Gazete Vatan Logo

Şehit babası: Ağlamayın!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen özel harekat polisleri Kenan Ardıç ve Orhan Dilekçi memleketlerine gönderildi. Oğlunu karşılayan baba Ardıç, ‘Ağlamayın’ diye haykırdı.

Şehit babası: Ağlamayın!

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde dün düzenlenen operasyonda teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldıkları Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen özel harekat polisleri Kenan Ardıç ve Orhan Dilekçi için cenaze töreni düzenlendi. Ardından meslektaşları tarafından tekbirlerle omuzlanan şehitlerden Kenan Ardıç’ın naaşı memleketi Sivas’a, Orhan Dilekçi naaşı da memleketi Erzurum’a üzere konulduğu cenaze araçları ile havalimanına götürüldü.

Şehidin babası Cemal Ardıç cenaze için kente gelen ve camide kendisine başsağlığı dileyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, “Aslanları çakallara boğduruyorsunuz başkanım” diye seslendi.

‘Bizde yiğit çok...’

Doğduğu gün ölen şehit Kenan Ardıç’ın cenazesi havaalanında uçaktan indirilirken şehidin babası TCDD işçisi Cemal Ardıç, haykırarak “Bu dünya var oldukça bu vatan, bu bayrak bizim. Ağlamayacağım. Ağlamayın. Benim yavrum şehit. En yüksek mertebeye ulaştık. Bir Kenan gider Gökhan gelir. Bizde yiğit çok. Koçum geliyor, yavrum geliyor” diye bağırdı. Şehidin parkasını giyen kardeşi Gökhan, kız kardeşi Esma ve annesi Zeliha’yı yakınları yalnız bırakmadı. Fenalık geçiren şehit annesi Zeliha Ardıç ve kız kardeşi Esma’ya hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Şehidin eşi İmran Ardıç’ı da kadın polisler teskin etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Kenan Ardıç 2 yaşındaki oğlu Egemen ile...