Gazete Vatan Logo

Şehit komando ailesini böyle reddetti

"İzine gelirsem arkadaşlarım bir kişi eksilir"

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 3 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Komando Çavuş Tuncay Özdemir'in şehit düşmeden 2 gün önce ağabeyinin "İzine gel" sözleri üzerine "Bu işi bitirmeden dönmeyeceğim. İzine gelirsem timdeki arkadaşlarım bir kişi eksilir" diyerek izin isteminde bulunmadığı belirtildi.

Karapürçek İlçesi'nde oturan 3 çocuklu Mehmet ve Firdevs Özdemir çiftinin 3 çocuğundan ortanca oğlu olan Tuncay Özdemir'in şehit olduğu haberi evine dün ulaştı. Terhisine 90 gün kala şehit olan Tuncay Özdemir'in annesi, babası ve kardeşleri ölüm haberi ardından gözyaşlarına boğuldu. Karapürçek Kaymakamı Soner Karataşoğlu, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çoruhlu ve ilçe Jandarma Komutanı üsteğmen Eray Çakır da şehit ailesine taziyede bulunurken ağabeyi Alaattin Özdemir kardeşiyle şehit düşmeden 2 gün önce telefonla görüştüğünü anlatırken şunları söyledi:

"Sürekli telefonla görüşürdük. Haftasonu komutanının telefonuyla bizi aradı. `Biz hepimiz bomba gibiyiz' diyordu. Yanındaki arkadaşları da biz konuşurken bağırıyordu. `Bize burada ağabeylik yapıyor' diye. Ona `İzine gel' dedim. `Gelemem' diyordu. `Niye' diye sorduğumda, `Ben izine gelirsem timim bir kişi eksilir. Arkadaşlarım yalnız kalır' diyordu. Askerliğinin sonuna kadar izin kullanmamayı düşünüyordu o yüzden izine gelmedi."

Komando Çavuş Tuncay Özdemir'in cenazesi Çarşamba günü Karapürçek'te düzenlenecek tören sonrasında son yolculuğa uğurlanacak.

`Güneş Harekatı'na da katılmış

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Köyü yakınlarındaki mayınlı saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Bekir Atacan'ın Kuzey Irak'ta 21- 28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen `Güneş Operasyonu'na da katıldığı belirtildi. Uzman Çavuş Atacan'ın şehit düştüğü haberi memleketi Osmaniye'nin merkez Nohuttepe Köyü'nde oturan ailesini yasa boğdu

Şehit haberiyle yakınlarının akın ettiği evde baba 45 yaşındaki Osman Atacan, güçlükle ayakta durdu. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan Atacan, "Bu acıya yürek dayanmaz. Tek erkek çocuğumu kaybettim. Ben şimdi ne yapacağım" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin annesi 44 yaşındaki Elif Atacan, kardeşleri 16 yaşındaki Nevin, 18 yaşındaki Nihayet ve ablası 27 yaşındaki Emel sinir krizi geçirdi. Şehidin anne ve kardeşlerine, eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti.

Oğlu ile 2 gün önce görüştüğünü belirten anne Elif Atacan, "Oğlum ben sensiz ne yaparım. Hani seni evlendirecektik. Senin çocuklarını kucağıma alacaktım, ne yaptın, bizi bırakıp gittin. Ben senin bu acına nasıl dayanacağım. Senin yerini kim dolduracak" diye feryat eti.

2 yıllık Uzman Çavuş olan Atacan'ın cenazesi, Nohuttepe Köyü'nde toprağa verilecek.


Şehit annesi Hatice Özkaya: Vatan sağolsun

HAKKARİ'de mayın patlaması sonucu şehit düşen Dağcı Komando Çavuş Habip Özkaya'nın Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Aksalur Beldesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. "Vatan Sağolsun" diyen şehit annesi Hatice Özkaya, oğlu ile en son bir hafta önce konuştuğunu söyledi. Şehitin son mektubunda gönderdiği fotoğraflar ise, görenlerin yüreklerini dağladı.

Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar çerçevesinde, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Köyü kırsalında mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden 3 şehitten biri olan 22 yaşındaki, bekar Habip Özkaya'nın ailesine acılı haber ulaştı. Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Aksalur beldesinde yaşayan şehidin anne ve babası, oğullarının şehit olduğunu öğrendikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Terhisine 3.5 ay kala şehit olan Dağcı Komando Çavuş Habip Özkaya'nın annesi Hatice Özkaya, oğlu ile son olarak bir hafta önce telefonla görüştüğünü belirtti. 45 yaşındaki anne Hatice Özkaya, "Askerliği o mu yaptı yoksa ben mi? bilmiyorum. Hep korkuyordum. Son konuşmamızda `Merak etme anne iyiyim' demişti. Vatan sağolsun" dedi. 57 yaşındaki baba Mehmet Özkaya ise, "Ne yapalım? Allah'ın takdiri ilahisiymiş bu. Kaderimiz de bu da varmış. Devletimizin, askerimizin canı sağolsun" diye konuştu. Şehidin evine Ürgüp İlçe Kaymakamı Recep Soytürk ve protokol mensupları, giderek başsağlığı dileklerini ilettiler.

Haberin Devamı