Gazete Vatan Logo

Şehit Piyade Uzman Çavuş, Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Piyade Uzman Çavuş, Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı

SİİRT-Eruh Karayolu’nde PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdiği bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Nuh Kürşat Temizyürek’in cenazesi, memleketi Kayseri’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi, uçakla Kayseri Erkilet Havaalanı’na getirildi. Buradan cenaze aracına konulan şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Asker Hastanesi morguna kaldırıldı. Ardından şehit Uzman Çavuş Temizyürek’in cenazesi, helallik alınması için Yıldırımbeyazıt Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Cenaze daha sonra da namazının kılınacağı Kalem Kırdı Camii’ne getirildi.

AĞABEYİNİN ÜNİFORMASINI GİYDİ

Burada şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven’in kıldırdığı cenaze namazına, Vali Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, şehidin babası Musa, annesi Ayşe, ağabeyi Ertuğrul, ağabeyinin üniformasını giyen kardeşi Niyazi, kız kardeşi Eda Temizyürek ile yakınları, askerler, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Cenaze namazından önce şehidin annesi, babası ve kardeşleri ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin üniformasını giyen kardeşi Niyazi Temizyürek, yakasına taktığı ağabeyinin fotoğrafını sık sık öperek okşadı.

Bekar olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Nuh Kürşat Temizyürek, kılınan namazın ardından Garnizonu ve Hava Şehitliğinde toprağa verildi.