Gazete Vatan Logo

Şehit cenazesi öncesi polisi alarma geçiren ihbar

Şehit cenazesi öncesi polisi alarma geçiren ihbar

Şırnak’ta şehit düşen Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin bugün Malatya'da gerçekleşecek cenaze töreni öncesi şehir mezarlığında görülen 2 şüpheli şahıs, polisi alarma geçirdi.

Sabah şehir mezarlığı hattında çalışan minibüs şoförlerinden biri, minibüse binen biri çarşaflı 2 kişiden şüphelenmesi üzerine konuyu mezarlık güvenliğine bildirdi. Şüphelilerin resimlerini de telefonuyla çeken minibüs şoförünün ihbarı üzerine mezarlıkta devriye gezen özel güvenlik, belirtilen şüpheli şahısları mezar başında görünce takibe aldı.

Hareketleriyle şüphe uyandıran şahıslar daha sonra kendilerinin takip edildiğini anlayınca yeniden minibüse bindiler. Bu sırada olay yerine gelen polisler minibüsü durdurarak, şüpheli erkek şahsı gözaltına aldı. Şahsın üzerinde 1 adet silah ve 2 adet dolu şarjör bulunurken, siyah çarşaflı şahıs ise kayıplara karıştı.

İsminin K.U. olduğu öğrenilen şahsın terör bağlantısı olup olmadığı araştırılırken, kaçan siyah çarşaflı şahsın erkek olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Çok sayıda polis mezarlıkta arama yaparken, şahsın kaçabileceği güzergahlar da tutularak arama yapılıyor.

Haberin Devamı

Şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin bugün Cuma namazı sonrası gerçekleştirilecek cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra üst düzey askeri yetkililer ile çok sayıda askeri erkanın da katılması bekleniyor. Cenaze töreni öncesi yaşanan bu gelişme güvenlik önlemlerini hat safhaya çıkarırken, Terör Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler başta olmak üzere çok sayıda polis ekibi kaçan şahsın yakalanması için çalışma başlattı.