Gazete Vatan Logo

Şehit polis bu ev için Somali’ye gitmişti!

16 yaşında Berk, 14 yaşında Mert ve 4 yaşında Melek Nur adında 3 çocuğu olan şehit polis Sinan Yılmaz’ın Amasya’daki baba evi yasa boğuldu. Annesini uzun yıllar önce kaybeden şehit polis Mehmet Yılmaz’ın evine yakınları, komşuları ve akrabaları taziye ziyaretinde bulunmak için akın etti.

Memleketi Tokat’ın Erbaa İlçesi’ne bağlı Çamdibi Köyü’nde emekliliğinde oturmak üzere villa yaptıran ve 11 dönümlük bahçe ceviz fidanı diken şehit polis Sinan Yılmaz’ın ekonomik için biraz rahatlayabilmek için yurt dışı görev istediği ve 28 Haziran 2013 tarihinde geçici görevle Somali Büyükelçiliği’nde görevlendirildiği belirtildi. Sinan Yılmaz, Amasya İl Emniyet Müdürlüğünde bugün düzenlenecek törenin ardından Çamdibi’nde toprağa verilecek.

3 ayda 9 bin dolar alacaktı

Şehit polis Çamdibi Köyü’nde emekliliğinde oturmak üzere bu villayı yaptırmış ve borca girmişti. Somali’deki görevi de biraz rahatlayabilmek için istemişti. Özel Harekat polisleri yurtdışında üçer ay periyotlarla görev yapıyor ve maaşlarının dışında ay başına üçer bin dolar alıyor.


Haberin Devamı