Gazete Vatan Logo

Şehit eşine müjdeli haber

Şehit polis Abdullah Ümit’in eşine ödenen tazminatla ilgili hukuki sorun nedeniyle icra tebligatı yapıldığının ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı ‘Oluşmuş bu hukuki durumun sonucunu da ortadan kaldıracak girişimde bulunulduğunu’ bildirdi

Şehit eşine müjdeli haber

Şehit polis memuru Abdullah Ümit Sercan’ın eşine verilen tazminatla ilgili hukuki sorun yaşanması ve icra takibi başlatıldığının ortaya çıkması üzerine, İçişleri Bakanlığı konuya çözüm bulunacağını açıkladı. İçişleri Bakanlığı, “Şehit eşine icra tebligatı” gönderildiğine ilişkin haberlerin ardından “hukuki durumun sonucunu ortadan kaldıracak girişimde bulunulduğunu” bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 4 Ağustos’ta basında ve sosyal medyada “Bakanlığın fazla ödeme yaptığı şehit eşine icra tebligatı” başlıklı haber ve yorumların yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Mağduriyet olmayacak

“Kanuni mirasçılarına ödeme o günkü şartlar üzerine gerçekleşmiştir. Ancak kanuni mirasçılarının akabinde verdiği dilekçe üzerine yasal bildirimde bulunulmuştur. Tüm şehit ve gazi ailelerimizin hak ve hukuku Bakanlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan saygıdeğer ailelerinin mağduriyetlerine hiçbir zaman meydan verilmemiştir, verilmeyecektir. Bakanlığımız oluşmuş bu hukuki durumun sonucunu da ortadan kaldıracak girişimde bulunmuştur.”

Haberin Devamı

Bakan Soylu telefon etti

Özay Sercan, “İçişleri Bakanı’mız Sayın Süleyman Soylu’ya duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum. Bizzat arayıp hatanın düzeltileceğini, anne ve babasına paranın ödeneceğini ve icra takibinin kaldıracağını söyledi” dedi.

29 BİN LİRA GERİ İSTENDİ

Polis memuru Abdullah Ümit Sercan, 8 Ağustos 2015’te Mardin’in Midyat ilçesinde PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. İçişleri Bakanlığı şehidin Alanya’da görev yapan eşi İngilizce öğretmeni 1 çocuk annesi Özay Sercan’a (34) 160 bin TL tazminat ödedi. Ancak iki yıl sonra İçişleri Bakanlığı Özay Sercan’a fazla ödeme yapıldığını belirterek, Alanya 1’inci İcra Dairesi kanalıyla gönderdiği tebligat ile faiziyle birlikte toplam 29 bin 178,45 TL’yi 7 gün içinde Bakanlık hesabına yatırılması istendi. Özay Sercan, eşi şehit düştükten sonra kendilerine yatan tazminatla oğlu için ev aldığını söyledi. Sercan, “Yetkililer, ‘O paranın 23 bin TL küsuru size ait değil. O parayı anne ve babaya vermek üzere geri istiyoruz’ dedi. ‘Ancak elimde nakit param yok. Ödeyecek durumum da yok’ dedim. İcra takibinin başlayacağına dair kağıt geldi. Bu süreçte polis, şehit annesi-babasına ‘Para torununuz ve gelininize gitmiş. Eğer hakkınızdan feragat ederseniz sıkıntı kalmayacak’ diyor. Ama anne ve baba feragat etmiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı