiraz'ın meslektaşı olan yargı mensupları törende ön saflarda yer alıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu bir konuşma yaptı ve saldırıyı kınadı. Adliyenin içerisine "Şehidimizi unutmayacağız Allah rahmet eylesin, ruhun şaad olsun" yazılı bir pankart ve büyük bir Türk bayrağı asıldı.

Haberin Devamı

Gözyaşlarına engel olamadı
İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş ise güçlükle yaptığı konuşması sırasında gözyaşlarına engel olamadı.
Bir arkadaşlarını şehit vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını, bu saldırının Türk devletine yapıldığını belirten Kocabaş, "Devletimizi, yargımızı, adaletimizi yok etmek istiyorlar ama biz buna karşı direneceğiz. Söyleyecek söz bulamıyorum, konuşamıyorum. Geride bir eş, iki evlat bıraktı. Ruhuna Fatiha gönderelim. Allah mekanını cennet etsin" ifadelerini kullandı.
Cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'a giden İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'nun katılamadığı törene, savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

Haberin Devamı

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine operasyonunda şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz için bugün saat 11.00'de adliyenin C girişinde bulunan avluda cenaze töreni düzenlenecek. Tören nedeniyle adliyede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Sabahın erken saatlerine vatandaşların ve avukatların giriş çıkış yaptığı C blok saat 09.00'dan sonra herkese kapatıldı. Adliye personeli, avukat ve gazeteci de dahil olmak üzere hiç kimse C kapısından adliye binasına alınmıyor. Vatandaşlar ve avukatlar adliyeye B ve D bloktan polis ve özel güvenlik kontrolünde giriş çıkış yapıyor. Adliyeye giriş yapan herkes üst aramasından geçiriliyor. Aramaya itiraz eden avukatlarla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.

Haberin Devamı

Adliyenin önünde ve karşısındaki meydanda ise çok sayıda TOMA, zırhlı araç, belediye otobüsleri, bekletiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tören alanında dev Türk bayrağı asıldı.

OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİNİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, olayın yaşandığı savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasındaki çalışmalarını sürdürüyor. Saldırının gerçekleştiği 6'ıncı katın ana koridorunda avukatların ve vatandaşların giriş çıkışına müdahale edilmezken, sadece olayın meydana geldiği alana girilmesine izin verilmiyor. Adliyenin normal mesaisi ve duruşmalarına devam ediliyor.