Gazete Vatan Logo

Şehit cenazesinde "eski uçak" tartışması

KONYA’da düşen F-4 savaş uçağında şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın Ataköy 5. Kısım Camii’ndeki cenaze töreninin ardından tartışma çıktı. Bazı vatandaşlar, cenaze törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve bazı üst düzey komutanlara "Uçakları neden değiştirmiyorsunuz?" diye tepki gösterdi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na harcanan paralarla onlarca yeni uçak alınacağını öne süren bir vatandaşa, başka bir vatandaş, "Yanlış konuşuyorsun" diye müdahale etti. Bu kez devreye, şehit Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın bir akrabası girdi. Tartışma bir süre daha devam etti.

BABASI KATILAMADI AMA, BAŞKA BİR ŞEHİT BABASI ORADAYDI

Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın babası Mehmet Delikanlı rahatsızlığı nedeniyle cenaze törenine katılamadı. Ancak cenazeye katılan bir başka şehit babası vardı. Kendi oğlunu, Yasin Atalay’ı geçtiğimiz hafta Malatya’da benzer bir F-4 kazasında kaybeden acılı baba Nihat Atalay cenaze törenindeydi.

NİŞANLISI VE ANNESİ BİRBİRLERİNE GÜÇ VERDİ

Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın annesi Refika Delikanlı, oğlunun nişanlısı Ayşe Şahiner ile yan yana oturdu. Cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Hükümeti temsilen cenazeye katılan Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı taziyelerini iletirken, hem anne hem de nişanlıyla uzun uzun konuştu.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin naaşı top arabasına konuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun çelenklerinin yanı sıra, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çelengi de taşındı.

Haberin Devamı

Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın cenazesi Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.