Gazete Vatan Logo

Şehit oğlunun kalbinin nikahına geldi

Şehit polis Emre Bağcı’nın kalbiyle ikinci hayatına merhaba diyen Erkut Ege dün dünyaevine girdi. Törende Ege’nin nikah şahitliğini şehit polisin babası Ahmet Bağcı yaptı

Şehit oğlunun kalbinin nikahına geldi

İstanbul’da yaşayan Erkut Ege’nin hayatı 3.5 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrasında birden değişti. Hızlı ilerleyen kalp rahatsızlıkları nedeniyle önce yapay kalp destek sistemi takıldı ama tek çaresi nakil olmaktı. Acil bekleme listesine giren Ege’ye müjdeli haber doğum günü olan 3 Mayıs 2017’de geldi. Samsun’dan bağışlanan bir kalp Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde kendisine nakledildi. 38 yaşındaki Ege, kalp nakli merkezi Başkanı Dr. Mehmet Balkanay, Prof. Dr. Denyan Mansuroğlu ve Op. Dr. Oğuz Konukoğlu tarafından gerçekleşen nakille yeni bir hayata merhaba dedi. Ama kendisine yeni bir hayat veren kişiyi ve ailesini merak etti.

Vasiyetini ailesi yerine getirdi

Ege’ye, Samsun’da görevdeyken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan ve 7 gün boyunca yapılan tüm müdahalalere rağmen yaşamını yitiren özel harekat polisi Emre Bağcı’nın kalbi nakledilmişti. Bu bilginin ardından Ege, bağışçısının ailesi ile görüşmeye başladı. Şehit polisin ailesini ikinci ailesi olarak kabul etti onlar da onu oğullarının yerine koydular. Erkut Ege’nin hastalığından 1,5 yıl önce görüşmeye başladığı kız arkadaşı ile tedavi sonrası evlilik yolundaki ilk adımlarında genç polisin annesi Gülsefa ve babası Ahmet Bağcı, kız arkadaşının isteme töreninde bile geldiler.

Haberin Devamı

Dünyaevine girdiler

Dün ise daha büyük bir heyecan yaşandı. Ege uzun zamandır birlikte olduğu kız arkadaşıyla hayatını birleştirdi. Hastanenin konferans salonunda kıyılan nikahta da manevi oğullarını yalnız bırakmayan şehit polisin babası Ahmet Bağcı, “Şu anda kalbim yerinden çıkacak gibi çok heyecanlıyım ve çok değişik duygular içerisindeyim. Sanki oğlum evleniyor ama Erkut zaten benim oğlum Hülya da gelinim bugünden sonra” diye duygularını paylaştı. Manevi babasına sık sık sarılan Ege, “Benim de eşimin de babası yok. Ahmet amca ikimizin de babası oldu. Artık biz büyük bir aileyiz onlar bizim ailemiz” dedi. Çiftin diğer nikah şahitliklerini de nakili gerçekleştiren doktorları yaptı.

Yedi kişiye can verdi

Şehit olan Emre Bağcı’nın vasiyeti üzerine kalp, karaciğer, akciğer, iki böbrek ve korneaları nakil bekleyen hastalara umut oldu. Baba Ahmet Bağcı cenaze töreninde “Oğlum organlarını kendisi bağışlamış. Bana da daha önceden ’Baba ben organlarımı bağışladım, siz de bağışlayın’ demişti. Biri Bursa’da, biri İstanbul’da çok başarılı operasyonlar olmuş. Oğlumun kalbi ölmekte olan bir hastanın vücudunda atıyor şu anda. Yine karaciğeri ölmekte olan bir hastaya nakledilmiş. Onlar da bizi aradılar. Bizim oğlumuz şehit oldu, ama şu kardeşlerimin bana verdiği bu ifadeler, bizi bir o kadar gururlandırıyor. Cenabı Mevlam benim oğlumun organlarıyla onlara sağlık sıhhat versin” diye konuşmuştu.

Haberin Devamı