Gazete Vatan Logo

Şehit Binbaşı Ümit Çelik istifa edecekti ama...

Lice’de şehit olan Binbaşı Ümit Çelik’in geçen yıl istifa etmeye hazırlandığı, ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘Devletimin bana ihtiyacı var’ diyerek vazgeçtiği ortaya çıktı

Şehit Binbaşı Ümit Çelik istifa edecekti ama...

‘Devletimin bana ihtiyacı var’ diyerek göreve koştu!

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında operasyona giderken PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 39 yaşındaki Jandarma Binbaşı Ümit Çelik’in acı haberiyle İstanbul Beylikdüzü’ndeki baba evi yasa boğuldu. Şehidin babası Sadettin Çelik, oğlunun istifa etmeyi düşündüğünü ancak 15 Temmuz’dan sonra vazgeçtiğini anlattı: “Şehidimiz üst üste tayinler yaşadı. Hainlerin (FETÖ’yü kastederek) yaptığı tayinler. Buna artık isyan etti. ‘Baba ben mahkemeye vereceğim’ dedi. Mahkemeye verdi. Eğer mahkeme sonuç vermeseydi o Ağustos’ta istifa edecekti. İstifasını hazırlamıştı ama malum 15 Temmuz belası geldi bu ülkenin başına.”

3 çocuğu yetim kaldı

“Çocukları buraya getirdi. Dedi ki: ‘Baba devletin bugününde devletimi mahkemeye veremem. Ben istifamı geri alacağım’. İstifasını geri aldı. Gitti görevine başladı. İlk 20 günlüktü 5 şehit verdi. Şunu söylemişti bana: Baba ben ne makam, ne mevki, ne de rütbe istiyorum. Ben sadece şehitlerimizin intikamını almak istiyorum.” 2016 yılından beri Lice 1’inci Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görev yapan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik, öğretmen eşi Nesrin çocukları Yiğit Göktürk (11), Nazlı Hilal (8) ve 7 aylık kızları Göksu Reyhan ile birlikte Babaeski’de oturuyordu.

Haberin Devamı