Gazete Vatan Logo

Şehit evlerine ateş düştü!

HAKKARİ´nin Şemdinli İlçesi, Günyazı Köyü´nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası´ndaki sınır bölüğüne gece yarısı PKK´lı bir grup tarafından yapılan saldırıda P.Er. Sabahattin Derin´in (23) şehit olduğu haberi Muğla´nın Milas İlçesi´ndeki baba ocağına ulaştı.

Sağlık ekibi eşliğinde şehit erin İsmetpaşa Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak Sokak, Numara 64´teki evine gelen Milas Garnizon Komutanı Hava Yarbay Coşkun Uçarcılar ve Milas İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Cemal İyigün, acı haberi anne Melek Derin´e verdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Derin, ``Şehit olmadı o. Yalan söylüyorsunuz. Ben bu acıya nasıl dayanırım?' diyerek, gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan anne Derin´e askeri sağlık personeli tarafından sakinleştirici iğne vuruldu. Şehit erin bir madende kamyon şoförü olan babası Yaşar Derin ise telefonda acı haberi öğrenip yola çıktı. Şehit erin yakınlarının akınına uğrayan evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Kaymakam Bahattin Atçı ile CHP´li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da şehit erin evine taziye ziyaretinde bulundu.

Bekar olan şehit er Derin´in ailesinin iki çocuğundan biri olduğu öğrenildi.



Şehidin babasının, şehir dışında bulunduğu için oğlunun şehit olduğunu henüz bilmediği öğrenildi. Bu arada, şehit askerin evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Aynı saldırıda şehit olan er Mehmet Ali Tosun'un Aydın kent merkezinde oturan ailesine de acı haber bildirildi.

KARA HABER ŞEHİT RAMAZAN ERDEM´İN ZONGULDAK´TAKİ BABAOCAĞINA ULAŞTI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan askerlerden Piyade Er Ramazan Erdem'in, Zonguldaklı olduğu bildirildi. Şehit askerin, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Gökçeler Beldesi'nde oturan Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli babası Mustafa Erdem'e acı haberi, Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli bir subay, yaklaşık 20 dakika önce doktor ve hemşire eşliğinde iletti. 5 çocuğundan birini kaybeden Mustafa Erdem'in evine komşuları taziye ziyaretinde bulunuyor.

EDİRNE'DE DE YAS

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık Köyü Muhtarı Hayati Balkan, saat 15.00 sıralarında gelen acı haberin Oğuz Yelken'in babası İlyas ve annesi Hatice'ye verildiğini söyledi. Yelken ailesinin en küçük oğlu olan ve 9 ay önce vatani görevini yapmak için gittiği Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü'nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası'ndaki sınır bölüğü üs bölgesine dün gece yarısından sonra kalabalık PKK'lı grubu ağır silahlarla üç koldan saldırısı sonucu şehit düzen Uzunköprülü Er Oğuz Yelken'in şehit haberi Kavacık Köyü'nü yasa boğdu.

ŞEHİTDEN SOYDAN´IN ADAPAZARI´NDKİ EVİNDE BÜYÜK ACI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin sınır bölüğüne gerçekleştirdiği hain saldırı sırasında şehit olan 8 askerimizden birinin de ailesi Adapazarı'nın Yukarı Kirazca Köyü'nde oturan 13 aylık jandarma er Mustafa Soydan olduğu belirlendi. Silahlı Kuvvetleri'nden görevlinderilen subayla acı haberi vermesi üzerine Yukarı Kirazca Köyü'nde gözyaşları sel oldu.

Aslen Muşlu oldukları belirlenen ve yıllar önce Adapazarı'nın Yukarı Kirazca Köyü'ne yerleştikleri anlaşılan Soydan ailesinin 10 çocuğundan biri olan Mustafa Soydan'ın 13 aylık asker olduğu ve askerliğini de jandarma er olarak yaparken şehit düştüğü belirtildi.


Haberin Devamı