Gazete Vatan Logo

Şehit olmasıyla darbe girişimi anlaşıldı

15 Temmuz’da Genelkurmay’da şehit olan astsubay Bülent Aydın’ın eşi, “Genelkurmayda çatışma çıktı denilen olay, işte benim eşimin şehit olduğu olaydır” dedi

Şehit olmasıyla darbe girişimi anlaşıldı

Darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığında şehit olan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın koruma astsubayı Bülent Aydın’ın eşi Şahnaz Aydın, eşinin, darbecilere karşı ilk kurşunu sıkarak darbenin seyrini değiştirdiğini anlattı.

Silahla inince...

Şahnaz Aydın, o gece, eşinin yanında bulunan Genelkurmay’da yaşananlara yönelik şunları anlattı:

“Resmi bir açıklama olmamakla beraber, saat 09.45’te oraya gitmişler. Normalde ‘toplantı’ diye çağrılıyorlar. Asıl amaç Genelkurmay Başkanı ile beraber Kara Kuvvetleri Komutanı’nı da rehin alıp muhtemelen bir bildiri imzalatacaklardı. Eski darbe girişimlerinden böyle düşünüyorum. O gece, normal girmeleri gereken yerden değil de diğer kapıdan alınmışlar. Önce tatbikat zannetmişler, öyle denmiş. İçeri girdikten sonra sıradışı olayları fark edince, müdahale etmişler. Eşim o anda arabadan silahla inince ateş ediyorlar. Normalde işlerini sessizce halledip, sonra da ‘Bu işi yaptık’ diyeceklerdi. Olaylara müdahale edilince de sesler duyuluyor dışarıdan. ‘Genelkurmayda çatışma çıktı’ denilen olay, işte benim eşimin şehit olduğu olaydır. Silahla inmeseydi böyle bir olay olmayacaktı. Bu olay darbeyi duyuruyor, Genelkurmay’daki sıra dışı olayları, darbeyi fark ettiriyor.”

Haberin Devamı

Ambulansı engellemişler

Eşinin bacağından vurulduğunu ama çatışmaya devam ettiğini belirten Aydın, bir başka kurşunun da vücudunun sol tarafına isabet ettiğini aktardı. Aydın, darbecilerin yaralı eşini almaya gelen ambulansa da ateş açması sonucu eşinin akciğer sönmesinden vefat ettiğini ifade etti.

Demirel’i de korumuştu

İki çocuk babası, şehit Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, eski Genelkurmay Başkanları Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Orgeneral Hilmi Özkök gibi isimlerin yakın korumalığını yaptı. Aydın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde de yakın korumasıydı.