Gazete Vatan Logo

Şehit cenazesinde imam Atatürk'ü anmayınca gerginlik çıktı

Diyarbakır Silvan'da PKK'lilerin saldırısında şehit olan Uzman Çavuşa Sinan Uçan, İzmir'de son yolcuğuna uğurlandı.

Şehit cenazesinde imam Atatürk'ü anmayınca gerginlik çıktı

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Bostanlı Beşikçioğlu Cami'sinde kılınan cenaza namazı sonrası İmam Adem Uran duasında Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermemesi cenazenin arkasında bekleyen kadınların tepkisine neden oldu. Kadınların “Atatürk'ü de an” diye bağırmasının ardından imam duasına Mustafa Kemal'i de ekledi.

Önceki gün, evinden görevli olduğu Silvan Taktik Jandarma Komutanlığına gitmek için otomobiline binmek üzereyken yüzleri maskeli PKK’lilerce şehit edilen bir çocuk babası Uzman Çavuş Sinan Uçan’ın (31) cenaze namazı Bostanlı Beşikcioğlu Camisinde kılındı. Cenaze namazına babası Celalettin Uçan, annesi Sibel Uçan, eşi Sibel Uçan, kızı Sudem Uçan, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP ve CHP'nin milletvekilleriyle, adayları, ilçe belediye başkanları, Ege Ordusu'nda görevli tüm generaller ile sivil toplum örgütü temsilcileri cenazede yer aldı.

Cami avlusunu dolduran İzmirlilerin de hazır bulunduğu cenaze namazında şehit ailesi taziye dileklerini kabul etti. Şehidin eşi Sibel Uçan gözyaşlarına hakim olamazken, kızı Sudem Uçan annesinin gözyaşlarını sildi ve adeta annesini teselli etti. Cenaze defnedileceği yere götürülürken şehidin eşi Sibel Uçan, eşini asker selamı ile uğurladı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit, Kadifekale Hava Şehitliği'ne defneldi.

Şehit uzman çavuş Sinan Uçan’ın cenaze namazını kıldıran Bostanlı Beşikçioğlu Camisi imamı Adem Uran’a kısa süreli tepki gerçekleşti. Şehidin cenazesi kalkmadan şehitler ve gaziler için Fatiha diyen imama, namaza katılanlardan “Atatürk'ü de an” diye tepki geldi. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı şehit cenazesinde imam Adem Uran, “Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları için El Fatiha” diyerek gerginliği önledi.

Haberin Devamı