Gazete Vatan Logo

Şehit er Yurdakul Alcan'ı, Tarsus'ta 10 bin kişi uğurladı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan 6 askerden 21 yaşındaki Yurdakul Alcan, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nden alınan cenazesi Ulu Cami'ye getirildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende kalabalık hep bir ağızdan, `Şehitler ölmez vatan bölünmez', `Askere uzanan eller kırılsın', `Bize de silah verin biz de gidelim', `Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, askeri erkan ile binlerce vatandaş katıldı. Şehidin annesi 53 yaşındaki Nazlı Alcan ile baba 55 yaşındaki Duran Alcan güçlükle ayakta durabildi. Anne ve baba Alcan ellerinde Türk bayraklarıyla oturarak oğullarının cenaze törenini izledi. Baba Alcan Türk bayrağını öperken, yaklaşık 1.5 ay önce Şırnak'ta şehit düşen Tarsuslu Piyade Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın annesi Miyese Kaya da törene katıldı. Miyese Kaya ile Nazlı Alcan yan yana durup birbirlerine destek verdi.

ANNESİ, KOMUTANLARDAN GÖREV İSTEDİ

Oğlunun 1.5 ay önce şehit edildiğini hatırlatan anne Miyese Kaya, törendeki komutanların yanına giderek, "Sizden görev istiyorum. Ben de doğuya gitmek, askerlere gönüllü hizmet etmek istiyorum. Beni de oraya gönderin, silah verin, çatışalım. Ölülerini bile bulsam yeter. Elime geçseler hepsini boğarım. Oğlum şehit edildiğinde kendimde değildim. Şimdi bağırmak, haykırmak istiyorum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ben de ölmeyeceğim ayaktayım. 10 Mayıs'ta oğlumun düğünü olacaktı. Düğünümüz olmadı ama ülkemiz ayakta, biz ayaktayız. Sonuna kadar PKK'nın kökünü kazıyacağız" dedi.

Şehit Yurdakul Alcan'ın cenazesi burada düzenlenen cenaze namazının ardından Tarsus Şehitliği'nde toprağa verildi.

Haberin Devamı